Fotballtur til Amsterdam - de beste tipsene

Fotballtur til Amsterdam - de beste tipsene

Amsterdam kan friste med det mest – moderne arkitektur, et hotspot for kultur, tulipaner, sykling, shopping og matopplevelser. Et hipt sted som den nederlandske hovedstaden er selvfølgelig også perfekt for fotballentusiaster. Her er FINN Reises fotballtips på tur til Amsterdam.

Fotball er uten tvil den mest populære sporten i Nederland. Mange mener at å se det nederlandske landslaget spille er en av de største opplevelsene i fotballverden. Dette reflekterer selvfølgelig fansen som elsker sine nederlandske klubber og spillere. Amsterdamsche Football Club Ajax, eller Ajax som de oftes blir kalt , er den mest populære nederlandske fotballklubben fra Amsterdam. Ajax ble grunnlagt i år 1900 og har flere meritter fra både Mesterligaen, den europeiske Supercupen, Verdenscupen, UEFA-cupen, den nederlandske cupen og landsmesterskapet. Ajax kom til semifinalen i Champions League i 2018/19 sesongen, og sjarmerte et helt fotball-Europa med sin offensive spillestil. Selv om de mistet gullkalvene De Jong og De Ligt er det likevel mange som er optimistiske foran årets sesong.

Amsterdam ArenA – Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA er Nederland sin største fotballstadion og hjemmebanen til Ajax. I 2018 byttet den navn til Amsterdam ArenA, og det er et kommunalt bygg som eies av Amsterdam by. Det gjør at i tillegg til fotballkamper og amerikansk fotball, arrangeres det hyppig konserter, messer og lignende her. Stadion ligger sørøst for Amsterdam og har en kapasitet på om lag 55 000 personer. Er du en ekte fotballfan, er denne fotballstadion et must å få med seg på tur til Amsterdam.

Du kommer deg enkelt til stadion med kollektivtransport fra sentrum, både trikk og buss går i denne retningen. Er du på tur med din kjære kan du tilbringe litt tid før kampen i den grønne, frodige bydelen, Qud-Zud, kun 20 minutter unna stadion. Her finner du for eksempel en av Amsterdams koseligste parker, Vondelpark. Trenger du et skikkelig måltid før kampen er det mange alternativer i dette området, for eksempel den største mathallen i Amsterdam, Foodhallen.

Fotballpuber i Amsterdam

Amsterdam vet å varte opp ihuga sportsfans. Midt i sentrumskjernen, i nærheten av mange av de mest kjente attraksjonene har du flere fotballpuber å velge mellom. The Big Shot ligger midt i Red Light District og har mange store TV-skjermer tilkoblet Sky Sport, som betyr at et stort antall sportsbegivenheter dekkes. Her kan du røyke inne og stedet tilbyr en rekke type snacks. Er du i nærheten av Rembrandtplein bør du besøke Coco Outback. Dette er en populær fotballpub med 28 TVer spredt rundt om i baren, strategisk plassert midt i mot behagelige skinnsofaer, som viser mange av de store sportsarrangementene inkludert fotball, amerikansk fotball og rugby.

  • Bilde av Amsterdam ArenA, eller Johan Cruijff ArenA i Amsterdam

    Amsterdam ArenA, eller Johan Cruijff ArenA, er hjemmebanen til Ajax, men er et kommunalt bygg som eies av Amsterdam by. Arenaen ble bygget i perioden 1993–1996, og kostet 140 millioner euro å bygge

Været i Amsterdam de neste 7 dagene

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag 10°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.