Opplev julemarkedet i Krakow

Opplev julemarkedet i Krakow

Polen er blant nordmenns førjulsfavoritter og det er ingen tilfeldighet. Julemarkedet i Krakow er nemlig landets største og på topp 10 over Europas beste julemarked. FINN Reise gir deg de beste julemarkedtipsene.

Hovedtorget i Krakow, Rynek Glowny, i byens gamleby forvandles til et skikkelig Winter Wonderland med julepynt, hest og kjerre og lukten av gløgg. Jul i Krakow vil du ikke gå glipp av.

Når høytiden nærmer seg forvandles Krakow til et nydelig eventyrland, og historiske gater og bygg dekkes med snø og dekorasjoner. Man kan derfor bare forestille seg den vakre markedsplassen som forvandles til tidenes juleparadis.

Det er ikke uten grunn av Krakows julemarked er sett på som en av de beste som finnes. Hvis du planlegger en liten reise i førjulstiden bør Krakow absolutt vurderes. Byen har naturligvis også mye annet å tilby, men det flotte julemarkedet tar byens unike atmosfære til nye høyder.

 • Bilde av julemarkedet på Rynek Glowny square i Krakow i Polen

  Julemarkedet på Rynek Glowny square i Krakow i Polen - Foto: Getty Images

Julemarkedet er en tradisjonell affære, noe som passer perfekt sammen med de gamle, historiske smågatene som utgjør Krakows gamleby. Den er som skapt for å rote seg bort i, og magien toppes når den dekkes av snø!

Og skulle du bli kald når på oppdagelsesferd i gamlebyen er det bare å redde seg inn på en av de mange kafeene du finner her. Fem minutter unna finner du en lokal favoritt, nemlig Milkbar Tomasza. Så fort du kommer inn blir du møtt av deilig, fersk, polsk mat som serveres med stil. Eller i alle fall i den stilen enhver “milkbar” burde strebe etter å ligne…

Idag er julemarkedet i Krakow vokst seg så stort og variasjonen i salgsvarer her vokst enormt fra hvordan det en gang var. Du kan med andre ord finne mer enn bare julepynt. Det har nå blitt så stort at de små trebodene nå dekker hele det gigantiske torget!

Funfact! Visste du at julekuler til juletreet er en polsk spesialitet?

 • Utsnittsbilde av et utvalg av julepynt på julemarked i Krakow i Polen

  Stort utvalg i julepynt på julemarked i Krakow - Foto: Getty Images

Markedet er en stor favoritt blant både lokale og turister, og det er det god grunn til. Bodene og varene her er nemlig nøye valgt ut av arrangørene, da de har måttet begrense seg til rundt 80 boder. Derfor kan du være sikker på å få den beste kvalitet i både mat og drikke, gaver og souvernirer. Her kan du finne alt fra keramikk, julepynt og sengetøy, til tøfler, glass, trebestikk, smykker, julekuler og mye mye mer.

Et hvert julemarked må ha noen deilige fristelser å tilby, og på dette markedet vil du ikke bli skuffet. Her kan du blant annet prøve polske dumplings, grillet kjøtt, røkt skinke og et stort utvalg oster.

Søtsaker er det nok av også, for hva er vel jul uten søtsaker? Nyt alt dette med en deilig kopp gløgg. Eller kanskje er du tøff nok til å prøve den polske spesialiteten; varm øl…!

 • Stort utvalg i tørket frukt på julemarked i Krakow - Foto: Getty Images

  Stort utvalg i tørket frukt på julemarked i Krakow - Foto: Getty Images

Julestemning er noe veldig spesielt i Polen fordi det fortsatt handler mer om historie og tradisjon enn kjøp og salg mentaliteten, noe julemarkedet i Krakow virkelig reflekterer.

Vennlighet, deilig mat og drikke, unik gaveshopping og muligheten til å nyte julestemningen med mennesker fra hele verden.

Krakow julemarked er kanskje stort, men så fort du ankommer vil du bli mottatt med en atmosfære du sent vil glemme.

Hoteller i Krakow

Du kan finne både hotell og gjestgiveri på de mest finnurlige steder. Gamlebyen i Krakow er full av hoteller til alle typer budsjett, og her finner du våre tips til ditt opphold i den polske storbyen.

Verdt å vite: I Polen unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

Været i Krakow de neste 7 dagene

 • Lørdag -3°
 • Søndag -2°
 • Mandag -9°
 • Tirsdag -7°
 • Onsdag -6°
 • Torsdag -1°
 • Fredag -4°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.