Kjærestetur i Amsterdam - 5 gode tips

Kjærestetur i Amsterdam - 5 gode tips

Ta med din kjære på en romantisk weekend dere sent vil glemme. Her får du 5 gode tips til din kjærestetur til Amsterdam.

Byen som består av tulipaner og kanaler er perfekt for turtelduer. Amsterdam var en gang en liten fiskelandsby som i dag er kjent som en av Europas koseligste byer. Ta med din kjære på en romantisk weekend dere sent vil glemme. Her er våre tips til en romantisk ferie i Amsterdam.

Lei sykkel

Når du er på ferie i storbyer er det gjerne transport som tar mye tid. I Amsterdam er det lagt opp til at transporten kan være opplevelsen i seg selv. Lei sykkel, spar tid og få mosjon mens du kommer deg fra A til Å. Utforsk de smale gatene rundt de 165 idylliske kanalene i byen, parker sykkelen på en bro og ta lunsjen på en fortauscafé. Det er ingen tvil om at dette skaper søt musikk. Men husk å legge igjen Birken-farten hjemme.

Tips til de beste sykkelturene i Amsterdam.

Tulipaner og piknik

Det er godt med et avbrekk fra en storby sitt mas og jag. Ta turen innom et av byens lokale matmarkedet og kjøp med fersk baguett, ost og vin. Når du befinner deg i tulipanbyen kan det også være ekstra hyggelig å ta med en bukett nyplukkede tulipaner fra blomstermarkedet midt i sentrum. Deretter kan dere sette kursen mot en av Amsterdams koselige parker. Både Vondelpark med grønne, frodige omgivelser og Begijnhof hage som er en gammel bygård fra middelalderen, er perfekt for en avslappende piknik for to.

Kanalsafari for to

Amsterdam er kanskje aller mest kjent for kanalene i byen, og et romantisk kveldscruise for to er noe dere burde få med dere. Det finnes både rene hyggecruise eller dinnercruise hvor dere får servert et godt måltid på turen. Det er verdt å sjekke ut på forhånd, da det finnes mange guidede båtturer som byr på både historie, kulinariske opplevelser og god stemning.

Småfrekk inspirasjon

Det er vel sjeldent mer innafor å dra på sexmuseeum enn når du er i Amsterdam. Verdens første sexmuseeum, Venustempel Sex Museum, finner du selvsagt i Red Light District. Her stilles det ut en mangfoldig samling av erotiske kunstverk, bilder, objekter og attraksjoner. Ta med din kjære på en morsom og småfrekk opplevelse som garantert gir en god latter og kanskje litt inspirasjon.

Den romantiske bro

I Amsterdam finner du en helt spesiell arkitektur som ikke kan sammenlignes med andre byer. Å spaserer rundt kanalene hånd i hånd, uten for mye planer, er romantisk i seg selv. På kvelden er det veldig fint å ta turen til Magere Brug. Broen lyses opp av 2000 lyspærer i skumringen, og er kjent som Amsterdams mest romantiske. Dette vil garantert sørge for å sette standarden for romantikk på turen.

Les også:

 • Bilde av et kjærestepar langs kanalene i Amsterdam

  En spasertur med kjæresten mellom kanalene i Amsterdam

 • Bilde av et kjærestepar ved en kanal i Amsterdam

Været i Amsterdam de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag 11°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.