Danmark med barn - ting å gjøre på Fyn

Danmark med barn - ting å gjøre på Fyn

Fyn er en paradisøy for barn i alle aldre. Barnevennlige strender, campingplasser rike på lek og moro, og et stort utvalg aktiviteter og attraksjoner for hele familien. FINN reise gir deg tipsene for hvorfor du bør velge Fyn til din neste familieferie.

Publisert 1. mars 2022 kl. 10.44

Camping er kanskje Fyns mest populære overnattingstilbud for familier som reiser dit og øyene rundt. Det betyr likevel ikke at du ikke har andre valg. Fyn og øyene har et rikelig utvalg av feriehus og hotell.

Med en kystlinje på 1100 km er det vel ingen tvil om at du kan nyte noen av landets beste strender på Fyn og øyene rundt. Her finner du noen av våre favoritter.

Nordstranden i Kerteminde

Nordstranden er Kertemindes mest populære strand som tiltrekker seg besøkende i alle aldre. Det langgrunne stranden og det deilige badevannet gjør det til den perfekte badeferie for barnefamilier.

Vesterstrand på Ærø

Vesterstrand på Ærø er uten tvil øyas beste. Ikke bare er den perfekt for et forfriskene bad, men også for å nyte den vakre naturen og de ikoniske badehusene.

Bogense Søbad

Denne moderne badeplassen i enden av Bogense havn er perfekt for badenymfer i alle aldre. Det er kanskje ikke en typisk strand, men på sandstranden like i nærheten kan du slikke sol mens barna leker i den deilige sanden.

Du skal ikke lete leng før du finner en av Fyns mange eventyrlige attraksjoner. Det er tross alt hjemmet til en av Danmarks mest legendariske eventyrforfattere. Her finner du våre favoritter som barna vil elske.

H.C. Andersens hjem

I den eldste delen av øyas hovedstad - Odense - finner du det kjente, gule huset, best kjent som eventyrforfatteren H.C. Andersens hjem. Huset åpnet i 1908 som et museum som forteller deg alt og mer til om Andersens liv. Visste du at huset til Andersen er et av verdens eldste forfatterhjem? Ja, det er så populært at det besøkes av mennesker fra hele verden, som alle deler samme nostalgi for Andersens mange spennende eventyr.

H.C. Andersens eventyrverden

Sommeren 2021 åpnet det fantastiske opplevelsessenteret H.C. Andersens Hus i Odense. Her kan du gjenoppleve barndommens fantasifulle verden, med magi ute og inne både over og under jorden. Opplevelsessenteret er over 5000 kvadratmeter stort og byr på en eventyrlig reise inn i H.C. Andersens verden.

Egeskov Slottet

Egeskov Slottet er Fyns største turistattraksjon - og det med god grunn! Ikke bare kan du utforske slottets mange spennende kriker og kroker, du kan i tillegg lære mer om slottets historie i en av de mange utstillingene tilgjengelig her. Hvorfor ikke også nyte en piknik i hagen og la barna leke fritt i de eventyrlige omgivelsene? Høres ut som en god plan, spør du oss! Du vil ikke gå glipp av Europas best bevarte vollgravsslott!

Funen Landsby

Funen er et utendørsmuseum hvor alt er bygd i ekte landsbystil fra 17-1800 tallet. Ja, en hel landsby rekonstruert med tømmerhus, inngjerdinger og gårdsdyr. Hele bygda er omringet av store marker hvor barna vil ha det gøy med frilek. Museet lærer deg om livet i Danmark rundt år 1850. Et godt alternativ for å lære barna om en historisk tid.

Det skal heller ikke letes lenge for å finne øyas beste familieattraksjoner. Her finner du noen av favorittene.

Odense Zoo

Odense Zoo tilbyr uforglemmelige og spennende opplevelser for hele familien. Fyll barnas dag med lek, inntrykk og lærdom i en av Europas beste dyreparker. Opplev løve og sibirsk tiger, se sjimpansene kaste seg fra gren til gren, og observer giraffene og sebraene nyte det gode liv på savannen. La det tropiske regnet ta deg til den søramerikanske jungelen eller kanskje et besøk til pingvinene i kalde antarktis er mer for deg. Hva enn det er kan du finne det her i Odense Zoo!

Været i Odense de neste 7 dagene

 • Søndag 18°
 • Mandag 21°
 • Tirsdag 27°
 • Onsdag 27°
 • Torsdag 27°
 • Fredag 25°
 • Lørdag 24°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Kart over Fyn og øyene

Det Danske Lokomotiv Museum

Midt i Odense, like ved togsatsjonen, finner du museet som huset hele 21 togspor med historiske lokomotiv og vogner. De store lokomotivene vil fascinere barn i alle aldre. Her kan barna leke, utforske og røre så mye de bare vil! De aller minste kan kose seg i Barnas Togstasjon, som er… ja, en togstasjon for barn vel! Her er du sikret å holde barna aktive og underholdt i timesvis!

På utkikk etter utfordrende aktivitetstilbud for hele familien? Sjekk ut disse…

Gorilla Park

Gorilla Park er en splitter ny klatrepark i Stenstrup, 12 km fra Svendborg. Her kan alle over 4 år prøve seg på klatring i alle vanskelighetsnivå, fra barnebanen for de minste til tarzanbanen for de på utkikk etter et adrenalinkick. Gorilla Park er garantert et godt valg for en aktiv dag for hele familien.

Funky Monkey Park

Når vi først snakker om en aktiv dag for hele familien… Funky Monkey Park i Odense tilbyr herlige opplevelser og utfordringer for besøkende i alle aldre. 9 klatrevegger og 16 ziplines i forskjellige høyder ute i naturen er bare noen av de mange utfordringene parken har å by på. Ja, du har faktisk hele 86 utfordringer i forskjellige vanskelighetsgrader som du kan prøve deg på. Lyst til å utfordre barna litt? Da har du kommet til rett sted.

Om du leste denne artikkelen sammen med barna antar vi at du nå ikke har noe annet valg enn å planlegge sommerferien til Fyn.

Lykke til og god tur!

Været på Fyn de neste 7 dagene

 • Mandag 30°
 • Tirsdag 28°
 • Onsdag 28°
 • Torsdag 28°
 • Fredag 23°
 • Lørdag 22°
 • Søndag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.