Rhodos reisetips - opplev den greske perlen

Rhodos reisetips - opplev den greske perlen

På Rhodos finner du by, strand, historie, shopping, lekre hoteller og fantastiske strender som passer for store og små. Det finnes noe for alle, barnefamilier, ungdommer, kjærestepar trives så godt her. Det handler om å finne ditt Rhodos.

Publisert 4. mars 2019 kl. 10.05

Rhodos er den største og historisk viktigste øya i øygruppen Dodekanesene i Hellas, som består av 12 store øyer. Den har et variert tilbud og var i sin tid det største, bebodde, middelaldersentrum i Europa. Her finner du historie helt tilbake til korsfarerne og riddertiden.

Denne naturvakre øya har alt å by på, og har vært nordmenns feriefavoritt i flere tiår. I dag fremstår Rhodos som nyoppusset, moderne og pulserende, men også barnevennlig, trendy og kul. Perfekt for ferie.

Rhodos by: By, strand, sol og kultur

Hovedstaden, Rhodos by, ligger på nordspissen av øya og er stedet for deg som vil kombinere sol og strand med byferie og uteliv. Bystranden, Ellisstranda, er en av øyas aller fineste strender og ligger i gangavstand fra de fleste hotellene. Den moderne Rhodos by er kjent for sitt natteliv, med casino, trendy barer, kaféer og restauranter. I tillegg er det mye bra shopping i Rhodos by, med flere kjente motehus. Festningsverkene rundt gamlebyen Rhodos, som ble bygd av johannesridderne, er en av de best bevarte middelalderbyene i Europa og er på UNESCOs verdensarvliste. Rhodos har vært bebodd fra forhistorisk tid, og den minoiske kulturen på Kreta hadde kolonier på øya.

Kallithea: Vakkert, rolig og varme kilder

Bare fem kilometer med buss eller taxi sørøst for Rhodos by, finner du vakre og rolige Kalliteha. Dette området er bygget rundt en bukt og består for det meste av hoteller. Her finner du barnevennlige strender og krystallklart vann supert for snorkling, spa-hoteller og barnevennlige hoteller. I Vodi Canaveral, kjent som ”Kallithea Therme” finner du de varme kildene som spruter rødt vann. Vel verdt et besøk, bare for å ha vært der. Det er flust av aktiviteter i Kallithea som passer for både store og små. De lokale grekerne har også omfavnet området, som har blitt deres favorittsted når det gjelder sol og bad.

Faliraki: Flotte strender, vannsport og høy partyfaktor

Ytterligere seks kilometer lenger sør, finner du det som før var en stille og rolig fiskelandsby; Faliraki. Dette er et populært og velorganisert ferieanlegg som er særlig kjent for sin vakre sandstrand og heftige uteliv.

Her finner du en av øyas beste strender på over fem kilometer med kule beachbarer, fornøyelsespark, Europas største badeland med ekstremsport, karaokebarer, britiske og irske puber, sportsbarer og diskotek.

Dette faller kanskje best i smak blant ungdommer som ønsker lange, late dager på stranden og høy partyfaktor resten av døgnet med tilsvarende støynivå.

Rett utenfor Faliraki, ligger den kjente Anthony Quinns Bay, med smaragdgrønt vann. Dette er et populært badested, men bukten er liten og blir fort fylt opp i turistsesongen. Et stalltips er å besøke den andre siden av bukten hvor det er langt færre folk, men like flott vann.

Hellas og Rhodos inviterer til et mangfold for din og deres ferie.

Lindos: Den hvite byen

Denne idylliske småbyen med kritthvite hus ligger én times kjøretur sørøst for Rhodos by. Lindos er kjent som den hvite byen som slynger seg oppover åssidene mot Akropolis, en av Rhodos' største kulturseverdigheter. Det 2500 år gamle tempelet er tilegnet Pallas Athena, og flere andre ruiner stammer fra antikken.

På Lindos kan du vandre rundt blant antikke ruiner og suge inn verdenshistorien, eller rusle rundt i labyrinter av smågater hvor du kan svale deg ned med en iskald frappé; gresk iskaffe. Finnes det bedre slike dager enn dette på ferie? Byen har et godt utvalg taverner og restauranter og er godt besøkt av dagsturister.

Lindos ligger vakkert til, med sine hvitkalkede hus og rolige badevik nedenfor bebyggelsen. I området rundt småbyen er det mange flotte badebukter og strender, vel verdt et besøk.

Hvilken side av øya Rhodos er best?

Hva som er best kommer helt an på hva du selv ønsker. Kort oppsummert blåser det på vestkysten mens det er et roligere klima på østkysten.

Vestkysten av Rhodos er vakker og dramatisk med store bølger og behagelig temperatur, takket være den milde brisen fra vest. Her finner du blant annet Windy Beach som er surfernes paradis. Og som navnet tilsier, her blåser det litt ekstra. Strendene har ofte en blanding av sand og rundslipt småstein.

Vestkysten tiltrekker seg gjerne et voksent publikum, og du finner mange lekre voksenhoteller her, for par som ønsker en kjæresteferie.

På østkysten derimot finner du de beste strendene, og de fleste familiehotellene. Her ligger det nemlig strender og badeviker som perler på en snor. I tillegg er østkysten stedet med både pittoreske byer og mer moderne turistbyer hvor fest og moro står i sentrum.

Rhodos har mye å by på, og er stor nok til at alle kan finne sitt paradis helt etter eget ønske.

Her finner du små, bortgjemte bukter og viker så vel som langstrakte, kritthvite sandstrender. Med leiebil kommer du rundt hele øya og får med deg alt hva Rhodos- denne greske perlen langt øst har å by på.

Raske fakta om Rhodos, Hellas:

Les også:

Været på Rhodos de neste 7 dager

  • Søndag 30°
  • Mandag 29°
  • Tirsdag 27°
  • Onsdag 25°
  • Torsdag 24°
  • Fredag 22°
  • Lørdag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.