Shopping i Berlin - Shop ’til you drop

Shopping i Berlin - Shop ’til you drop

Topp kvalitet og et mangfold av varer. I Berlin finner du alt, men ikke alt på ett sted.

I Berlin kan du gjøre gode kupp, enten på de mange markedene, eller i de fasjonable varehusene. Med kupp mener vi ikke nødvendigvis kjempebillig, men like gjerne sjeldne skatter. Ting du ikke finner her hjemme.

Handlegater i Berlin

De mest populære områdene turister liker å handle, er elegante Kurfürstendamm, eller Ku’dam, som det heter på folkemunne, Friedrichstrasse og Hackescher Markt.

Ku’dam: 5 km lang boulevard med endeløs luksus. Her finner du de store motehusene som Chanel, Prada, YSL, Luis Vuitton, Cartier og så videre. Et stalltips er å utforske de elegante sidegatene som Fasanenstrasse, Knesebeckstrasse eller Bleibtreustrasse. Her finner du fancy og trendy boutiquer på gateplan i nydelige bygårder.

Friedrichstrasse: Her finner du flotte varehus, dyre hoteller og enda dyrere restauranter. Den over 3 km lange boulevarden huser mange flagship-butikker innen mote, design, kosmetikk og smykker.

Hackescher Markt: Stedet for de små butikkene og unike varene. Området er nærmest støvsugd for store, prangende butikker og de store kjedebutikkene. Her finner du spesielle klær, ekstravagante sko og spennende tilbehør, laget av kjente, lokale designere fra Berlin. Prisene ligger litt høyere her enn i Berlin for øvrig, men så finner du også noe som er helt unikt.

Elegante varehus i Berlin

KaDeWe, Alexa og Mall of Berlin er alle store, elegante varehus du finner i Tyskland sin hovedstad. Alle ligger sentralt og rett ved U-bahn (T-bane). Her finner du elegante klær av god kvalitet i flere etasjer, samt et utall restauranter og kaféer i andre etasjer. Steen & Strøm i Oslo, vil være det nærmeste vi kommer disse varehusene i Berlin, dog er det norske svaret langt mindre enn de du finner i Tysklands hovedstad.

Bruktmarked og loppemarked i Berlin

Det finnes mange markeder i Berlin, både bruktmarked og loppis. Og de er populære. Markedene er åpne lørdager og søndager, og her finner du helt unike varer til spottpriser. Alle handler her. Både turister og berlinere. Gjør et antikk-kupp på et av de mange markedene eller prøv eksotisk mat fra en av de mange matbodene du finner på markedet. Husk at cash is king og pruting tillatt.

Les også:

 • Bilde av en shoppinggate i Berlin

  Shoppinggate i Berlin - Foto: Getty Images

 • Bilde av Potsdamer Platz i Berlin

  Potsdamer Platz i Berlin - Foto: Getty Images

Været i Berlin de neste 7 dagene

 • Lørdag 11°
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag 13°
 • Torsdag 16°
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.