Reisetips i Nice

Reisetips i Nice

Hovedstaden på den franske riviera oser av kultur, historie – og selvsagt deilig vær. FINN Reise gir deg tipsene til en herlig storbyferie i Nice.

Du skal på ferie og etter knappe tre timers flytur fra Gardermoen, åpnes en smak av luksus, uten at det nødvendigvis koster skjorta. I det flyet går inn for landing i storbyen Nice, kan du ense duften av glamour og velvære. Allerede fra flyplassen, som ligger seks kilometer fra sentrum, byr Nice på seg selv. På ferie og på vei inn til sentrum, møter du raskt byens stolthet, Promenade des Anglais. Den sju kilometer lange strandpromenaden bugner av fastboende og turister som jogger, går på rulleskøyter eller bare nyter en rolig morgentur. Promenaden strekker seg langs hele havnen, og mens du har utsikt til Middelhavet den ene veien kan du nyte synet luksuriøse hoteller som velkjente Hôtel Negresco den andre.

 • Strandpromenaden i Nice

  Strandpromenaden i Nice - Foto: Getty Images

 • Nostalgi i Gamlebyen

  Fra promenaden går veien inn til ulike deler av sentrum. Helt i øst kommer du deg enkelt til gamlebyen i Nice. Her vandrer du rundt i trange gater og kan kjøpe alt fra ferske råvarer til souvenirer. Midt i hjertet av Vieux Nice, gamlebyen, finner du blant annet den katolske kirken Chapelle de Misérion og Maison d ´Adam et Eve – Huset med Adam og Eva. Huset er ikke den mest ettertraktede turistattraksjonen i Nice, men er spesielt fordi arkitekturen går helt tilbake til det 16-ende århundre. I gamlebyen finner du også en rekke kafeer og restauranter. På ett gatehjørne serveres Crëpes Maison, franskmennenes svar på våre pannekaker. På det andre hjørnet serveres kanskje verdens beste iskrem.

  Ta en avstikker til sidegatene i Nice. og du vil finne små perler av butikker og restauranter - Foto: Getty Images
 • Shopping i hovedgaten Jean-Médecin

  Fra Promenaden og fra gamlebyen er du bare et steinkast fra Avenue Jean-Médecin, hovedgaten i Nice. Gaten strekker seg fra nord for Place Masséna og helt opp til jernbanestasjonen. Den sørlige delen av gaten er turistområdet, med flere spennende hoteller, og mens den nordlige delen er forbeholdt lokalbefolkningen. Det gjelder også de omkringliggende gatene. Nederst i Jean-Médecin finner du shoppingsenteret Galeries Lafayette. Et ærverdig kjøpesenter som ble etablert allerede i 1916. I Galeries Lafayette finner du de fleste merkevarer både innen hudpleie, vesker, sko og klær. På vei nordover i Jean-Médecin ligger en rekke av de mest populære butikkene. I tillegg bør du ta noen avstikkere til sidegatene der du finner små perler av butikker. I sidegatene finner du også restauranter med uteservering og gjerne pizza og pasta på menyen. Mer perfekt for storby og ferie finner man knapt.

 • Ta en pause på Place Masséna

  Når du vil ha en pause fra shopping, anbefales Place Masséna. Det historiske kvartalet ble restaurert for få år siden, og er nå bilfritt. Det gjør at du enkelt kan nyte en medbrakt lunsj bare to minutters gange fra Promenade des Anglais. Bygningene rundt plassen er alle malt i rødt og har skodder for vinduene. Steinportaler viser vei til butikkene, og i et hjørne finner du en fontene som viser historier fra gresk mytologi. Hva med å nyte medbrakt kaffe og en ekte fransk baguette på kanten av fontenen?

  Ost og vin er en selvfølgelighet i Nice - Foto: Getty Images
 • Ting å gjøre med barna

  Hvis du reiser med barn til Nice, anbefaler vi minst ett besøk på høyden mellom gamlebyen og den gamle havnen. Der ligger Le Chateau med fossefall, en park, lekeplass og fantastisk utsikt over kysten. Du kan ta heis fra Rue des Ponchettes ved foten av Bellandatårnet i gamlebyen, eller gå hele veien opp. Bli dog ikke skuffet om du ikke finner noe slott på toppen, for det er flere hundre år siden det ble revet.

  Promenaden er også designet for lek og moro. Den er bred, og selv om det til tider bugner av folk kan du fint la ungene gå på rulleskøyter eller skateboard.

  Siden strendene i Nice har rullesteiner, kan det hende barn foretrekker å reise til strendene i byene i nærheten av storbyen. Du trenger ikke reise lenger enn til Antibes, som ligger lenger vest, eller til Villefranche rett øst for Nice. Her er det sandstrender og godt tilrettelagt for barn.

 • Nyt storslagne kunstopplevelser

  Om du liker å se store, flotte malerier laget av noen av verdens mest anerkjente kunstnere så må du sette av tid til museumsbesøk når du er i Nice. Matissemuséet ligger bare et par kilometer utenfor bykjernen på Cimiezhøyden. Museet byr blant annet på de aller siste maleriene malt av Henri Matisse. Også Marc Chagall har sitt eget museum i Nice, Musee National Message Biblique Marc Chagall. Det er trolig det mest populære Chagall-museet i verden som ble åpnet i 1973.

 • Leie leilighet eller bo på hotell

  I Nice på ferie kan du velge å bo på hotell, leilighetshotell eller utleieleiligheter. Du finner bosted i alle prisklasser, og som en hovedregel blir det mer kostbart jo nærmere havet du kommer. Flere av leilighetene ligger i kort avstand til både byen og sjøen, mens noen er lokalisert i åssiden nord for sentrum. Hvis du velger å bo litt utenfor byen, tar du deg enkelt til sentrum enten ved å leie egen bil eller benytte mange av de lokale bussene.

  Søk og bestill hotell i Nice

  Havnen i Nice - Foto: Getty Images

Fakta om Nice

 • Den femte største byen i Frankrike
 • Grunnlagt i år 350 før Kr.
 • Hovedstaden på den Franske riviera
 • Har cirka 350000 innbyggere
 • Har cirka 300 soldager i året
 • Har solid infrastruktur og du reiser lett med både buss og tog langs hele kysten

Været i Nice de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag 11°
 • Lørdag 12°
 • Søndag 15°
 • Mandag 14°
 • Tirsdag 14°
 • Onsdag 16°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.