Strømstad – tips til ting å gjøre

Strømstad – tips til ting å gjøre

Ønsker du deg en skjærgårdsferie med massevis av uteaktiviteter og billig shopping? Da er Strømstad rette stedet.

Strømstad er gjerne første stopp på nordmenns tur nedover vestkysten av Sverige. En drøy mil fra grensen ved Svinesund tar du av fra E6 og når Strømstad på noen få minutter.

Shopping i Strømstad

Strømstad er nordmenns shoppingeldorado, og det enorme Nordby Shoppingsenter ligger bare noen kilometer over grensen fra Svinesund. Shoppingsenteret har alt bortsett fra Systembolaget. Det må du til Strømstad by for å finne. Shoppingsenteret Gallerian Strømstad ligger ved porten til selve byen, og er et mindre senter enn Nordby, men her finner du Systembolaget.

Det finner du også i sentrum av byen, bare noen hundre meter fra havna. Inne i sentrum av Strømstad er det bare å ta seg tid til å spasere rundt og nyte byen. Her er det mange små, søte nisjebutikker, hyggelige kafeer og uteserveringer på brygga. Ta deg til å "fika", en kaffepause, og bare nyt livet. Prisene ligger godt under vanlige norske priser. Det gjør også restaurantprisene, og tilbudene er mange.

 • Flyfoto over Strømstad

  Flyfoto over Strømstad - Foto: Getty Images

Restauranter i Strømstad

Strømstad frister med en rekke små og hyggelige spisesteder. På Heat finner du et rikt utvalg fra det asiatiske kjøkkenet, og på Rökeriet Strømstad kan du nyte fisk- og skalldyrsretter. Fiskerestauranten har eget sjømatutsalg, der du kan få kjøpt ferske eller nyrøkte råvarer.

Rökeriet Strømstad ligger i havneområdet i sentrum. Ønsker du middag på gyngende grunn? Pråmen restaurant, den flytende sommerrestauranten midt i småbåthavnen, har deilig mat samtidig som du kan nyte utsikten til båtlivet.

 • Strømstad Kallbadhus

  Strømstad Kallbadhus - Foto: Getty Images

Ting å gjøre i Strømstad

Med hele 1200 dyre- og plantearter er Kosterhavet marine nasjonalpark en unik opplevelse. Ta turen ut til Koster og Kosterøyene og du kan ferdes fritt i skjærgården med kajakk, båt eller til fots. Du kan også velge en guidet tur for å studere mangfoldet. På Tjärnö akvarium kan du oppleve noe av dyre- og plantelivet. Akvariet er åpent fra 1. juli til 16. august, samt noen andre utvalgte datoer. Her får du se små, levende organismer i mikroskop, og har du spørsmål om hummer, krabbe, reker eller maneter, får du svar hos velkvalifiserte marinebiologer som alltid er tilgjengelig. Kosterhavets marine nasjonalpark er også presentert med egen utstilling.

Dra til havs

Ønsker du heller å dra ut i skjærgården for å bade, fiske eller oppleve dyre- og fuglelivet på nært hold, anbefales en av mange mulige båtturer. Ombord i båtene nyter du god sjømat og spennende historier. Velg mellom korte turer, halvdagsturer eller turer over flere dager.

Flerdagers-turene inkluderer overnatting, pensjon, fisking, dykking, vinsmaking og andre gruppeaktiviteter.
Vil du spille golf er Dynekilens Golfklubb rette stedet.

 • Utsikt over Strømstad havn

  Utsikt over Strømstad havn - Foto: Getty Images

Bademuligheter i Strømstad

Strømstad har uvanlig mange soltimer, og er derfor godt egnet til deilige sommerbad. Seläter havsbad er lett tilgjengelig fra sentrum, eller Badhuset midt i sentrum, der vannet holder 28 grader året rundt. På Badhuset er det barnebasseng hvor vannet holder 32 grader. Prøv også Kallbadhuset på Laholmen eller Skurveskär i Södra hamn, som består av klipper med badestiger.

Sandstrand finner du på Furholmen havsbad, som ligger 10 minutters båttur fra Norra hamn i sentrum. Halvannen kilometer sør for sentrum finner du Hålkedalen, en kommunal badeplass med sandstrand, gressplener, brygge og hoppetårn.

Strømstad spa

Er du på jakt etter en deilig spa-weekend med golf, båttur, eller gode matopplevelser, er Strømstad Spa et naturlig valg. Hotellet ligger i gangavstand fra sentrum, like ved sjøen, og kan tilby mer enn 30 spa-behandlinger, saltvannsbasseng og badstu, utendørs jacuzzi, golf, båtturer og seiling. I hotellrestauranten Maritimus kan du nyte økologisk, kortreist mat basert på sesongens lokale råvarer.

Været i Strømstad de neste 7 dagene

 • Lørdag 11°
 • Søndag 11°
 • Mandag
 • Tirsdag 10°
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.