Paris reisetips - berømt shopping og mat i verdensklasse

Paris reisetips - berømt shopping og mat i verdensklasse

Opplev Paris med FINN reise sin guide til shopping, severdigheter og matopplevelser.

Du trenger ikke å gå i kø og bare høre forvirrede nordmenn og svensker rundt deg når du er på ferie i et av verdens mest populære byer. Med ett par tips på veien og en dose retningssans, så kan du enkelt opplev Paris uten å gå i turistfellene. Her får du en liten guide fra morgen til kveld i romantiske Paris.

 • Bilde med utsikt over Triumfbuen i Paris

  Utsikt over Triumfbuen i Paris - Foto: Getty Images

Bo relativt billig og sentralt i Paris

Paris har blitt en dyr by de senere årene, men det er fortsatt mulig å bo bra uten å tømme lommeboken. Hemmeligheten er å vite hvilken bydel, eller som franskmenn kaller det – arrondissement du skal velge. Er du en som er glad i shopping og gjerne vil bo i nærheten av Le Marais og Rue de Rivoli-området, så finnes det gode bomuligheter i både 10. og 11. arrondissement. Enkelt å komme seg til, og trygge, rolige boligstrøk.

Om du er mer glad i sightseeing og det søte franske liv, så er Montémartre (18. arrondissement) området du bør velge. Romantiske brosteinsgater fylt med kunst, utsikten til og fra flotte Sacré Cæur, og franske caféer på hvert gatehjørnet. Perfekt på tur med kjæresten

 • Bilde av utsikt over Paris fra Montmartre

  Utsikt over Paris fra Montmartre - Foto: Getty Images

Start dagen ved Eiffeltårnet og Pont Alexandre III

Ønsker dere å ta turen til Eiffeltårnet er det viktig å starte dagen her. Det er alltid mye mennesker, men om morgen slipper man unna det verste rushet. Om dere vil ta bilder med Eiffeltårnet i bakgrunnen uten altfor mye mennesker, er det bedre å stå på siden av tårnet som vender mot elven. Her er det en del benker og sjeldent mye folk. Om været tillater det er det både fredelig og fint å spasere langs elven i retning sentrum. En fin avkobling fra trafikk og folksomme gater. Etter ca 30 min kommer dere til den mektige Pont Alexandre III. Det er en bro mellom Invalideplassen og Champs-Élysées som ble bygget for å markere det fransk-russiske vennskapet og ble oppkalt etter tsar Aleksander III av Russland. De gullbelagte statuene på broen er mye fotografert og du skal ikke se bort ifra at du ser et par eller to få tatt sine bryllupsbilder her.

 • Bilde av kafeliv i Paris

  Kafeliv i Paris - Foto: Getty Images

Berømt shopping i Palais-Royal og Louvre museet

Om dere liker å gå så er det er fint å fortsette langs elven, etter ca 20 min kommer dere til Jardin de Tuileries som er parken mellom Place de Concorde og Louvre. Vakker park med plener, dammer, og et stort antall statuer av kjente kunstnere. Her er det fint for barna å leke litt, og det er utallige benker så de voksne kan ta seg en pust i bakken før storbylivet fortsetter.

I den ene enden av parken ligger Louvre som er et av verdens største museer og det mest besøkte kunstmuseum i verden. Det er i seg selv et historisk monument og et sentralt landemerke i Paris. Bestill billetter på forhånd og bestem hvilken avdeling dere ønsker å besøke.

Er du glad i berømt shopping så er Palais-Royal stedet å utforske. Her finner du alle de største designerne på rad å rekke. Trenger du et sted å sette av din kjære mens du flyr fra butikk til butikk, eller kanskje dere trenger en lunsj før dere starter shoppingrunden? Da er får du servert varme, kinesiske hvetebolle baos anbefalt av vår egen Eyvind Hellstrøm, et par gater opp fra hovedinngangen ved Louvre.

 • Bilde av Place des Vosges i Le Marais i Paris

  Place des Vosges i Le Marais i Paris - Foto: Getty Images

Solnedgang ved elven Seinen

Fra Palais-Royal og Louvre har du hovedgaten rue de Rivoli som består av shopping hele veien til Bastille. Går du ned igjen til elven etter Louvre kommer du til øyen hvor du finner berømte Notre Dame. På grunn av den tragiske brannen som har ødelagt deler av katedralen, vil den være stengt på ubestemt tid. Det er ikke mulig å gå inn i kirken, men det er likevel mulig å se den fra utsiden.

Om du ønsker et flott sted å avslutte en solfylt dag kan du gå helt ut på tuppen av øyen ved Pont Neuf. Gjør som franskmenn og kjøp med en flaske vin, eller sett dere på en av barene og se på båtene som passerer og Eiffeltårnet i horisonten i solnedgangen.

 • Bilde av Pont Alexandre III bro over Seinen i Paris

  Pont Alexandre III bro over Seinen i Paris - Foto: Getty Images

Ta kvelden i hippe Le Marais

Le Marais er et av de hippeste områdene i Paris og vår absolutte favoritt. Du har både high-end shopping, vintage skatter, kule barer og restauranter i toppklasse. Om du har sett og gjort alt av turistattraksjoner, kan du med god samvittighet tilbringe hele dagen her.

Det finnes mange utsøkte restauranter i Le Marais, men bordreservasjon er en nødvendighet. Sørg for å bestille bord god tid i forveien. Er du av typen som ønsker det litt mer laidback, og kanskje foretrekker trendy it-steder, da bør du sjekke ut Candelaria. Enkel, men veldig smakfull meksikansk streetfood nytes på barstoler i et ganske lite lokalet.

Når maten er fordøyd sammen med en meget sterk margarita, går du forbi kjøkkenet til døren helt innerst – bak den finner du nemlig en superkul cocktailbar med chic parisere og internasjonale kjendiser. Dette er stedet å starte før en uforglemmelig bytur.

 • Bilde av piknik ved Seinen i Paris

  Piknik ved Seinen i Paris - Foto: Getty Images

Søndagsbrunch er et must i Paris

Søndager er hellige for franskmenn. Ja, da snakker vi ikke kun religiøst. Vi snakker brunch. Om du ønsker å spise brunch, sen lunch, ja, et måltid etter kl 11 ute på en søndag, da bør du være klar over at køene kan være lange.

Holybelly og Season i Le Marais er populære lunsjsteder som kan ha opp til 2 timer lange køer – og folk er villige til å stå og vente i evigheter på en himmelsk avokado-toast. Er dette litt i det lengste laget for deg, så kan du alltids reservere bord hos Derriére og fråtse i den amerikansk-franske buffeten. Vær tidlig ute med reservasjon. Stedet fylles opp rimelig fort og folk blir sittende her hele dagen.

Været i Paris de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.