Frederikshavn - 7 tips til ting å gjøre

Frederikshavn - 7 tips til ting å gjøre

Frederikshavn er en populær by som ønsker hele 5 millioner besøkende velkommen i året. Byen er rik på opplevelser og aktiviteter, så uansett om du er ute etter en byferie, eller en strandferie kan du være sikker på å finne det du leter etter i Frederikshavn.

Frederikshavn har utallig med overnattingsmuligheter - blant det letteste å finne i sentrum av byen er hotell og gjestgiveri, men også rundt byen kan du finne camping, herberge, feriehus og hytter.

Det er som sagt fullt av ting å se og finne på i Frederikshavn, og her vil du finne noen av attraksjonene du bare må få med deg.

Bangsbo Kystmuseum

Den store herregården fra det 19. århundre var ofte besøkt av Danmarks største poeter, blant andre Herman Bang og Gustav Wied, men er i dag et av Frederikshavns mest besøkte museum. Herregårdens eldste bygg dateres helt tilbake til det 16.århundre, og er omkranset av nydelig skog, elver og daler, bare et par kilometer fra Frederikshavn sentrum. På museet har du muligheten til å oppleve og lære om Frederikshavns spesielle historie, en tekstilutstilling og en helt unik smykkeutstilling laget av hår. Var det bare vi som ble nysgjerrige på den siste…?

Skipet fra Ellingå som dateres helt tilbake til 1136 er også utstilt her i museets maritime utstilling. Her vil du lære om motstandsbevegelsen på Jylland under den tyske okkupasjonen fra 1940-45. Du vil garantert ikke forlate Bangsbo Kystmuseum uten å ha lært noe nytt.

Palmestranden

Hvem hadde vel trodd at det fantes en palmestrand i Norden? Personen som kom på ideen å importere palmetrær fra Italia er jo et geni, for stranden tiltrekker seg bare flere og flere palmesøkende gjester hvert år. Palmene settes ut fra midten av mai til slutten av september. I tillegg til palmene har stranden også 8 volleyballbaner, flere grillplasser og sjøgress-parasoller om sommeren. Kan det bli mer eksotisk?

Den berømte stranden er bare en av de mange nydelige strendene langs Kattegatkysten på Nordøstjylland.

 • Herlige sanddyner på Råbjerg Mile nær Frederikshavn - Foto: Getty Images

  Herlige sanddyner på Råbjerg Mile nær Frederikshavn - Foto: Getty Images

Fiskerklyngen

Fiskerklyngen er den eldste delen av Frederikshavn, og er det som blir sett på som gamlebyen. Som navnet tilsier er Fiskerklyngen i Frederikshavn en klynge av fiskerhytter der noen kan dateres tilbake til 1568. De nyere husene fra det 17. århundre er av typisk nordjyllandsk stil med gule vegger og røde mursteinstak, noe som har gitt Fiskerklyngen en helt unik sjarm. Alt toppes selvfølgelig med de smale, romantiske, brosteinslagte gatene. Du bør ikke forlate Frederikshavn uten å ha opplevd Fiskerklyngen.

Fuglereservatet på Hirsholmene

Hirsholmene er Danmarks nordligste øyer som ligger omtrent 7 km nordøst for Frederikshavn. Hirsholmene inkluderer øyene Hirsholm, Græsholm, Deget, Kølpen og Tyvholm. Grunnet de enorme steinmassene minner øygruppa mer om den svenske skjærgården enn noen andre danske øyer, noe som gjør dette til et unikt syn innenfor Danmarks grenser.

Hirsholmene har siden 1938 vært fredet og det er derfor begrenset med trafikk på øyene. De 19 husene som ligger spredt rundt om her blir som regel brukt som sommerhus, eller til utleie. Ettersom det er fredet så er det et yrende fugleliv og nok av frihet for fuglene! Funfact! Visste du at tigerfuglen har den viktigste oppdrettsperioden sin her? Fuglelivet og naturreservatet kan besøkes og oppleves med båten Seadog som har flere avganger i uka fra Frederikshavn.

Været på Nordjylland de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

 • Vindmøller på kysten av Frederikshavn i Danmark - Foto: Getty Images

  Vindmøller på kysten av Frederikshavn i Danmark - Foto: Getty Images

Aktiviteter for barn

Frederikshavn er en veldig hyggelig havneby med aktiviteter for både store og små. Funhouse Frederikshavn er, som avslørt av navnet, et morohus som tilbyr actionfylte aktiviteter for alle aldre. Bangsbo er også et godt alternativ for barn, da det ikke bare er et museum, men har også et helt spesielt uteareal rettet mot barn. Man kan uten å bli lei tilbringe hele dagen ved Bangsbo med familien.

Bangsbo Zoo er også et godt alternativ. Det er ikke en typisk dyrehage, men heller et stort, inngjerdet skogsområde med over 40 frittgående hjort og rådyr, samt mye fugleliv. Våren er spesiell her i Bangsbo Zoo da det er tiden hvor dyrene kalver. Du har med andre ord mye å velge mellom her i Frederikshavn!