Restauranter i Amsterdam - 5 gode tips

Restauranter i Amsterdam - 5 gode tips

Matopplevelser er for mange det viktigste på ferie. Her har du noe for enhver smak – fem gode restauranttips til din neste ferie i Amsterdam.

Publisert 29. mai 2019 kl. 9.22

Matopplevelser er for mange det viktigste på ferie. For om magen er fornøyd, er som regel alt annet bare fryd og gammen. Her har du noe for enhver smak – fem gode restauranttips til din neste ferie i Amsterdam. Mat og drikke hører alltid med som en del av en opplevelse på ferie.

Den hippe mathallen

Mathall er en verdensomspennende trend og helt siden 2014 har Foodhallen i Amsterdam vært et populært samlingssted for hippe folk og matkjennere. Den holder til innendørs i en tidligere trikkestall i Oud-West og er stappfull av boder med mat fra alle verdenshjørner. Kom hit på tom mage og smak deg gjennom klassisk nederlansk snacks, pølser, meksikansk og et hav av søtsaker. Det blir ikke et lett valg, men du finner definitivt noe for enhver smak.

Adresse: Foodhallen, Bellamyplein 51, Amsterdam

Kreativt fra Italia

Bussias blir best beskrevet som italiensk med en internasjonal vri. Menyen er basert på de beste og ferskeste råvarene tilgjengelig, så menyen er alltid oppdatert og sesongmessig. Spør du personalet vil de anbefale å prøve smaksmenyen så du får et helhetlig inntrykk av Bussias kokekunster. En omfattende vinliste og beliggenhet på et idyllisk sted i “De ni gater” gjør dette til en komplett kulinarisk opplevelse.

Adresse: Bussia, Reestraat 28-32, Amsterdam

Smaker fra Frankrike, Middelhavet og Asia

Restaurant Sinne blander på utsøkt vis smaker fra Frankrike, Middelhavet og Asia, og fikk en Michelin-stjerne for sine kulinariske ferdigheter i 2014. Til tross for sin utmerkelse nyter du den mangeretters-menyen med tilhørende vin i avslappet stil. På det populære stedet er det ofte mye liv og du kan følge med hvordan alt blir til i det åpne kjøkkenet innerst i restauranten.

Adresse: Restaurant Sinnes, Ceintuurbaan 342, Amsterdam

Grønt og smakfullt

Det vegetariske kjøkkenet kan noen ganger bli smakløst og kjedelig, men hos hippe Vegabond blir det alt annet enn kjedelig. Her har du både en vegetarcafé og minimatbutikk som har blitt svært populær blant lokale. Nyt lunsjen her med koselig utsikt mot kanalene og de karakteristiske husene i Jordaan.

Adresse: Vegabond, Leliegracht 16, Amsterdam

Kokekunst fra Beneluxlandene

Besøk Rijks restaurant som ligger i en fredfull oase ved siden av Rijksmuseum. Den store og luftige restauranten fikk tildelt en Michelin-stjerne i 2016 for sin “Low Food”. Kjøkkenet henter sin inspirasjon fra Nederland og satser på nærdyrkede, lokale ingredienser. Du får servert ulike smaksmenyer til lunsj og middag, og sjefskokken kaller det et spisested for alle som er interessert i kokkekunst fra Beneluxlandene.

Adresse: Rijks, Museumstraat 2, Amsterdam

Les også:

Været i Amsterdam de neste 7 dagene

  • Tirsdag 25°
  • Onsdag 26°
  • Torsdag 28°
  • Fredag 20°
  • Lørdag 22°
  • Søndag 19°
  • Mandag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.