Gøteborg - øyhopping i skjærgården

Gøteborg - øyhopping i skjærgården

Øygruppa i Gøteborgs skjærgård er delt i to, nord og sør, og har omtrent 5000 innbyggere. Om sommeren øker innbyggertallet med cirka 6000 personer! Har du lyst å være en av disse besøkende da bør du lese vår guide til Gøteborgs vakre skjærgård.

Publisert 31. mars 2022 kl. 15.46

Denne skjærgåden er kanskje ikke like stor som Stockholm sin, men blant skjærgårdselskere sies det ofte at Gøteborg sin skjærgård er enda vakrere om mulig!

Hvordan komme seg til Gøteborg sin sørlige skjærgård?

Den sørlige delen av skjærgården er helt bilfri! Noe som gjør det perfekt for deg som ønsker en skikkelig back-to-basic, ut-i-naturen opplevelse. Å komme seg hit er lett. Ta trikk #11 (#9 om sommeren) eller buss #114 mot Ö-snabben til Saltholmen, begge tar ca. 30 minutter fra Gøteborg sentrum. Fra Saltholmen havn kan du hoppe på ferja ut til den vakre skjærgården. Skjærgårdsferjene har samme billett som trikken, så kjøpte du billett på vei til havna kan du bruke samme på ferjeturen! Ferjene går omtrent en gang i timen til hovedøyene Asperö, Brännö, Köpstadsö, Styrsö, Donsö og Vrangö. Under høysesong går de også litt oftere til noen av de mindre øyene som Knarrholmen og Stora Fotö.

Skjærgårdsferjene heter: #281 (Saltholmen - Vrangö), #282 (Saltholmen - Brännö Husvik) og #283 (Saltholmen - Brännö Rödsten)

Funfact! Den sørlige delen av skjærgården er bilfri ja, men det betyr ikke at man ikke bruker motoriserte kjøretøy. Skjærgårdsfolket bruker nemlig golfbiler til å komme seg rundt omkring.

Hvordan komme seg til Gøteborg sin nordlige skjærgård

Da den sørlige delen er helt bilfri kan du derimot komme deg helt til den nordlige delen med bil. Det kan du gjøre ved å ta en av bilferjene fra havnen Lilla Varholmen på vestkysten av Torslanda. De vil enten ta deg til Hönö eller Björkö, som begge er gode utgangspunkt for øyhopping. Ferja til Hönö tar 12 min, og du kan herfra nå øyene Fotö, Öckerö og Halsö med bro. Ferja til Björkö tar 6 min og her kan du parkere bilen og ta passasjerferjene til de bilfrie øyene Kalvsund og Grötö.

Om du reiser uten bil kan du også nå den nordlige delen med buss #290 eller #291 fra Nils Ericsson terminal, som begge stopper flere steder på øyene.

Hönö og Björkö finnes sykkelutleie, men det er lurt å reservere på forhånd da sykkelferie er veldig populært i den idylliske skjærgården.

Været i Gøteborg de neste 7 dagene

  • Tirsdag 24°
  • Onsdag 23°
  • Torsdag 24°
  • Fredag 23°
  • Lørdag 21°
  • Søndag 18°
  • Mandag 18°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.