Hamburg reiseguide - tips til de beste opplevelsene

Hamburg reiseguide - tips til de beste opplevelsene

Hamburg, som ligger i nord-Tyskland, er en livlig havneby med nydelige, historiske bygg, spennende nabolag og et hav av muligheter for et kulturelt påfyll. FINN Reise gir deg våre beste tips til opplevelser og overnatting.

Når man tenker på storbyferie til Tyskland er Berlin ofte svaret for mange, men Tyskland er et stort land som har mange flere storbyer å velge mellom. Hamburg blir ofte kalt Nordens Venezia, og i denne artikkelen vil du finne ut hvorfor du bør vurdere den koselige havnebyen på din neste storbyferie. Det er mange grunner til hvorfor Hamburg er verdt å besøke, og her er våre beste tips.

Elbphilharmonie

Den fantastiske Elbphilharmonie konserthallen åpnet dørene i 2017, og har allerede etablert seg som et landemerke i Hamburg, og tilbyr konsertopplevelser ulik noen annen i verden. Nyt en konsert eller bare ta turen for å se det imponerende bygget og den magiske utsikten. Dette er et must!

Den fascinerende historien

Selv om den store brannen i 1943 og bombingen under 2.verdenskrig ødela det meste av gamle Hamburg kan du fortsatt få et glimt av hvordan det engang var i denne store havnebyen. Fra det renessansepregede rådhuset til sjarmerende rekkehus fra 1600-tallet. Du vil med andre ord elske å utforske Hamburg sin lange historie.

UNESCOs verdensarvliste

Hamburg huser en rekke steder på UNESCOs verdensarvliste som er verdt et besøk. Varehusdistriktet Speicherstadt med sine nydelige, røde mursteinsbygg, kanaler og broer er det største i sitt slag i hele verden! I nærheten ligger kontorbygningen Chilehaus som er formet som et gigantisk skip, og nasjonalparken Hamburg Wadden Sea. Parken ligger helt i starten av elva Elbe og beskytter et helt unikt økosystem.

Maritime fritidsaktiviteter

Blant tre elver, store innsjøer og et endeløst antall kanaler kan det sies med sikkerhet at Hamburg er en by bygd på vannet, og det er mange måter å utnytte nettopp dette på. Ta en havnetur på Elbe eller en båttur på sideelva Alster og kanalene. Ta en seiltur, en kanotur eller kanskje en tur på vannsykkel. Et annet alternativ er kanskje en tur på en av byens nyeste attraksjon, nemlig elvebussen. Hamburg har med andre ord nok av tilbud til vannaktiviteter.

Miniatur Wunderland

Tysklands største turistattraksjon finner du nettopp her i Hamburg på elvebredden til Elbe. Miniatur Wunderland er den største miniatyr jernbanen i verden! Museets ni miniatyr verdener huser over 1000 tog, mer enn 4000 bygg og 260 000 figurer. Miniatur Wunderland er et must-see når man er i Hamburg!

Museum

Ikke la deg stoppe med Miniatur Wunderland! Hamburg sine 40 museum sikrer at det finnes noe for alle og enhver. Kunst og fotointeresserte vil elske de fem Kunstmeile museene og Museum für Hamburgische Geschichte er den største utstillingen for byhistorie i hele Tyskland. For deg som er interessert i maritim historie er International Maritime Museum stedet for deg. Museet dekker hele 3000 år av sjøfartshistorie.

Natur

For oss som selv er så rike på natur kan det være interessant å vite at Hamburg er en av de grønneste storbyene i Europa. Hamburg er dekket av grønne parker, inkludert verdens største kirkegård, og sandstrender fylt med avslappende strandbarer. Her kan du gå tur ved elvebredden eller i de grønne åsene. Eller kanskje en sykkeltur i skogen på utsiden av byen er mer din greie, uansett kan du være sikker på å finne det her!

Reeperbahn

Reeperbahn er Hamburg sitt svar på Amsterdams Red Light District og hjertet av byens uteliv. Området er ofte beskrevet som den syndige mil, for det er nettopp her du finner mesteparten av byens nattklubber, barer og bordeller. De livlige gatene i Reeperbahn huser også en rekke gode restauranter og teater, så det bør være et førstevalg for deg på utkikk etter en energisk natt full av musikk, bevegelse og helt unike opplevelser.

