De beste tips til gratis opplevelser i Oslo

De beste tips til gratis opplevelser i Oslo

Det beste i livet er gratis, ikke sant? Å feriere i Oslo trenger ikke koste en formue. Flere av byens største og mest populære attraksjoner koster ingenting, og du kommer deg enkelt frem og tilbake med kollektivtilbudet.

Publisert 27. mars 2019 kl. 14.50

Vigelandsparken – én av Oslos største attraksjoner

Utforsk Frognerparken ved Majorstua og den velkjente skulpturparken som er tegnet og utformet av billedhuggeren av Gustav Vigeland. Her finner du over 200 skulpturer, inkludert hans mest kjente verk Sinnataggen og Monolitten. I tillegg til skulpturer inneholder parken smijernsporter, broer, terrasser, bronserelieffer og et skulpturrikt fonteneanlegg.

Ekebergparken skulpturpark – fabelaktig utsikt over Oslo

Ingenting er som flotte parker med spektakulær utsikt. Dette er en velkjent skulptur- og kulturminnepark med en sterk internasjonal kunstsamling omgitt av vakker natur og mange fantastiske utsiktspunkter.

Øyhopping i Oslofjorden – en sommerdag med hele familien

På sommeren er det et absolutt et must å oppleve livet i Oslofjorden. Med vanlig kollektivbillett eller Oslo Pass kan du hoppe av og på båtene som går mellom Rådhusbrygga og øyene. Hovedøya, Gressholmen, Langøyene, Lindøya, Nakholmen og Bleikøya er alle populære badesteder på sommeren. Likevel har hver øy sitt eget unike særpreg og historie.

Den Norske Opera og Ballett – isfjellet midt i sentrum av Oslo

Året rundt kan du gå en tur på taket av Oslo Operahus og nyte panoramautsikt over Oslofjorden. Dette er et meget populært sted å ta bilder da solen reflekteres elegant i det hvite interiøret og de store vinduene på gateplan. Titt inn gjennom vinduene å få et glimt inn i en spennende verden av aktiviteter på de ulike avdelingene og verkstedene på huset.

Botanisk hage – kom og opplev et fantastisk blomsterliv

Midt i byen finner du denne perlen av en park. En stor hage på Tøyen fylt med botanisk mangfold og variasjon. Hagen er ikke som andre parker i Oslo, her gjelder åpningstider og det er ønskelig at du unngår å tråkke utenfor stier og opptråkkede veier. Hagen er fordelt systematisk og det finnes ca. 1800 forskjellige planter ordnet i familier og slekter.

I juni 2020 åpner Klimahuset i Botanisk hage. Klimahuset i Oslo er det eneste av denne typen i Norden, og i verden for øvrig blir det nummer fire. Her kan du lære å forstå klimaendringene, og få inspirasjon til hva du selv kan gjøre. Det vil jevnlig være utstillinger, foredrag, filmer og debatter, i tillegg til leker og aktiviteter.

Været i Oslo de neste 7 dagene

  • Lørdag 12°
  • Søndag 13°
  • Mandag 12°
  • Tirsdag 13°
  • Onsdag 14°
  • Torsdag 12°
  • Fredag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.