Spis godt - tips til mat og drikke i Berlin

Spis godt - tips til mat og drikke i Berlin

Få andre europeiske byer har så mye spennende mat å by på som Berlin. Vietnamesiske og tyrkiske retter dominerer, ved siden av typiske berliner-kneiper med currywurst og schnitzel. Her får du FINN Reise sine tips til mat og drikke i Berlin.

Berlin er en verdensmetropol, det blir særlig synlig i byens fantastiske utvalg av restauranter. Her finner du all verdens kjøkken, i en langt mer autentisk drakt enn hva vi er vant med i Norge.

Møt Asia i Berlin

Du finner koreanske grill-sjapper og vietnamesiske tehus. Vietnameserne er den største asiatiske minoriteten i Berlin, og driver mesteparten av de asiatiske restauranter i Tysklands hovedstad. Berlins første asiatiske restaurant var nemlig vietnamesisk. Berlin er en hipp og kul storby. Det gjenspeiler seg også i den vietnamesiske maten, hvor kokker med lange tradisjoner har skapt noe nytt og moderne. Asiatiske restauranter finner du over hele Berlin, de er ikke samlet på ett sted slik som i andre storbyer.

Lille Istanbul i Berlin

Lengs øst i bydelen Kreuzberg finner du de fleste tyrkiske innvandrerne. Her har de fleste slått seg ned, og her lager de ekte tyrkisk mat. Her kan du nyte herlig mat til en grei sum ved elvebredden Landwehrkanal. Hver tirsdag og fredag kan du oppleve Berlins største tyrkiske marked her, dette strekker seg fra Kreuzberg og sydover til Neukölln. Her finner du eksotisk streetfood, fargerike frukter og grønnsaksboder. Cash is King og pruting er forventet.

Les også: Tips til weekendtur i Berlin

 • Bilde fra en typisk matdisk i Berlin

  Typisk matdisk i Berlin - Foto: Getty Images

Currywurst, bratwurst eller eisbein?

Pølser står sentralt i et tysk kjøkken, men selve currywurst er ”berlinsk”. Pølsa er av svin og den er enten kokt eller fritert. Den kuttes opp og serveres med en dressing laget av ketchup/tomatsaus og karripulver. Ved siden av får du ofte pommes frites eller et rundstykke. Currywurst har blitt så populær at Berlin har skjenket den et eget museum i nærheten av Checkpoint Charlie. I Berlin konsumeres det 70 millioner currywurst i året. Det må det være en grunn til....

Du kommer heller ikke unna boder og sjapper som selger bratwurst i bøtter og spann. Det er en pølse av kalv, okse eller svin, og kommer gjerne i pølsebrød med sennep. Som pub-mat får du gjerne surkål og potetsalat ved siden av.

Er du ekstra sulten, og har tid til å sitte ned en stund, kan du bestille klassikeren eisbein. Dette er speket eller røkt svineknoke som er langtidsbraisert i ovn, servert med surkål og sennep. Tillagningen tar noen timer og resultatet er et fantastisk mørt og smaksrikt kjøttstykke med nydelig kraft og masse sprø svor.

Et tysk kjøkken er vel ikke akkurat et gourmetkjøkken å regne, men det er solid husmannskost. Ofte må du bestille grønnsaker ved siden av, ellers får du kun retten du har bestilt ut i fra menyen.

I Berlin finner du i tillegg mat fra alle verdenshjørner: italiensk, mexikansk, gresk, thai og så videre. Her er det bare å velge og vrake - bare nyte!

Les også:

 • Bilde fra en kafe og butikk i Prenzlauer Berg, Berlin

  Kafe og butikk i Prenzlauer Berg, Berlin - Foto: Getty Images

Været i Berlin de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag 11°
 • Mandag 10°
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.