Tips til weekendtur i Berlin

Tips til weekendtur i Berlin

Det er umulig å få med seg alt i løpet av tre dager i den tyske hovedstaden, byen er for stor til det. Likevel er det mulig å få med seg det viktigste. Her er 8 tips til å få mest mulig ut av en helgetur til Berlin.

1. Planlegg reisen godt:

Det skjer mye i Berlin, og kanskje finner du en konsert, en utstilling eller en auksjon du ikke vil gå glipp av. Jo kortere reise du er på, jo dårligere tid har du til å få med deg indrefiletene. Du har rett og slett ikke tid til å gå feil.

2. Finn flybilletter til Berlin:


Flere flyselskaper har direkteruter mellom Norge og Berlin. Når du søker flybilletter er det greit å vite at det er to flyplasser i Berlin. Tegel flyplass, som ligger bare 8 km utenfor sentrum, og Schönefeld som ligger drøye 20 km syd for den tyske hovedstaden. På FINN Reise kan du søke og sammenligne priser på alle flyplasser, og finne flybilletter som passer deg best.

3. Finn riktig hotell og overnatting for deg i Berlin:

Finn hotell og overnatting som er sentralt i forhold til hvor du vil oppholde deg, så vet du hvor du skal og slipper å bruke så lang tid på selve transporten.

4. Ankomst Berlin:

Du har to valg når du kommer til Berlin:

 1. Kjøp et flerreisekort som er gyldig på all offentlig transport. Berlin WelcomeCard gir deg ubegrenset offentlig transport (sone AB eller ABC) og store rabatter til over 200 museer, guidede turer, restauranter og velvære.
 2. Et stalltips kan være å kjøpe en billett med Hop-On Hop-Off-buss, som.

5. Første ettermiddag i Berlin:

Når du har ankommet Berlin og sjekket inn på et hotell, ligger Berlin for dine føtter. Du er kanskje sulten? Hva med å ta et raskt besøk på en av mange boder å smake på den klassiske currywurst, først som sist. Du må jo ha spist en, før du vender nesen hjemover igjen.

Det tyrkiske markedet i bydelene Kreuzberg og Neuköln, er velkjent og svært godt besøkt. Skal du få med deg dette i løpet av weekenden, må du gjøre det en fredag. Da er det oppe til kl. 18.30, stengt lørdag og søndag.

Deretter kan du ta en tur til varemagasinet KaDeWe, Europas nest største varehus, med et hav av spisesteder oppover i etasjene. De har oppe fra 10-21 fredager og lørdager. Søndag stengt. Denne ettermiddagen kan du sondere terrenget litt, for å begynne å få oversikt.

Så er det vel tid for litt middag, med påfølgende kneipe-besøk kanskje? Eller all-in-one! De tyske kneipene serverer god husmannskost.

6. Første hele dag i Berlin

Start den første dagen tidlig, og begynn med kultur på Museumsinsel, som er en kulturell smeltedigel. Her finner du fem museum, inkludert det kjente Pergamon museet. Når du har beskuet antikke, egyptiske skatter i det nye og gamle museet, kan du gå på shopping og oppdagelsesferd i små og sjarmerende designbutikker i Hackescher Markt. Her finner du spesielle klær, ekstravagante sko og spennende tilbehør, laget av kjente, lokale designere fra Berlin. Eller du kan gå på vindus-shopping i elegante Kurfürstendamm og drømme deg bort blant Chanel, Prada, Luis Vuitton og Cartier, for å nevne noen av de kjente motehusene som ligger der. I Friedrichstrasse kan du handle mote, design, kosmetikk og smykker i store flagship-butikker. Berlin har alt, men ikke alt på ett sted.

7. Uten mat og drikke….


Berlin er en verdensmetropol og det gir seg utslag i byens fantastiske utvalg av restauranter. Her finner du kjøkken fra hele verden, i en langt mer autentisk stil enn hva vi er vant med i Norge. De mest populære er det vietnamesiske og det tyrkiske ved siden av det tradisjonelle tyske. Førstnevnte finner du over hele byen, mens de tyrkiske finner du hovedsakelig i bydelen Kreuzberg som har fått tilnavnet Lille Istanbul. Uansett hva du velger, er maten av høy kvalitet og smaker fortreffelig. Etter maten, ta deg gjerne en tur på en av Berlins mange ”speakeasy”-barer. Dette var ulovlige cocktailbarer i forbudstiden på 1920-tallet. I dag er de lovlige, men godt gjemte. Disse snubler du ikke over, du må vite hvor de er, og for å komme inn må du ringe på.

8. Siste dag i Berlin


Det kan ofte bli litt kjedelig på avreisedagen. I tillegg er det ofte søndag, og butikker er stengt. Da har du to valg:

 1. Markedene i Berlin har åpent på søndager. Du finner et utall markeder med stor variasjon, og de ligger overalt i hovedstaden. Her kan du gjøre et kupp, og du kan finne en helt unik gave. Husk: Cash is King og pruting er tillatt.
 2. Elvecruise før avreise! Opplev Berlin fra kanalene med båt og oppdag sider av hovedstaden du kanskje ikke har sett, med båtturer i indre by. Det finnes ulike turer med forskjellig varighet.
 • Bilde fra et gateskilt på Unter den Linden i Berlin

  Gateskilt på Unter den Linden gaten i Berlin - Foto: Getty Images

 • Bilde med utsikt til frihetsmonumentet og Tiergarten i Berlin

  Utsikt til frihetsmonumentet og Tiergarten - Foto: Getty Images

Været i Berlin de neste 7 dagene

 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.