Rhodos med barn - tipsene du trenger

Rhodos med barn - tipsene du trenger

Østsiden av øya er barnas paradis på Rhodos. Vannet er krystallklart og sanden er myk. Her finner du de beste strendene og mange familiehoteller.

Publisert 4. mars 2019 kl. 11.02

Rhodos sin østkyst er spekket med aktiviteter for både små og store barn. Dette er området hvor langstrakte sandstrender og små, idylliske badeviker ligger så langt øyet ser. Her finner du også Europas største badeland, som tilbyr spektakulære turer, unike skvettebasseng og vannsklier.

Barnevennlige Rhodos i Hellas er som skapt for barn og barnefamilier. Søk etter fly og hoteller til Rhodos.

Strender for minsten

På østkysten finnes flere barnevennlige strender. Blant annet stille og rolige Tassos Beach. En strand som har flere små laguner, vannet er krystallklart og spekket med fisk, så ikke glem snorkelmasken. I tillegg er det to små vannbasseng her, fylt med sjøvann opp til ankelhøyde, perfekt for de aller minste barna.

Langgrunne Agathi Beach rett nord for Lindos, er blant Rhodos sine beste strender med gyllen, fløyelsmyk sand. På veien kan dere ta en stopp og besøke badebukten hvor Anthony Quinn danset i filmen Zorba the Greek.

Adrenalin-kick for store barn

Foruten et besøk til badeland, er det mye å gjøre også på strendene for store barn. Her kan de leie paddle-board og vannscooter, eller være med på en snorkeltur og oppleve livet under havoverflaten. Om poden har lyst til å dra det enda lenger, finnes dykkerkurs med sertifiserte instruktører.

Om poden ikke synes dette er spennende nok, byr fjellene i Ladiko-området på fjellklatring med perfekte klatreforhold og spektakulær utsikt. Organiserte turer med utlån av utstyr tilbys, og dere lærer å mestre både fjellklatring og rappellering på en ettermiddag.

Det er flust av aktiviteter som passer for både store og små barn på østkysten. Mens yngstemann kan bygge sandslott av den finkornete sanden, kan ungdommen bli utfordret både til lands og til vanns. Barnevennlig Rhodos er som skapt for ferie for en barnefamilie.

Det vil være smart å ha en leiebil, hvor dere da kan flytte dere enkelt rundt på øya med både barn og oppakking.

Les også:

Været på Rhodos de neste 7 dager

  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag 10°
  • Lørdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.