Gøteborg reiseguide til ting å oppleve

Gøteborg reiseguide til ting å oppleve

Gøteborg har i løpet av de siste tiårene gjennomgått en imponerende transformasjon, fra å være industriby til nå ha blitt en av Skandinavias mest trendy byer. FINN Reise gir deg her de beste reisetipsene.

Å finne et sted å bo er ikke vanskelig - Gøteborg har noe for alle! Her er våre favoritter blant ulike hoteller.

Haga

Et av de mest oppgraderte nabolagene i byen er definitivt Haga, som på 1970-tallet var så shabby og forlatt at store deler ble revet. Heldigvis ble mange av de eldste byggene bevart og nå renovert. Det er disse sjarmerende husene som nå kjennetegner Haga best, sammen med de brosteinsbelagte gatene og alle de søte nisjebutikkene området er så kjent for. Haga er det perfekte stedet for en “fika” (brødskive) på formiddagen før man begir seg ut på dagens aktiviteter.

Det finnes flere hoteller å velge blant, men et hotell i nærheten som har best gjestevurdering på FINN reise er Avalon Hotel Gothenburg, med sin populære takterrasse med basseng, og hotellets egen restaurant som er godt kjent blant lokalbefolkningen. Hotellet ligger bare en spasertur fra Brunnsparken og et steinkast fra områdets barer og spisesteder.

Linné

Linné er på vei oppover, med trendy barer, kaféer og spisesteder som begynner å ta opp mer og mer plass i den lille bydelen. Med det stiger prisene, noe som har tvunget både studenter og kreative sjeler til å flytte fra bydelen der de tidligere var i flertall. Dette har gjort Linné til et mer familievennlig område, selv om den avslappende sjarmen er godt bevart. Hotellet med nesten toppscore på FINNs hotellsøk, med over 2000 gode omtaler, er Upper House. Dette luksushotellet har en hel del å by på, blant annet tyrkisk bad, badstue, treningsrom med basseng og utendørs basseng. Et hotell som har en sentral beliggenhet, med lett vei til andre steder i byen og utsikten er til å miste pusten av!

 • Utsikt over Haga bydel i Gøteborg

  Utsikt over Haga bydel i Gøteborg - Foto: Getty Images

Majorna

Majorna er historisk sett hvor arbeiderklassen i Gøteborg pleide å bo, men har nå blitt bydelen som er inntatt av studenter og kreative sjeler som ikke lenger har råd til å bo i Linné. Bydelen er definitivt en hipster-hotspot, så lokale barer som Publik, Kelly´s og Holy Moly er veldig populære.

Bomuligheter i Majorna er mange, uansett budsjett. Gjestenes favoritt på FINN Reise er Backpackers Göteborg, som tilbyr et koselig fellesområde med TV, felles hage og basseng, og alt til en rimelig pris. De 37 rommene er utstyrt med garderobeskap og komfortable køyesenger.

Askim

Et område som passer godt for deg som er glad i utendørs aktivitet og som søker likesinnede er Askim, som du finner på sørkysten av Gøteborg. Lei sykler og ta turen til terrenget rundt Säröbanan eller kanskje en spasertur i Sansjöbackas naturreservat, uansett kan du være sikker på at du kommer til et nydelig lite område med spreke svensker og nok av natur å utforske. Askim er også hjemmet til en av byens mest familievennlige strender, perfekt for all slags type vannsport.

 • Kanal i historisk sentrum av Gøteborg

  Kanal i historisk sentrum av Gøteborg - Foto: Getty Images

Liseberg Camping

Liseberg har nok det beste utvalget campingplasser i hele Gøteborg, med noe som passer for alle. Lisebergsbyn camping ligger i et skogsområde, bare 8 minutter fra Liseberg og 15 minutter fra byen, og er perfekt for deg som ønsker å kombinere by og natur. Lisebergsbyn har 104 hytter til utleie, rundt 200 plasser for campingvogner og telt og er åpen hele året.

Liseberg Camping Askim Strand er den perfekte kombinasjon av by og hav med gangavstand til Askimbadet - en av de mest populære familie strendene i Gøteborg. Sentrum kan nås på 15 minutter og Liseberg 20 minutter. Campingplassen er åpen april - august.

