Tips til de beste naturopplevelsene i Oslo

Tips til de beste naturopplevelsene i Oslo

Det unike med Oslo er den flotte naturen du finner på alle kanter. Det være seg både fjord, fjell og mark. Kombiner det urbane bylivet med rolige, historiske turveier og vakker natur.

Publisert 27. mars 2019 kl. 14.54

Akerselva – et verneverdig kulturområde

Akerselva renner tvers gjennom Oslo, fra Maridalsvannet hele veien til Oslofjorden. Gå tur langs elva og opplev det populære rekreasjonsområdet med en levende historie. Elva er åtte kilometer lang, og du passerer fossefall, badeområder, fiskeplasser, skogsområder og dyre- og planteliv. Kjente attraksjoner på veien er blant annet den spektakulære fossen ved Hønse-Lovisas hus ved Beierbrua, Lilleborg Fabrikker, Bjølsen Valsemølle, Aamot bru og Nedre Foss.

Alnaelva – gir mange opplevelser fra Oslo sin 1000 år gamle historie

Ønsker du deg litt lenger ut av sentrumskjernen, men ikke for langt – er en tur langs Alnaelva er et godt alternativ. Alnaelva byr på en av Oslo sine fineste turveier fra skogkanten ved Ammerud hele veien til Oslofjorden. Langs elva er det både rolige områder og brusende fossefall, samt variert vegetasjon og et rikt dyre- og fugleliv. Du finner også flere spor av gammel og ny industri. På turen passerer du Grorudparken, og her finner du Groruddammen som er en fin badeplass på sommeren. Leirfossen ligger også langs Alnaelva og er elvens høyeste fossefall på 16 meter.

Grefsenkollen – spektakulær utsikt over byen

Besøk toppen av Oslo, hvor blant annet den populære sommerfestivalen OverOslo finner sted. Grefsenkollen ligger nord for Oslo sentrum og er et flott turmål med spektakulær utsikt over byen, fjorden, Holmenkollen og Marka. Fra toppen av Grefsenkollen er det gode muligheter for turer videre inn i den vakre naturen i Lillomarka. Gå på langrenn til blant annet Linderudkollen og Lilloseter, eller stå alpint i Grefsenkleiva. Du finner den velkjente Grefsenkollen restaurant på toppen med uteservering på terrassen hele sommeren. Året rundt er det liv her, spesielt hver søndag da du kan nyte deilige, nystekte vafler.

Øyhopping i Oslofjorden – en sommerdag med hele familien

På sommeren er det et absolutt et must å oppleve livet i Oslofjorden. Med vanlig kollektivbillett eller Oslo Pass kan du hoppe av og på båtene som går mellom Aker Brygge og øyene. Hovedøya, Gressholmen, Langøyene, Lindøya, Nakholmen og Bleikøya er alle populære badesteder på sommeren. Likevel har hver øy sitt eget unike særpreg og historie som har vært med å skape Oslo.

Les også:

Været i Oslo de neste 7 dagene

  • Fredag 13°
  • Lørdag 15°
  • Søndag 14°
  • Mandag 13°
  • Tirsdag 16°
  • Onsdag 13°
  • Torsdag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.