Kjærestetur i Wien - 9 gode tips

Kjærestetur i Wien - 9 gode tips

Den østerriske hovedstaden kan enkelt toppe både Paris og Venezia over de mest romantiske byene i Europa. Wiens sjarmerende atmosfære er den perfekte settingen for blomstrende kjærlighet, og her vil du finne ut hvorfor.

Et romantisk hotell er vel bare gitt når man skal på kjærestetur, og vi tror vi har funnet svaret for deg.

The Guesthouse Vienna

The Guesthouse Vienna er et koselig og komfortabelt boutique hotell i hjertet av Wien, bare et steinkast fra det verdenskjente operahuset og Albertina museet. Her kan du være sikker på å holde kjærligheten intakt hele turen.

En tur langs elvepromenaden

Hvem sier vel nei til en tur for to langs den vakre elva Danube? Elvebreddene har med årene blitt et samlepunkt for yngre som ofte møtes her med noen øl, klare for å få med seg solnedgangen. Ta med et teppe og en flaske vin, og finn et koselig og bortgjemt sted ved vannet hvor du kan nyte den vakre sola smelte ned i elva med din kjære i armkroken. Klassisk romantisk!

Tid for kaffe?

Kaféer er Wien på sitt mest romantiske og er noe av det som definerer byen best. Blant de mest sjarmerende og “date-vennlige” er Café Alt Wien, Café Central og Café Jelinek. Den gamle veggtapeten og den svake lukten av bryggende kaffe på en kald høstdag er oppskriften på en romantisk date.

En avslappende tur til Arany Spa

Dette bassenget egner seg ikke for deg på utkikk etter en treningsøkt, men heller for en avkobling med din kjære bort fra en ellers noe hektisk storbyferie. Det 15 meter store spabassenget er bygd i et tidligere bankhvelv, noe du aldri ville gjettet når du entrer det fredelige paradiset. I tillegg til bassenget kan du nyte både sauna, steamrom, avslapningsrom og treningsstudio, samt hva du måtte ønske av spabehandlinger.

Piknik i Augarten

En piknik i sommermånedene er ingen dum idé. Hagen Augarten er en av byens vakreste og eldste parker. Parken var designet i fransk barokkstil, dekket av nydelige blomsterenger og lange rekker lønne-, kastanje-, lime- og asketrær markerer de romantiske gangveiene som perler på en snor. Her har du i tillegg enda en spot for å få med deg solnedgangen. Blir det bedre og romantisk?

 • Bilde med romantisk utsikt til elvebredden Danube i Wien

  Utsikt til elvebredden Danube i Wien - Foto: Getty Images

 • Bilde av Cafe Oper i Wien

  Cafe Oper i Wien - Foto: Getty Images

Utekino

Wien er et paradis for filmelskere om sommeren med en rekke utekinoer tilgjengelig. Hvorfor ikke en romantisk komedie, som nytes med et glass sprudlevin?

Middag for to i pariserhjulet Riesenrad

Hvem kan vel motstå den mest romantiske daten Wien har å by på? Valget er ditt! Ta en runde i pariserhjulet for å se utsikten over byen, eller slå på stortromma og bestill pakken: Romantic Crystal Dinner - en tre-retters middag som nytes til den slående utsikten over Østerrikes hovedstad. Avslutt med en runde i fornøyelsesparken, for litt gøy må man vel også ha på kjærestetur!

Das Schick

Du kan såklart også gå for den enklere varianten og reservere et bord på et vanlig spisested, da det er nok av romantiske restauranter å velge mellom. Vår favoritt er Das Schick - hotellrestauranten til Hotel Am Parkring. Den sentrale restauranten oser romantikk, og er et av toppvalgene for en romantisk middag for to, med levende lys, fantastisk utsikt og deilig mat. Stedet har en koselig og elegant atmosfære, og om du sier ifra når du reserverer vil du komme til et spesielt dekket romantisk bord for to. Det østerrisk/spanske fusionkjøkkenet vil gi dere en uforglemmelig matopplevelse, toppet med det beste av vin fra hotellets egen vinkjeller.

Vin-tavernaen Sirbu

En helt annen og svært så minnerik opplevelse du har i Wien er å nyte noen timer på en av de mange vin-tavernaene i og rundt hovedstaden. Det er noe helt spesielt å sitte midt i hjertet av de mange vingårdene, lytte til tradisjonell wienermusikk, og smake på tavernaens mange delikatesser. En av de lengst etablerte, vin-tavernaen Sirbu, reklamerer til og med for sine “romantiske benker for elskere”, hvor du kan drømme deg bort i utsikten over Wien, nyte god vin og kos med din kjære. Sirbu ligger en halv time med bil fra Wien by.

Er det tid for en super etterlengtet kjærestetur?

Les også:

 • Et bilde som foreslår en romantisk tur i Augarten park i Wien

  Romantisk tur i Augarten park i Wien - Foto: Getty Images

 • Bilde av Riesenrad pariserhjul i Wien

  Riesenrad pariserhjul i Wien

Været i Wien de neste 7 dagene

 • Mandag 10°
 • Tirsdag 14°
 • Onsdag 17°
 • Torsdag 15°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 23°
 • Søndag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.