Om du bare er trenger et sted å sove før turen din bærer videre er kanskje Liseberg Motorhome Park Skatås akkurat hva du er ute etter. Campinplassen ligger i Delsjø naturreservat og har kort avstand til både Liseberg, Lisebergsbyn og Gøteborg sentrum. Campingen tilbyr 37 utleieplasser med strømuttak og holder åpent mai - september.

 • Liseberg by night, Gøteborg

  Liseberg by night, Gøteborg - Foto: Getty Images

Shopping

Gøteborg er mer enn bare Liseberg. Byen har nemlig med årene blitt et mekka for street style, så har du shopping-dilla bør du fortsette å lese. Her finner du våre fem favorittområder for all slags type shopping i Gøteborg.

Magasingatan er kjent for å være Gøteborgs urbane designer område, fullt av møbel- og interiørbutikker. Acne Studios og Velour ligger også her. Vallgatan huser det beste av lokale designere som blant andre Emma & Malena, Nudie Jeans og Twist & Tango. Du finner også flere av de kjente kjedene i dette området.

Östra og Södra Larmgatan er den perfekte spaserturen for deg som ikke bare har shoppingdilla, men også matdilla! I Östra Larmgatan finner du kjente merker som COS, G-Star RAW og Massimo Dutti. Her kan du også ta en tur til byens mathall fra 1889 på Kungstorget, hvor du kan fråtse i både lokale og internasjonale godbiter. I Södra Larmgatan finner du de svenske merkene Whyred og Weekday.

Haga har, som sagt, med årene kommet seg veldig og ses nå på som Gøteborgs koseligste bydel. I dag er hovedgaten, Haga Nygata, full av små, selvstendige nisjebutikker som selger alt fra svenske tresko til hjemmelagde såper og designer objekt fra Market 29, Tvåla & Tvaga. Men du kan ikke ta turen til Haga uten å prøve Café Husarens kanelbolle! Den er uforglemmelig.

Parallelt med hverandre finner vi fire hyggelige gater som har rykte på seg for å være stedet i byen med mest liv. Da tredje Långgatan er kjent for å huse noen av byens beste barer og spisesteder, blant annet Tacos & Tequila, er andre Långgatan hjemmet til noen av byens herligste nisjebutikker. Sandqvists økologiske skinnvesker er blant de mest populære. Så kan det nok også smake med en kaffe mens du browser gjennom second hand vinylplatene hos Dirty Records. Kanskje finner du en skatt verdt å ta med seg hjem.

 • Bilde av kanelbullar i Gøteborg

  Ingen fika uten kanelbullar i Gøteborg - Foto: Getty Images

Spa

Spa er veldig viktig for svenskene, og hvem sier vel nei til litt egenpleie etter en lang dag med shopping? Det billigste, eller faktisk helt gratis, spatilbudet i Gøteborg er Free Sauna and Swim ved Frihamnen 9. Mer forklaring trengs vel ikke - ta en runde i badstua før du kaster deg ut i sjøen.

Om du kunne tenke deg å kombinere spa og yoga er Sannegården Spa & Yogastudio et godt alternativ. I tillegg til yogaklasser tilbyr de spa med både basseng og skjønnhet- og hudpleie. Dette er stedet for ro i både kropp og sjel.

Et av de mest anerkjente spastudioene i Gøteborg er Hagabadet, som siden 1876 har hatt som hovedfokus å holde befolkningen friske og sunne. Idag finner vi Hagabadet på tre steder i byen; Hagabadet Drottningstorg, Hagabadet Älvstranden og Hagabadet Haga, og alle tilbyr deilige oppvarmede basseng, badstu, massasjer og andre herlige behandlinger.

Skal du virkelig unne deg et spa-opphold så anbefales et opphold på Arken Hotel & Art Garden Spa

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Gøteborg. Om du ikke har egen bil, kan du velge mellom fly, buss eller tog. På FINN reise kan du søke etter flybilletter fra alle avreiseflyplasser i Norge. Bussavganger er det fra Oslo opptil flere ganger daglig, og toget fra Oslo tar bare et par-tre timer.

Været i Gøteborg de neste 7 dagene

 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.