Gøteborg - 8 tips til ting å gjøre

Gøteborg - 8 tips til ting å gjøre

Gøteborg er Sveriges nest største by og ligger som nummer 12 på Forbes Magazines liste over verdens mest kreative byer. Så en tur til denne storbyen vil være alt annet enn kjedelig! Her finner du våre 8 tips til opplevelser du ikke vil gå glipp av.

Liseberg

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at Skandinavias største fornøyelsespark, Liseberg, har vært en evig favoritt blant besøkende i alle år. I Liseberg kan du nyte hele 42 spennende berg- og dalbaner og karuseller. Her vil hele familien, store som små, ha en uforglemmelig dag! Ta en tur i Liseberghjulet og nyt utsikten over de vakre omgivelsene, eller for et adrenalinkick, kast deg på Balder! En av verdens største berg- og dalbaner! På sommeren arrangerer Liseberg også ofte konserter, så sjekk ut nettsiden for program. Kanskje du får matchet en tur i en fornøyelsespark med en konsert med favorittartisten din.

Skansen Kronan

Denne historiske festningen ble bygget på en bakketopp i år 1667 for å beskytte folket mot potensielle danske inntrengere. Skansen Kronan har tidligere blitt brukt som både fengsel og militærmuseum, men er idag restaurant og konferansesenter. Ved siden av festningen ligger flere gamle militærbrakker hvor det i dag drives en sommerkafé. Her kan du skjemme deg bort med en av kaféens smakfulle bakevarer mens du nyter den fantastiske utsikten over byen og havna.

Gøteborg Konstmuseum

Gøteborg Konstmuseum tilbyr en av Nordens beste kunstsamlinger, av både nordiske og internasjonale kunstnere. Her får du muligheten til å se kunstverk av kjente navn som Carl Larsson, Albert Edelfeld, Rembrandt, Monet og mange flere, og alle under samme tak! Rett rundt hjørnet fra museet finner du også Gøteborg sitt bymuseum og konsertarena, så hvorfor ikke gjøre det til en dag full av kunst og kultur?

Kronhuset & Kronhusbodarna

Det gamle kronhuset i Gøteborg ble bygget på midten av 1600-tallet og ligger ved Gustav Adolfs Torg. Huset ble opprinnelig brukt til å oppbevare krigsmateriell som kanoner, våpen, uniformer og mat, men ble etterhvert gjort om til et museum. Idag er Kronhuset også brukt til konserter. Kronhuset er fullt av historie. Ta deg runden rundt gårdsplassen og oppdag de mange småbyggene kalt Kronhusbodarna. Her er det fullt av små kaféer og boder som selger alt fra sjokolade og klokker til keramikk og glass. Du vil ikke gå glipp av dette lille, sjarmerende markedet som tar deg på en reise tilbake i tid til et enklere liv.

 • Festningen Skansen Kronan i Gøteborg

  Festningen Skansen Kronan i Gøteborg - Foto: Getty Images

 • Liseberg i skumringen, Gøteborg

  Liseberg i skumringen, Gøteborg - Foto: Getty Images

Guldhedstornet

Nils Einar Erikson var geniet bak vanntårnet Guldhedstornet som åpnet i 1953. Med en imponerende 130 meters høyde er dette det høyeste punktet i Gøteborg. Kom på en kaffe, te eller kanskje et rekesmørbrød i kaféen på toppen av Guldhedstornet og nyt den spektakulære 360 graders utsikten over hele byen, fra sentrum og havna til skogen og skjærgården. Dette er en opplevelse du absolutt ikke vil gå glipp av.

Universeum

Universeum er det største senteret for kjemi i hele Skandinavia, med hele sju etasjer! Her kan du utforske en ekte regnskog, oppleve gigantiske dinosaurer og et av Europas største akvarium. Gjør deg kjent med den svenske villmarka og dra på ape-safari. Ta også turen til Universeum Café som tilbyr en deilig brunsjmeny som passer perfekt før man legger ut på oppdagelsesferd gjennom Universeum sin spennende verden!

Gøteborg museet

Gøteborg museet ble åpnet på 1700-tallet og har permanente utstillinger om historien til Gøteborg, fra forhistorie til industritiden. Her får du sjansen til å se vikingene som herjet på kysten, det svenske imperiet og det kolossale prosjektet som skapte grunnlaget for det moderne Gøteborg på det 17. århundre. Samt den industrielle tiden i det 19. århundre og livet til arbeiderklassen under det 20. århundre. I tillegg har museet midlertidige utstillinger hvor du kan ta en nærmere titt på spesifikke hendelser, som 2.verdenskrig. Er du en historiker, eller bare interessert i å lære mer om Sveriges historie er Gøteborg museet hvor du bør starte turen din.

Trädgårdsföreningen

Gøteborgs mest sentrale park er kanskje også den vakreste, da den nesten er fullstendig bevart fra sitt originale fra det 19. århundre! Trädgårdsföreningen hadde sin offisielle åpning i 1842 holdt av Kong Karl XIV Johan, og har med årene blitt en favoritt som lokalbefolkningen anbefaler turister. Det er nok å utforske i den nydelige, grønne perlen. Se om du klarer å finne den søte, lille kafeen som ligger i et bygg fra 1874, eller Trädgårdsföreningen sitt eget kjennemerke; Palmhuset fra 1878, som er inspirert av Londons Crystal Palace. I juni og juli måned er parkens 6000 rosebusker i full blomstring, og skaper et postkortbilde du sent vil glemme. Her har du et utvalg av ting å gjøre. Ta deg en joggetur i de vakre omgivelsene, kanskje en romantisk piknik for to, eller lek og moro med barna. En dag i Trädgårdsföreningen er aldri feil!

Les også:

 • Botanisk hage i Gøteborg

  Botanisk hage i Gøteborg - Foto: Getty Images

Været i Gøteborg de neste 7 dagene

 • Fredag -0°
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag -2°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.