Opplev julemarkedene i Oslo

Opplev julemarkedene i Oslo

Mange vil si at vi nå går inn i årets hyggeligste tid. Adventstiden er til for at du skal komme i julestemning, og hvor er bedre å gjøre det enn på byens julemarkeder? Her får du FINN reises tips til julemarkeder i Oslo.

Publisert 11. november 2019 kl. 13.49

Oslo har de siste årene fått flere sjarmerende julemarkeder som frister med julepynt, julemat, gaveinspirasjon og julefølelse. De fleste markedene ligger svært sentralt i hovedstaden, og ikke langt unna de største hotellene. Vurderer du en langhelg til Oslo for å komme i julestemning? Null problem, du finner overnattingsmuligheter rundt et hvert hjørne.

Jul i Vinterland

Julemarkedet Jul i Vinterland holder til midt i Oslo sentrum, i Spikersuppa ved Karl Johans gate. Her finner du salgsboder med flotte delikatesser og julegaver, og flere ulike aktiviteter som hele familien kan kose seg med. Opplev den 33 meter høye Julestjernen, se teaterforestillinger, gratiskonserter med julemusikk og stå på skøyter. Drikk varm toddy og smak på tradisjonsrik julemat. Jul i Vinterland får deg definitivt i skikkelig julestemning.

Julemarkedet holder åpent hver dag i adventstiden fra 16. desember til 30. desember fra kl. 10-20, og til 21 på fredager og lørdager.

Et annet koselig julemarked midt i sentrum er det innendørs julemarkedet på Youngstorget. Her kan du sitte i oppvarmet lavvo, nyte noe varmt i koppen, og kjenne på julefølelsen, før du tar turen rundt til alle de spennende bodene.

Været i Oslo de neste 7 dagene

  • Lørdag 13°
  • Søndag 11°
  • Mandag 11°
  • Tirsdag 13°
  • Onsdag 16°
  • Torsdag 12°
  • Fredag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Gammeldags jul

Gamle norske juletradisjoner finner du på flere julemarkeder i hovedstaden. Det mest populære finner du på Norsk Folkemuseum. Her inviteres du til et julemarked med over 100 markedsboder hvor du kan finne både julegaver, julepynt, juledekorasjoner, kaker og godteri, tekstil og mye mer.

I den første adventshelgen finner du også tradisjonsrike julemarkeder på Akershus Festning og Vøienvolden.

Julemarked på SALT

Førjulstiden blir ekstra spesiell med en herlig blanding av god mat og kunst og håndverk på SALT. I samarbeid med Handmade in Norway arrangerer SALT julemarked i helgene 9. og 10. november og 30. november og 1. desember. Her finner du billedkunst, smykker, keramikk, klær, broderier, håndlaget kosmetikk og mye mer. Det blir besøk av ulike håndverkere og spennende aktiviteter for folk i alle aldre.