Kjærestetur i Berlin - 7 romantiske tips

Kjærestetur i Berlin - 7 romantiske tips

Berlin er en killer destinasjon for enhver type reise, enten du planlegger en storbyferie med familien eller en fotballtur med gutta. Den tyske hovedstaden er både barnslig, hipster, posh, historisk, kunstnerisk, tøff og ikke minst romantisk. Om du er på leting etter en tur med kjæresten, vil FINN reise overbevise deg om at Berlin er det beste valget for deg og din kjære.

Berlin er fylt med hemmelige hager, nydelige utsiktspunkt og alt som hører en romantisk date til. Her får du tipsene til Berlins mest romantiske spots.

Om du etter hvert har klart å fyre opp romansen, eller du bare ønsker å skjemme bort din utkårede er det ingenting som sier “jeg elsker deg” mer enn en romantisk middag for to, med levende lys og vin i glasset. Vi gir deg også forslag til våre to favoritter av byens mange romantiske restauranter.

 1. Humboldthain Park - Den hemmelige rosehagen

  Den hemmelige rosehagen, Humboldthain, er en av Berlins mest romantiske spots. Tips! Når du kommer til parken, følg gangveien mot togskinnene til du finner den bortgjemte gressflekken som er perfekt for en romantisk piknik eller bare for å nyte sola og den vakre hagen.

 2. Fossefallet i Viktoriaparken

  Visste du at Berlin, på lik linje som Oslo, har et veldig sentralt og imponerende fossefall? Fossen finner du i Kreuzbergområdet, og er det perfekte stedet å ta med et teppe, en flaske vin og nyte et glass eller to med den du er glad i.

 3. Café Am Neuen See i Tiergarten

  I hjertet av Tiergartenparken finner du den sjarmerende kafé som ligger rett ved siden av en innsjø, og i skyggen av parkens mange frodige, grønne trær. Kaféens ølhage er en favoritt på sommerstid. Her kan par nyte et par øl før man leier en robåt, og legger ut på eventyr på den romantiske innsjøen.

  Parker er det mange av i Berlin, perfekt for romantiske turer - Foto: Getty Images
 4. Lille Venezia i Spandau

  I nabolaget Spandau finner du Tiefwerder. En nydelig del av Berlin fylt med gressenger og kanaler. Det er en herlig escape fra storbykaoset, og kan nås med kollektiv transport. Utforsk Berlins lille Venezia med din kjære ved å leie en kano og legge ut på Havelelva og dens vakre natur.

 5. Schloss Charlottenburg

  Kanskje er det noe klisjé, tenker du - ja takk, sier vi! For hagene til Schloss Charlottenburg er grønne, frodige og seriøst romantiske. Med det vakre slottet i bakgrunnen, omringet av blomster og den nydelige innsjøen foran deg er Schloss Charlottenburg den ultimate destinasjonen å tilbringe en ettermiddag med din kjære.

  Schloss Charlottenburg i Berlin - Foto: Getty Images
 6. Ristorante Peperoncino

  Det skulle vel bare mangle at det var en italiensk restaurant i denne artikkelen. Italienerne er tross alt mesterne av romantisk klisjé - ja takk sier vi! Restauranten er dekorert i ekte Lady & Landstrykeren stil med røde og hvite duker. Eierne kan en ting eller to om romantikk, da de selv er lykkelig gift, og sammen med sine hyggelige ansatte vil de hjelpe deg å gjøre dette til en uforglemmelig aften. Forvent deg tradisjonell italiensk mat til rimelige priser. Kan man be om noe bedre?

  Adresse: Urbanstraße 137

 7. Café Einstein

  Denne nydelige restauranten har vært et romantisk valg for kjærestepar siden 1978. Café Einstein ligger i en herlig Art Nouveau villa, og den historiske elegansen stedet bringer med seg gjør dette til det perfekte stedet for en date. I tillegg til de mange tradisjonelle rettene tilbyr Café Einstein også en rekke plantebaserte retter, som gjør dette til et passende valg for alle.

  Adresse: Kurfürstenstraße 58

  Romantisk takterrasse i Berlin - Foto: Getty Images


Er det noe vi kan si med sikkerhet så er det at Berlin tar luksus på alvor, noe som kommer tydelig frem i byens store utvalg luksus- og spahotell. Her er våre to favoritter.

Almodóvar Hotel - Reiser du på budsjett kan dette være det rette valget for deg. Hotellet ligger i det hippe området Friedrichshain, og er et av byens mest miljøvennlige og bærekraftige hotell.

Hotel Zoo Berlin - For deg som ikke er en fremmed for å betale litt ekstra for et godt hotellopphold er dette hotellet et godt alternativ. Hotel Zoo finner du i en av byens mest kjente alléer, nemlig Ku´damm. Den sensuelle innredningen, og utsøkte servicen gjør dette hotellet perfekt for kjærestepar.

Været i Berlin de neste 7 dagene

 • Lørdag 21°
 • Søndag 15°
 • Mandag 12°
 • Tirsdag 11°
 • Onsdag 10°
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.