Rhodos St Pauls Bay

Rhodos strender - finn din drømmestrand

Hellas har noen av de beste strendene i Europa, og på Rhodos kan du velge mellom kilometer lange sandstrender, eller små, pittoreske bukter. Finn ditt strandparadis på Rhodos under din ferie

Rhodos har et bredt utvalg av strender, og de beste finner du på østkysten. Her ligger strender og badeviker som perler på en snor. Vestkysten er vill og vakker, med mye vind. Her finner du surferne. Det er et svært godt utvalg av aktiviteter på de ulike strendene hvor du kan delta på ekstremsport, eller du kan finne en mer rolig strand der avslapning og romantikk står i sentrum under en ferie.

Ellistranden, i Rhodos by, er kanskje den mest kjente, og blant de beste. Stranden strekker seg rundt hele nordsiden av øya, og er et perfekt valg om du vil kombinere by og strand. Men vil du ha en perfekt sandstrand, kjører du 30-40 minutter sydøst fra Rhodos by, til Tsambika Beach. Dette er Rhodos’ flotteste sandstrand med deilig, finkornet sand, og vel verdt kjøreturen.

 • Rhodos med barn - tipsene du trenger

  Ellistranden, i Rhodos by, kanskje den mest kjente, og blant de beste. Foto: Getty Images

 • Rhodos bystrand vestsiden

  Rhodos- bystranda på vestsiden blir ofte kalt "vindstranda"..... det er på den siden det alltid er mye vind.

Surfeparadis på Rhodos vestkyst

Vestsiden av Rhodos er vill og vakker. Her blåser det nesten konstant, og trives du best på et brett i vannet, er det her du skal være. Nærmere bestemt på den ti kilometer lange stranden Ialyssos, som er som Hawaii!

Ialyssos-stranden ligger åtte kilometer sydvest for Rhodos by, og tilhører øyas største landsby med samme navn. Den har i i alle år vært feriested for velstående grekere, og her finner du store herskapshus og store, moderne hoteller og internasjonale konferansesentre. Sjekk hoteller i Lalyssos.

Midt på stranden ligger det en stor lekeplass, så stranden er absolutt tilrettelagt for barn og barnefamilier på ferie også.

Rhodos’ østkyst har de beste strendene

Ladiko-stranden ble verdenskjent da Anthony Quinn danset her i filmen Zorba the Greek. Dette er en populær badebukt med krystallklart, turkisfarget vann som fort blir fylt opp i turistsesongen. Et stalltips er å besøke den andre siden av bukten, Limanaki, hvor det er bedre plass og like flott vann.

På østsiden finner du også den kjente Lindos-stranden, samt stranden i Faliraki hvor Europas største badeland ligger. I dette området ligger badeplassene som perler på en snor, og den beste måten å oppdage alle de bortgjemte perlene på, er å leie bil og finne sitt eget paradis på Rhodos.

 • Rhodos Anthony Quinn Bay

  Den verdenskjente Ladiko-stranden der Anthony Quinn danset i filmen Zorba the Greek - Foto: Getty Images

Romantikk, ro og avslapning – Med eller uten klær

Lengst sør på Rhodos finner du de roligste strendene, ideelt for par på ferie. Her er det også mulighet for å kaste klærne. Rhodos, en øy fullspekket med romantiske badeviker, som er rolige, hvor du kan nyte solnedgangen og nyte et smakfullt måltid. Hva mer kan man forlange av en ferie?

Les også:

 • Rhodos Ladiko stranden

  Rhodos Ladiko stranden

Været på Rhodos de neste 7 dagene

 • Tirsdag 19°
 • Onsdag 18°
 • Torsdag 17°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 19°
 • Søndag 18°
 • Mandag 20°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.