Aalborg - 9 tips til ting å gjøre

Aalborg - 9 tips til ting å gjøre

Aalborg har masse å velge i av både historiske, kulturelle og lærerike opplevelser for hele familien. Ta turen til den gamle vikinggravlunden, eller lær om de mange dyrene i Aalborg Zoo. Den fjerde største byen i Danmark er langt fra kjedelig, og FINN reise gir deg tipsene!

Publisert 6. januar 2020 kl. 10.43

Når du er på familieferie på Nordvestjylland i Danmark, og vil ha et avbrekk fra bading og lek, så kan et tur til Aalborg absolutt anbefales. Aalborg har nok å tilby både store og små, og her får du våre beste tips til ting å gjøre.

Lindholm Høje

Hvor mange byer kan egentlig skryte på seg å ha en helt egen mystisk vikinggravlund? Den 1500 år gamle gravlunden er et av de viktigste bevisene på vikingtiden, og er en av attraksjonene som tiltrekker flest folk til Aalborg. Ja du leste riktig, det er virkelig en 1500 år gammel vikinggravlund! Ikke gå glipp av stedets egen museumsutstilling for å lære mer om historien bak det unike stedet.

Aalborg Zoo

Lindholm Høje er kanskje populær, men det er Aalborg Zoo som er den mest besøkte attraksjonen i byen! Dyreparken er åpen 365 dager i året - og hver dag er like spennende… Med over 100 forskjellige, eksotiske dyrearter kan du være sikker på en spennende og lærerik opplevelse for både deg og barna. Aalborg Zoo huser 11 av de 12 vanligste dyrene du finner i en dyrepark, og er det eneste stedet i Danmark hvor du kan oppleve afrikanske elefanter, orangutang fra Borneo og asiatiske løver. Blant alle attraksjoner for barn på Nordvestjylland er dette en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Utzon Center

Funfact! Visste du at det anerkjente operahuset i Sydney er designet av en danske? Ikke bare er han dansk, han er lokal nettopp her i Aalborg. På Utzon Center, som er et opplevelsesenter for arkitektur og design, vil du få muligheten til å utforske Jørns Utzons arbeid og utstilling som omfatter hans unike, nordiske design og arkitektur. Utzon Center har gjort Aalborg til en perle for arkitektur, og ligger vakkert til ved vannkanten med utsikt mot Limfjorden.

Limfjorden havnebad - Vestre Fjordpark

Apropos vannkant… Trodde du at det ikke fantes noen bademuligheter her? Da tok du feil! For er det noe danskene er glad i så er det et forfriskende havnebad. Den nyrenoverte Vestre Fjordpark er et utendørs svømmeanlegg som ligger like i nærheten av Aalborg sentrum, likevel er området fredelig og rolig. Her kan du både svømme, padle og seile rundt i det herlige, rene vannet i Limfjorden, eller slikke sol på den poplulære brygga.

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet er Aalborgs høyeste landemerke som lar deg nyte den fantastiske utsikten over Aalborg og byens omgivelser. Ta heisen opp 55 meter for en spektakulær 360 grader panoramautsikt over en av Danmarks største byer. I og med at tårnet ligger i en bakke er du hele 105 m.o.h. på toppen, hvor du også kan nyte av tårnets egen bistro.

Gamlebyen

Aalborg er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Her kan du vandre rundt i smale, brosteinslagte smågater, stoppe på en lokal kafé og nyte utsikten av byens gatekunst, og de små skjeve husene fra 1600-tallet. En tur til Aalborgs gamleby kan aldri slå feil!

The Lighthouse

Turen din til Aalborg er ikke komplett uten en matbit med danskene i en gammel møbelfabrikk! Det er nemlig her du finner Aalborgs første permanente street food marked, kjent som The Lighthouse. Ta turen og prøv deg på en av verdens mange smaker, og nyt den lokale atmosfæren.

Og når vi snakker om mat, her er våre to restauranttips skulle street food ikke være helt tingen for deg…

Restaurant Flammen

Restaurant Flammen er en familiebedrift som du finner i hjertet av Aalborg, og er en av de største spisestedene i byen med hele 430 sitteplasser. Flammen spesialiserer seg på grillet kjøtt, og tilbyr hele 15 ulike typer kjøtt, fra biff til kenguru… Er du på jakt etter kjøttmiddag? Da har du kommet til rett sted!

Bistro59

Bistro59 er en mer intim restaurant hvor atmosfære og ingredienser stiller like høyt. Menyen er relativt enkelt, noe som gjør det enkelt for kokken å leke med smaker basert på sesong. Bistro59 tilbyr en herlig og autentisk fransk aften med deilig mat og god vin.

Været i Aalborg de neste 7 dagene

  • Torsdag 14°
  • Fredag 12°
  • Lørdag 15°
  • Søndag 18°
  • Mandag 18°
  • Tirsdag 17°
  • Onsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.