Danmark med barn - ting å gjøre på Nordvestjylland

Danmark med barn - ting å gjøre på Nordvestjylland

Et av de mange familieparadisene i Danmarks er Nordvestjylland som dekker hele kystlinjen fra Skagen i nord til Agger sør for Thy. Opplev de ville bølgene fra Nordsjøen, og de brede strendene dekket av hvite sanddyner. FINN reise gir deg tipsene til hvorfor du bør ta med deg barna på sommerferie til et av Danmarks fantastiske ferieparadis.

Det finnes uendelig med badebyer på Jyllands nordvestlige kyst, noe som gjør det til den perfekte destinasjonen for barn. Strendene er så store og fredlige at barna kan leke fritt i sanden mens du nyter freden som omringer deg. Det første stedet mange tenker på når man hører om de langstrakte strendene i Danmark er Skagen, men Nordvestjylland har mange flere badebyer å velge mellom! Her finner du noen av de mange favorittene.

Løkken

Løkken er den klassiske badebyen på Nordvestjylland hvor du vil finne noen av Danmarks beste strender, fantastisk natur og massevis av aktiviteter og attraksjoner som passer for hele familien. Løkken strand, med sine klassiske strandhus, nydelige, hvite sanddyner og skjønne fiskebåter, er så sjarmerende at den får besøkende til å komme tilbake år etter år. Hvorfor spør du? Jo, fordi Løkken har noe av alt! Shopping, aktiviteter, kunst og kultur, fine dining og deilige, barnevennlige strender. Trenger du mer?

Hotell og det store utvalget av feriehus og hytter, pluss andre overnattingsmuligheter verdt å utforske er Landal Grønhøj Strand, Løkken Klit Camping og Hytteby. I Løkkenområdet er det noe for alle, og i alle prisklasser.

 • Badebyen Løkken i Danmark -
Foto: Getty Images

  Badebyen Løkken i Danmark - Foto: Getty Images

Blokhus

Blokhus har noe for alle - store som små. Det var en gang i tiden en fiskelandsby som nå har vokst seg til å bli et internasjonalt ferieparadis. I tillegg til de nydelige strendene som er kåret til noen av de beste i Nord-Europa er Blokhus også full av liv og ting å finne på og er, på lik linje med Løkken, et godt valg for deg som reiser med barn.

I Blokhus finnes det et stort utvalg av feriehus og andre overnattingsmuligheter. Mulighetene er mange!

Andre ferieparadis på Nordvestjylland som er verdt å utforske er Skagen, Hirtshals, Grønhøj strand, Lønstrup, Slettestrand, Aalborg, Vorupør, Hanstholm og Klitmøller.

Nordvestjylland har et stort utvalg aktiviteter for barn, og alle oss barnslige sjeler, enten du er ute etter fornøyelsesparker, badeland, dyrehager eller fart og moro. Her finner du de beste tilbudene for barn i dette ferieparadiset.

Kart over Nordvestjylland

Fårup Sommerland

Midt i tjukkeste skogen finner du Danmarks eldste fornøyelsespark. Fårup Sommerland er en av landets største turistattraksjoner, med god grunn. Parken er tross alt full av ville karuseller for alle aldre. Det er mer enn 60 karuseller å velge mellom, og har du betalt inngangsbillett kan du nyte av alle attraksjonene og badelandet uten ekstra kostnad!

Tør du prøve deg på Orkanen? Den eneste sklia i Skandinavia som både går over og under vann?! En tur til Nordvestjylland er ikke det samme uten en dag i Fårup Sommerland.

Action House

Action House passer best for deg som er ute etter fart, spenning og - du gjettet riktig - action! Det er tross alt verdens største go-kart senter. Go-kart banen er hele 1,1 km lang, og rommer opptil 30 go-karts av gangen! Senteret tilbyr ikke kun noe for deg som er hekta på adrenalin, men også noe for resten av familien. I tillegg til go-karts kan besøkende prøve seg på paintball, laserhunt, bowling, lasertag, og selvfølgelig en innendørs lekeplass for de minste.

Etter en lang dag med spenningsfylt moro er det perfekt å få matet de små på senterets restaurant før de lett vil være klare for en god natt søvn.

 • Badehytter på stranden i Løkken, Danmark -
Foto: Getty Images

  Badehytter på stranden i Løkken, Danmark - Foto: Getty Images

Lille Vildmose Centre

Lille Vildmose Centre ligger midt i hjertet av naturområdet til Lille Vildmose, et nydelig paradis for naturelskere. Lille Vildmose Centre er det største naturreservatet i Danmark og til tross for navnet sitt, Lille Vildmose, huser det faktisk Nord-Europas største myr. I dette nydelige naturreservatet vil du møte på både elg, rein, gullørn, sjø-ørn, villsvin og andre spennende dyrearter. Lille Vildmose Centre er det perfekte stedet for de minste å lære om den fantastiske naturen vår og alt som lever i den.

Nordsøen Oceanarium

En av de største attraksjonene i Nordvestjylland er selvfølgelig Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, som også er Nord-Europas største akvarium. Legg ut på eventyr under overflaten og utforsk mer enn 7000 fisk og sjødyr, delt inn i hele 75 forskjellige akvarium. Du er garantert en lærerik og spennende dag fylt med moro for hele familien. Kanskje lærer du noen nytt også… Det tilbys nemlig flere både innendørs og utendørs aktiviteter for hele familien.

En annen populær attraksjon er Aalborg Zoo som er verdt å besøke om du tar en dagstur til Aalborg.

Velkommen til Nordvestjylland!

Været på Nordjylland de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.