Danmark med barn - Legoland og løveparken

Danmark med barn - Legoland og Løveparken

Det er ingen hemmelighet at Danmark er landet hvor den første legoklossen ble laget i 1932. For deg som har barndomsminner fulle av fargerik lego bør det ikke være noen tvil om hvor du skal dra på din neste familieferie. Vi i FINN reise gir deg vår beste guide til Legoland og Løveparken.

Industribyen Billund ble faktisk bygget rundt det “lille” danske produktet, lego, og er idag så familierettet at en tur til Billund uten barn kan føles litt nakent… Men ikke la det hindre deg i å finne ditt indre barn, og ha en uforglemmelig reise. Her finner du de beste eventyrene Billund har å by på.

Legoland

Legoland er et paradis for de små, med over 50 karuseller og andre eventer å velge mellom, og alt bygget i millioner av legoklosser! Ta en kanotur til Legolands egne fossefall, eller nyt legofilmen The Lego Movie i Skandinavias aller første 4D kino i sin klasse. Legoland er full av spennende oppdagelser og en dagstur kan være for lite for deg som virkelig ønsker å lære parken å kjenne. Da er det fint å vite at parken har både en campingplass 450 meter unna, med plass til telt og campingvogner, og sitt helt eget hotell!

Hotel Legoland

Hotel Legoland er naturligvis et familievennlig hotell, med komfortable og hjemmekoselige rom. Og det beste er at du er nærmeste nabo til Legoland! Du kan enkelt nå alle spennende eventyr og fasiliteter fra hotellet. Her kan du lese mer om Hotel Legoland, og bestille rom for den ultimate lego-ferien.

Om du ikke ønsker å bo midt i parken har Billund mange andre overnattingsmuligheter du kan velge både mellom feriehus og hotell eller leiligheter.

 • Hotel Legoland i Billund, Danmark -
Foto: Hotels Combined

  Hotel Legoland i Billund, Danmark - Foto: Hotels Combined

Lego House

Som om ikke Legoland var nok, Lego House er nå Billunds nyeste attraksjon, og er verdens mest unike Lego opplevelse. Her vil du ha mulighet til å finne millioner av legoklosser og utallige måter å leke på.

Lego House tilbyr kreative opplevelser både med og uten inngangsbillett. Uten billett kan du nyte Lego Torget, ha det gøy på lekeplassene på de ni takterrassene, svi av litt cash på Legobutikken, og prøve deilig mat med en lego-twist på en av stedets tre restauranter.

Med billett har du tilgang til hele parken og den fulle Lego House opplevelsen! Programmer roboter i Robo Lab, lag din egen film i Story Lab, og bygg fisk i Fish Designer og se de komme til liv i det digitale akvariet. Dette er bare noen av de mange lærerike opplevelsene barna vil oppleve her. Ikke gå glipp av de fire opplevelsessonene hvor barn kan lære gjennom lek.

 • Rød sone: spontan kreativitet og fri-bygging
 • Grønn sone: rollespill med egne karakterer og historier
 • Blå sone: test dine kognitive ferdigheter
 • Gul sone: lek med følelser

Avslutt dagen i parkens historieutstilling, og følg tidslinjen som tar deg gjennom legoens historie. Klarer du å si nei til dette? Ikke vi heller.

 • Opplev løver på nært hold i Løveparken, Danmark - Foto: Getty Images

  Opplev løver på nært hold i Løveparken, Danmark - Foto: Getty Images

Givskud Zoo (Løveparken)

Bare 20 minutter med bil fra Billund ligger Givskud. Det er her du finner den fantastiske Givskud Zoo, også kjent som løveparken. I Givskud Zoo har du sjansen til å på safari i egen bil, eller bli med en av parkens safaribusser, hvor du kommer tett på dyrene som lever fritt innenfor de forskjellige områdene. Kom nært på giraff, zebra, aper, gorilla, oter og selvfølgelig kongen over alle, nemlig løven som lever i sin helt egen løvepark. I visse habitat kan du selv bevege deg rundt til fots, og du kan bli med på mating og andre aktiviteter parken har å by på. Obs! Husk at dyrene lever fritt i sine habitat så husk å vise respekt for våre dyrevenner.

Om ikke det var nok så huser Givskud Zoo også Danmarks største dinosaurutstilling! Her vil du finne 50 forskjellige dinosaurer i sin naturlige størrelse, rangert fra størst på 40 meter til den dødelige Tyrannosaurus Rex!

I 2019 feiret Givskud Zoo 50 år, og det ble feiret med å utvide parken med Europas største habitat for brillebjørn, en 9 meter høy klatrevegg kalt Skywalk, og to nye utstillinger; Dødens Hytte og Plastikkplaneten.

I tillegg til parkens mange opplevelser med dyr tilbyr Givskud Zoo også lek og kvalitetstid for store og små. I den nordamerikanske tipi-campen kan barna lære å bake pinnebrød rundt bålet, og grave etter gull som ekte gullgravere. I Dinosaurparken og Istid campen venter spennende og lærerike opplevelser, og for de minste er det nok av lekeplasser å få ut energi på mens mor og far får en pust i bakken. Dette er en opplevelse verdt å nyte for hele familien.

 • Legoland nærmer seg når du ser skiltet Billund - Foto: Getty Images

  Legoland nærmer seg når du ser skiltet Billund - Foto: Getty Images

Rekk opp hånden de som er klare for Billund og alle eventyrene byen har å by på!

Været i Billund de neste 7 dagene

 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.