Danmark med barn - ting å gjøre på Djursland og Mols

Danmark med barn - ting å gjøre på Djursland og Mols

Velkommen til Djursland og Mols! Djursland er den store halvøya nordøst for Århus, og er kjent for å være blant favorittstedene for nordmenn i Danmark. Mols er nasjonalparken som dekker store deler av Djurslands naturområder. FINN reise gir deg tipsene til Djursland og Mols og hvorfor det er tidenes feriefavoritt.

Grenå

Grenå har vært en handelsby helt siden 1445, og har i dag den beste shoppingen i hele regionen. Grenå er en historisk by med mye å se. Med en særs viktig havn, en historisk gamleby og en 7 km lang, hvit sandstrand kan det neppe gå galt. Grenå har noe for alle og enhver. Grenå har et stort utvalg av overnattingsmuligheter, med hotell og feriehus i spissen, men du kan også finne gode campingtilbud og andre muligheter.

Grenå Strand

Grenå Strand blir pratet om som Danmarks nest beste strand. Stranden ligger sør for havna og er delt i to deler. Den ene er det mest populære stedet i byen for fisking, hvor du kan få både hornfisk og ørret på kroken. Stranden nærmest havna derimot har sommerhus på rekke og rad som perler på en snor langs strandpromenaden, og er veldig familievennlig, med langgrunn strand og silkemyk sand. Om sommeren arrangeres mye aktiviteter her.

Lenger sør finner du den delen som har rykte på seg for å være Danmarks nest beste strand, og det er verdt turen. Om du går langs stranden et par kilometer finner du den nydelige og fredelige stranden som du kan nyte helt for deg selv. Ja takk sier vi!

Kart over Djursland og Mols

Ebeltoft

Ebeltoft har alle ingredienser til et sommereventyr, med sine brosteinslagte smågater, sjarmerende bindingsverkhus og hvite langstrakte strender. Ja, Ebeltoft er så bra at vi syns den fortjener en egen artikkel. Nysgjerrig? Her kan du lese mer om Ebeltoft!

Andre badebyer og strender verdt å utforske for deg på utkikk etter feriehus er Fjellerup Strand, Bønnerup Strand og Femmøller Strand. Danmarks nest største by, Århus er også verdt et besøk når du er på Djursland.

 • Grenå på Djursland og Mols i Danmark -
Foto: Getty Images

  Grenå på Djursland og Mols i Danmark - Foto: Getty Images

Mols Bjerge Nasjonalpark

Hva er det som utgjør en god ferie? Nye eventyr vel! Og hvilket sted er vel bedre enn den digre, historiske Mols Nasjonalpark? Mols huser hele 40 av de 200 naturhabitatene vi burde ønske å bevare på planeten vår. I tillegg finner du spennende skatter som Kalø slottsruiner som kan dateres helt tilbake til 1313!

Funfact! Visste du at Mols Bjerge er oppkalt etter parkens mest kjente naturtrekk, nemlig Molsberget (på norsk). En tur til Mols Bjerge Nasjonalpark blir aldri kjedelig. Er du klar for eventyr?

Det er ingen tvil om at danskene vet å underholde den yngste generasjonen, og Djursland er inget unntak. Her finner du barnas favorittattraksjoner.

 • Gamle rådhuset i Ebeltoft, Danmark -
Foto: Getty Images

  Gamle rådhuset i Ebeltoft, Danmark - Foto: Getty Images

Djurs sommerland

Velkommen til Skandinavias største sommerland, som ikke bare huser Danmarks største berg- og dalbane, men også et gigantisk badeland og mer enn 60 karuseller for barn i alle aldre! Parken er delt inn i ni områder; Piratland, Vannland, Vikingland, Afrikaland, Bondegårdsland, Westernland, Mexicoland, Sommerland og Wild Asia. (Ja, hvorfor det siste ikke fikk navnet Asialand er ikke godt å si…)

Djurs Sommerland tilbyr adrenalin i verdensklasse, og har blant annet Europas raskeste og lengste berg- og dalbane, Dragekongen. Etter å ha gjort deg kjent med de ni områdene kan du ta en velfortjent pust i bakken i parkens mange grønne oaser. En dag i Djurs Sommerland er en uforglemmelig opplevelse for hele familien.

 • Et av to fyr i havnen i Ebeltoft, Danmark -
Foto: Getty Images

  Et av to fyr i havnen i Ebeltoft, Danmark - Foto: Getty Images

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en av Danmarks mest besøkte turistattraksjoner, og er en god presentasjon av de tre regnskog kontinentene; Asia, Afrika og Sør-Amerika. Parken er en fantastisk måte for barna å lære om denne spennende delen av verden vår som vi ikke selv finner hjemme, og dens over 250 dyrearter! Dyrene du vil få en sjanse til å møte her er blant annet aper, dovendyr, lemur, iguana, skilpadder og slanger.

Men det bor også et kattedyr i den søramerikanske regnskogen som overgår både løve og tiger… Vet du hvilket? De har så sterkt et bitt at de uten problem kan knuse skallet til en skilpadde. Ja, jaguaren har kommet til Randers Regnskog, og har fått sitt eget område å leke i som gir deg muligheten til å komme nært på regnskogens mektigste rovdyr!

OBS! Det er viktig å huske på at alle dyrene lever fritt innenfor de forskjellige områdene, så det er ikke lov å røre, bare titte!

 • Endeløse, herlige strender på Djursland og Mols i Danmark - Foto: Getty Images

  Endeløse, herlige strender på Djursland og Mols i Danmark - Foto: Getty Images

Kattegatcenteret

Enten du vil holde deg tørr mens du observerer, eller du er ute etter adrenalinkick og enkelt hopper inn i en våtdrakt og dykker ned i dypet - uansett vil du ha en uforglemmelig opplevelse her på Kattegatcenteret. Senteret har ikke bare en haitank med en tunnel som du kan gå gjennom, de har også 250 andre dyrearter du kan lære alt om! Fra giftig dragefisk til søte seler, her er du virkelig velkommen inn i havets verden! Daglig her du et hav (bokstavelig talt) av aktiviteter å velge mellom, du har til og med sjansen til å bli med en guide og mate haiene! Tør du ta turen?

Ree Park Safari

I denne parken ønskes du også velkommen inn i dyrenes verden. Ree Park Safari tilbyr deg en reise gjennom fire kontinenter med nok av nye ting å lære. Ta en landrover safari gjennom savannene og kom tett på giraff, nesehorn, struts og mye mye mer. Med Amerikaekspressen kan du ta et tog gjennom den amerikanske prærien, eller er en ørkentur på kamelryggen mer din greie? Ja, du har muligheten til å gjøre alt dette her i Ree Park Safari. En bedre måte å lære om dyrenes verden skal du lete lenge etter.

Er du like gira som oss til å ta familieferien i Djursland og Mols? Eller kanskje du behøver litt mer inspirasjon....?

Været på Djursland og Mols de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.