Danmark med barn - ting å gjøre på Nordøstjylland

Danmark med barn - ting å gjøre på Nordøstjylland

Kattegats kystlinje vil, på lik linje med Nordvestjylland, gi deg like mange opplevelser og aktivitetstilbud som utgjør den ultimate familieferien. Det er nok av steder å velge mellom, fra Jyllands nordligste punkt, Skagen, til Øster Hurup i sør. FINN reise gir deg de beste tipsene til opplevelsene på Jyllands nordøstkyst.

Som på Nordvestjylland finner vi også her det enorme utvalget av barnevennlige badebyer. Her er noen av våre favoritter av koselige småbyer verdt å besøke.

Sæby

Sæby er et populært feriemål for nordmenn. Den idylliske atmosfæren, de barnevennlige strendene, den lokale shoppingen og de små, brosteinslagte gatene med gamle, vel bevarte hus, gjør Sæby ikke bare koselig for familien, men også romantisk for mor og far. Hvem sier vel nei takk til det?

Overnatting i Sæby

Hvis du er på utkikk etter overnatting i Sæby er det ingen grunn til bekymring da byen har noe for enhver smak, fra hotell, gjestgiveri til feriehus og hytter og camping. Uansett om du skal på familieferie, kjærestetur eller reiser alene så vil du finne gode overnattingsmuligheter.

Sæby Nordstrand

Stranden i Sæby er ikke bare barnevennlig, men også handicapvennlig, med en 2000 meter lang, flislagt strandpromenade fra havna til sanddynene nord for byen. Hvem som helst vil nyte late dager på Sæby Nordstrand.

 • Lekplass ved Vesterø havn på Læsø i Danmark - Foto: Getty Images

  Lekplass ved Vesterø havn på Læsø i Danmark - Foto: Getty Images

Læsø

For mange er Læsø en unik perle som man absolutt bare må oppleve. Den fantastiske naturen er som balsam for sjelen, og det brede utvalget kunst og kultur og uforglemmelige matopplevelser gjør Læsø komplett.

En av de mange tingene som gjør Læsø så spesiell er øyas historie. Den lange historien synes på de mange unike husene med tak av sjøgress, som Hedvigs hus. Skulle du være nysgjerrig på den største industrien under Middelalderen har du kommet til rett sted. Du kan gjenoppleve nettopp dette, og lære om øyas salt på Læsø Salt Syderi som er et av øyas mest besøkte attraksjoner og burde være et must om du planlegger ferien den på Læsø.

Overnatting på Læsø

Det finnes mange overnattingsmuligheter på Læsø, med hotell, feriehus og camping som de ledende favorittene på denne øya. Å tilbringe natten i et privat hjem er også veldig vanlig på Læsø.

Strender på Læsø

I og med at Læsø er en øy ville det være rart om de ikke hadde noen strand å tilby. Storedal strand er en barnevennlig, hvit sandstrand med grillplass, toalett og rullestolrampe. Lenger øst finner du Lilledal som er en steinstrand og kan ha noe uberegnelig vær. Stranden Danzigmann er et nydelig naturlandskap i seg selv hvor du kan finne mange skatter fra sjøen og sjansen er stor for å finne øyas gull… nemlig rav. Obs! Danzigmann er den mest vindutsatte stranden på Læsø, med mest bølger og strøm. Med andre ord ikke det beste valget for deg som reiser med barn.

Andre byer å utforske på Nordøstjylland er Bratten, Strandby, Ålbæk og Hals.

Kart over Nordøstjylland i Danmark

Moro for barn på Nordøstjylland

Når du ferierer på Nordøstjylland kan du forberede deg på en avslappende ferie i idylliske naturområder. Likevel er det nok av eventyr for barna å nyte. Her er noen av de beste.

Farm Fun

Hvorfor ikke tilbringe dagen med barna på en gård fylt med over 500 dyr og fugler? Ikke bare kan barna lære å leve i harmoni med dyrene, men de kan i tillegg holdes aktive hele dagen med alle de kule aktivitetene på gården som hoppeslott, høylåven, taubane, hengebro, labyrint, mooncars og mye mye mer av fart, moro og spenning. Traktorturer er også tilgjengelig! Farm Fun ligger i nærheten av en nydelig strand i Ålbæk, og er et morsomt alternativ for hele familien.

Lille Vildmose Centre

Lille Vildmose Centre ligger midt i hjertet av naturområdet til Lille Vildmose, et nydelig paradis for naturelskere. Lille Vildmose Centre er det største naturreservatet i Danmark og til tross for navnet sitt, Lille Vildmose, huser det faktisk Nord-Europas største myr. I dette nydelige naturreservatet vil du få møte på både elg, rein, gullørn, sjø-ørn, villsvin og andre spennende dyrearter. Lille Vildmose Centre er det perfekte stede for de minste å lære om den fantastiske naturen vår og alt som lever i den.

 • Ikke lov med motoriserte kjøretøy, kun for gående, Danmark - Foto: Getty Images

  Ikke lov med motoriserte kjøretøy, kun for gående, Danmark - Foto: Getty Images

Kystmuseet-Skagen

Kystmuseet-Skagen er et kombinert utendørs museum og utstillingssenter, perfekt for deg som vil at barna skal lære noe nytt og ha det gøy på en og samme tid. Utstillingen tar gjestene sine gjennom flere kapittel av Skagens lange og spennende historie. Kystmuseet-Skagen er en perfekt måte for store og små å nyte en familiedag sammen.

En typisk opplevelse på Nordøstjylland er å oppleve den spennende Kattegatkysten fra hesteryggen! Tre av de mange hestesentrene som tilbyr dette er Skallerup Seaside Resort Riding center, Langagergaard og Saga Heste.

Været på Nordjylland de neste 7 dagene

 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag -1°
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.