Tips til skiferie og toppturer i Bodø

Tips til skiferie og toppturer i Bodø

Legg skiferien nordover – Bodø er et flott utgangspunkt for fabelaktig skiterreng rett utenfor bygrensen. Her får du FINN Reises tips til skiferie og toppturer i Bodø.

 • Toppturer i Bodø

  Fjellene omkring Bodø og Narvik byr på 1000 høydemeter med uberørt snølandskap. Ekte løssnø-paradis som er perfekt for randonee, telemarkkjøring og lange fjellskiturer over breer.

  Langt vekk fra folk, omgitt av kun fjell og naturskjønne omgivelser. Opplev den magiske stillheten hvor du kun hører lyden av skiene som danser over snøen, når du suser lekent ned de utfordrende nedkjøringene. Når du har kjørt helt ned til fjæra kan du snu deg og se din egen signatur nedover fjellsiden. I Bodø får du topptur av beste kvalitet.

  Du har mulighet til å kjøre ski omtrent året rundt i fjellene omkring Bodø. Det er kun et par måneder på sensommeren området er fritt for snø. Om du trenger overnatting på skiferie i Bodø, er mulighetene mange. Du kan leie hytte midt i det flotte fjellandskapet, sove i seilbåt og telt eller du kan overnatte på hotell.

 • Guidede toppturer

  Med en skiguide som kjenner området og har solid kunnskap om toppturer og skredproblematikk, er du sikret den beste opplevelsen. Gruppeturer i fjellet består ofte av kun fire deltakere så du får god oppfølging og kan nyte de flotte områdene i fred. Det er populært å ta et skredkurs i forkant, og flere guider tilbyr dette som en del av en pakkepris.

  Heggmotinden er en av de lettest tilgjengelige toppene i Bodøområdet. På toppen har du flott skue mot Vestfjorden, fjellverden på Kjerringøy og Sjunkhatten Nasjonalpark.

  Midtitinden, den midterste av Mjønestindan, er en mye mer krevende fjelltur med en høydeforskjell på ca. 1100 meter. Belønningen får du på toppen med vid utsikt alle veier – Skjerstadfjorden på den ene siden og Sjunkhatten Nasjonalpark på den andre siden.

 • Skiferie i Bodø

  Bodø byr også på flotte løyper og terreng for deg som liker langrenn. Enten om du liker langturer alene, eller er på tur med familien, finner du noe for enhver smak her. Mange av skiløypene er lite trafikkerte og byr på fine skiturer, blant annet Langliløypa og Kålhusløypa. Foretrekker du preparerte løyper er Soløyvatnet Rundt å anbefale.

Været i Bodø de neste 7 dagene

 • Lørdag -5°
 • Søndag -5°
 • Mandag -6°
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.