 • Bilde med utsikt til Elbphilharmonie i Hamburg

  Utsikt til Elbphilharmonie i Hamburg - Foto: Getty Images

 • Bilde av liv og røre på Reeperbahn i Hamburg

  Liv og røre på Reeperbahn i Hamburg - Foto: Getty Images

Hamburg har også et rikt utvalg av koselige kafeer og restauranter som matcher perfekt med alt av spennende ting å finne på i byen. Her finner du våre tre favoritter.

Oma´s Apotheket

Direkte oversatt, Bestemors Apotek, er stedet for deg som ønsker en brunsj på ekte tysk vis. Eggerøre, røsti og saftige stekte poteter tar opp store deler av den salte delen av menyen, mens pannekaker, hjembakst og kaker tar opp det søte. Oma´s Apotheket ligger i det som engang var et apotek og er nå en av Hamburg sine beste brunsjsteder. Stedet har rimelige priser og serverer brunsj til kl. 13:00 i ukedagene og 15:00 i helgene.

Adresse: Schanzenstraße 87, Hamburg

Alt Helgoländer Fischerstube

Alt Helgoländer Fischerstube har kanskje byens beste beliggenhet ved vannkanten på Hamburg sitt herlige fiskemarked og er kjent som en av de mest elskede fiskerestaurantene i byen. Med delikatesser direkte fra sjøen er Alt Helgoländer Fischerstube desidert stedet for kvalitetsrik og fersk sjømat som gir tradisjonelle oppskrifter en moderne twist. Nyt et deilig måltid på stedets terrasse omringet av den eksepsjonelle havneatmosfæren.

Adresse: Fischmarkt 4 a-c, Hamburg

The Table

En helt unik matopplevelse er å finne på The Table. En moderne og eksklusiv restaurant som er Hamburg sin første og eneste restaurant med 3 Michelin stjerner. Som navnet så pent avslører så er det altså kun ETT bord i hele restauranten. Et kurvet langbord som rommer 20 gjester. Gjestene kan fritt titte inn på det åpne kjøkkenet hvor kokken tryller frem fantastiske retter som er en kombinasjon av det tradisjonelle og det moderne, inspirert av mat fra hele verden. The table har flere alternativ for vegetarianere.

Adresse: Shanghaiallee 15, Hamburg

 • Bilde av restauranter langs kanalene i Hamburg

  Restauranter langs kanalene i Hamburg - Foto: Getty Images

 • Bilde med utsikt over fiskemarkedet i Hamburg

  Utsikt over fiskemarkedet i Hamburg - Foto: Getty Images

Som enhver storby har også Hamburg et stort utvalg av hoteller og overnattingssteder, og her finner du våre tre favoritter.

Hotel Wedina

Spredt over fem fargerike bygninger finner vi Hotel Wedina. Et hotell perfekt for deg på utkikk etter kulturelt påfyll av flere grunner. Ikke bare ligger hotellet i nærheten av byens kulturelle knutepunkt, men et hotell som også bærer preg av hotelleierens lidenskap for kunst, litteratur og arkitektur.

Green Haven

Dette koselige gjestgiveriet er byens mest miljøvennlige overnattingstilbud. Green Haven tilbyr tre 8-mannsrom, en campingvogn for to, og en leilighet for tre, i tillegg til et stort oppholdsrom med stue, kjøkken og spisestue. Rommene er innredet med gjenbrukte og renoverte møbler som gir det hele en supersjarmerende look. Hostellet er vegansk og budsjettvennlig.

Hotel Louis C. Jacobs

For deg som ønsker å unne deg litt luksus kan Hotel Louis C. Jacobs være stedet for deg. Et hotell som ligger like over elva Elbe og er omringet av ekstravagante villaer. De tilbyr hele 85 rom og suiter som gir deg en privat og luksuriøs atmosfære med sin fantastiske innredning. Et hotell som er fullt av kunst og huser hele 500 originale malerier, og et elegant bibliotek fylt med alt av bøker du kan drømme om. Jacobs restaurant har to Michelin stjerner og tilbyr en gourmet opplevelse du sent vil glemme. For en helaften, avslutt kvelden med en cocktail på hotellets egne, private Lime Tree terrasse som gir deg en fantastisk utsikt over denne herlige storbyen Hamburg.

Les også:

 • Bilde av Hotel Louis C. Jacobs i Hamburg

  Hotel Louis C. Jacobs i Hamburg - Foto: Getty Images

 • Bilde av typiske gamle hus langs kanalen i Speicherstadt i Hamburg

  Typiske gamle hus langs kanalen i Speicherstadt, Hamburg - Foto: Getty Images

Været i Hamburg de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag -1°
 • Søndag -0°
 • Mandag -1°
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -1°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.