Restauranter i Gøteborg - 6 tips til gode matopplevelser

Restauranter i Gøteborg - 6 tips til gode matopplevelser

Gøteborg har, på lik linje med Stockholm, et enormt utvalg gode matopplevelser du ikke vil gå glipp av. Her finner du våre seks favoritter!

Når det kommer til vegetar og vegan tilbud ligger Gøteborg godt foran de fleste byer i Skandinavia, så du trenger ikke være i tvil om at det vil finnes noe for alle i denne sjarmerende storbyen.

Koka

Koka åpnet for noen år siden og har allerede fått sin første Michelin stjerne. Stedet er avslappet og moderne, selv om glasstaket kan dateres helt tilbake til det 19.århundre så gir det restauranten i tillegg et tradisjonelt preg. Kjøkkenet fokuserer på moderne gastronomi fra Vest-Sverige, som ribbestek med rødbetpuré og Kokas helt egne, unike solbærsennep. Denne er i seg selv en uforglemmelig smak du ikke vil gå glipp av. Kokas meny gir deg valget mellom en 3- 5- eller 7-retters middag, og er et absolutt must for deg som ønsker en matopplevelse med det lille ekstra.

Adr: Viktoriagatan 12

Hoze - Bifangst

Hoze er ingen et lett sted å få bord. Saken er at om du ikke vet hvor du skal, går du nok rett forbi. Den lille restauranten har kun seks barstoler foran en stor bardisk, der kokk og eier José Cerdá står klar til å introdusere det japanerne kaller omakase, en helt ny og unik måte å spise ute på. Det betyr rett og slett at gjestene legger kvelden i kokkens hender, og blir servert hva han bestemmer for kvelden. Måltidet tar mellom 2-3 timer og har mellom 15-22 serveringer. I tillegg får du kun servert vann fra springen. Her skal det nemlig kun fokuseres på maten! Dette er med andre ord en sushiopplevelse litt utenom det vanlige, og ventelisten for å få bord på Hoze kan være opptil flere måneder. Nylig åpnet han i tillegg det som må være verdens minste restaurant, Bifangst, i bakrommet til Hoze. Bifangst drives av samboeren og har kun to sitteplasser! Menyen her er noe bredere enn på Hoze hvor hovedfokuset er sushi, og drikkevalg har du mer av også. Prøv deres hjemmelagde blomstersider og flere forskjellige typer kombucha. Mer enn dette får man ikke vite før man er der, men en ting er sikkert; her gjelder det å være tidlig ute med å bestille bord!

Adr: Stibergsliden 17

Tacos & Tequila

Denne livlige tacobaren kan aldri gå feil. Den evige party-viben og de fem forskjellige typene margaritas kan fort bli farlig, men det vil uansett bli en helaften du sent vil glemme! Ikke bare det, maten smelter i munnen. Restauranten fokuserer på to ting; ceviche (spicy tunfisk, kamskjell og laks) og selvfølgelig taco. Pulled pork, panko-fritert torsk og portobellosopp med bønner er tre av stedets mange favoritter. Chips og guacamole er et must når man først kjører på med mexicansk helaften, og her får du muligheten til å prøve klassikeren med noen uvanlige toppings: jordbær, fetaost, papaya og syltet chili er bare noen av de mange valgene, som overraskende nok er sykt digg! Her er det bare å spenne seg fast og gjøre seg klar for a night to remember.

Adr: Tredje Långgatan 9

 • Ost og rødbetsmørbrød, Gøteborg

  Ost og rødbetsmørbrød, Gøteborg - Foto: Getty Images

Gabriel´s Feskekorka

Har du noen gang hørt om en kirke som serverer sjømat? Ikke vi heller! Det søte, innendørs fiskemarkedet, Feskekorka, er et must for deg på utkikk etter fersk fisk. La en av fiskerne servere deg en håndfull ferske reker med hvitløks-aioli og sitron som kan nytes på trebenkene ute ved elva. Hvis trebenker ikke er helt din greie kan du heller ta turen til andre etasje til Restaurant Gabriel´s. Her kan du nyte et glass champagne mens servitørene løper frem og tilbake til det åpne kjøkkenet med østers og hummer til sultne gjester. Ser du etter noe riktig unikt? Da har du kommet til rett sted!

Adr: Feskekorka

More Is More

Trodde du vi skulle glemme dere veganere og vegetarianere der ute? Der tok du feil! Sjekk ut dette funnet! More Is More er et vegansk streetfood konsept fra 2017. Her kan du med andre ord forvente deg alle streetfood favorittene som pølse, burger, taco, falafel, nachos, potetmos og mye mer! Og det beste er at det er 100% plantebasert meny! En av folkets mange favoritter er jackfruit taco, som smaker som klassisk pulled pork. Her er det med andre ord ikke bare veganere og vegetarianere som vanker, stedet har nemlig blitt en favoritt hos den yngre generasjon! Drikkemenyen består av et godt utvalg lokal øl, cava og cocktails, og søndagenes mexican night er en stor hit! Da er det tacos og margaritas som gjelder.

Adr: Herculesgatan 40

Blackbird

Blackbird er garantert veganerfavoritten i Gøteborg. Med en meny som ofte endres og som bringer smaker fra både nær og fjern vil du helt klart finne noe hele reisefølge liker. Blackbird ble startet av fem punkere som alle kjempet hard for dyrs rettigheter, og i 2015 åpnet de dørene for et 100% dyrevennlig konsept. Det arrangeres ofte eventer med rock og punk musikk, men torsdag er kvelden med DJ, dans og drinks. Gjør dere klar for en plantebasert helaften!

Adr: Stibergsliden 3

Les også:

 • Kveldsstemning Stora Hamnkanalen i Gøteborg

  Kveldsstemning Stora Hamnkanalen i Gøteborg - Foto: Getty Images

Været i Gøteborg de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag -0°
 • Onsdag -2°
 • Torsdag -3°
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.