Danmark med barn - ting å gjøre på Jyllands vestkyst

Danmark med barn - ting å gjøre på Jyllands vestkyst

Å feriere på Jyllands vestkyst, og spesielt området rundt Hvide Sande betyr vakker natur, fantastiske sandstrender i gangavstand til havet og mye historie. Her finner du reisetipsene fra FINN reise og alt du trenger å vite før du legger ut på eventyr til vestkysten av Danmark.

Å velge din neste Danmarksferie kan være litt av et dilemma om man står mellom historie og kultur vs naturskjønt landskap og badeferie. Heldigvis finnes det steder som kombinerer alt, og Jyllands vestkyst i Danmark er et av disse stedene.

Å leie feriehus er den klassiske Danmarksferien og anbefales alltid, men det finnes også massevis å velge mellom av hotell, gjestehus, kroferie og camping.
Om du ikke har hatt en skikkelig Danmarksferie uten en dukkert i Nordsjøen så får du tips om her om noen av de beste strendene på Jyllands vestkyst.

Hvide Sande Strand

Hvide Sande er et av de mest populære feriestedene for danskene selv, men også for nordmenn, og det med god grunn. På Hvide Sande Strand finner du flere kilometer med hvite sanddyner der du kan slikke sol, og deilig saltvann å kjøle seg ned i. Nå har det også blitt handikapvennlig her, så du kan nå helt ned til vannkanten med både rullestol og barnevogn.

Søndervig Strand

Søndervig Strand ble kåret til årets strand i 2014 og er en av Danmarks mest besøkte badebyer siden 1800-tallet. Den største grunnen er de lange brede sandstrendene, perfekt for barnefamilier.

Klitmøller Strand

I og med at det er Nordsjøen som treffer vestkysten av Jylland er det ingen tvil om at det er her du finner noen av landets villeste bølger, til stor glede for ekstrem-vannsport entusiaster. Klitmøller Strand har, på grunn av værforholdene, fått navnet “Kalde Hawaii” og har blitt en populær møteplass for surfere verden over. Surfeskoler og camper holder stranden i live hele året rundt, med både nybegynnere og profesjonelle.

Obs! Vannlek i Nordsjøen kan være skummelt, så det er viktig å forholde seg til de 7 svømmereglene, så badeturen din er og forblir en positiv opplevelse.

Kart over Jyllands vestkyst

Vestjyllands krigsbunkere

En av de mest unike kombinasjonene av historie og natur er de store krigsbunkerne fra 2.verdenskrig som ligger tilfeldig spredt rundt om på strendene i de forskjellige byene på Vestjylland. Bunkerne har med årene blitt herjet så voldsomt med av både hav og værforhold, men er fortsatt noe av Vestjyllands mest fascinerende syn.

Og apropos fascinerende syn, her finner du noen av de beste opplevelsene Jyllands vestkyst har å by på.

Vadehavet Nasjonalpark

Det er virkelig ingen steder som de UNESCO fredede leirehusene i Vadehavet Nasjonalpark. Her kan du jakte på gigantiske østers, kjøre traktorbuss på vannet og utforske den rike naturen på Wadden Sea Centre. En dagstur her er gøy for både store og små familiemedlemmer.

 • Praktfulle strender i Hvide Sande -
Foto: Getty Images

  Praktfulle strender i Hvide Sande - Foto: Getty Images

Naturfenomenet “The Black Sun”

Det ville spetakkelet lever virkelig opp til sitt dramatiske navn, det skal være sikkert og visst! På våren og høsten i Vadehavet Nasjonalpark kan du oppleve et stjernespekket show av millioner av migrerende fugler flokke seg sammen for å parre og samler seg i det som ser ut som… ja, en svart sol! Dette er et helt unikt syn som ikke ligner noe annet, og som du burde oppleve i alle fall en gang i livet!

Bork Vikinghavn

Har du alltid hatt en drøm om å være viking for en dag? Da har du kommet til rett sted. Når du trer inn gjennom porten til Bork Vikinghavn er det som å reise 1000 år tilbake i tid. Utforsk de rekonstruerte langhusene og se hvordan vikingene bodde og jobbet med de forskjellige håndverksarbeidene, tenn lys i den vakre stavkirken eller kanskje du har noe å ofre på den såkalte offer-lunden…

Besøker du Bork Vikinghavn i høysesong har du mye å finne på og barna får sjansen til å prøve seg på forskjellige aktiviteter. Kommer du i lavsesong har du blant annet tid og rom til å utforske håndarbeidet og de vakre detaljene i vikingenes hjem.

 • Stemningsfull ettermiddagssol ved Hvide Sande i Danmark - Foto: Getty Images

  Stemningsfull ettermiddagssol ved Hvide Sande i Danmark - Foto: Getty Images

Tirpitz Museum

Gjemt inn i sanddynene på Vestjylland finner du det fascinerende Tirpitz Museum i Blåvand. Det unike bunkermuseet lærer deg ikke bare om Atlanterhavsmuren fra 2.verdenskrig, men også om hele regionens historie. Her kan du også finne den største ravkolleksjonen i landet her!

Gamle Danmark i Ribe

Ribe ser godt ut til å være hele 1300 år gammel! Ribe er Danmarks eldste by, full av sjarm, ting og se som Vikingmuseet og Vikingsenteret, gamle brosteinsbelagte gater og en nydelig katedral med spektakulær utsikt fra katedraltårnet. Et besøk til Ribe er som en reise gjennom tiden og er absolutt verdt turen.

Dragefestivalen

På to av Vestjyllands vakreste øyer, Rømø og Fanø, kan du oppleve en himmel full av drager under den Internasjonale Dragefestivalen. Her vil du se drager i alle størrelser, farger og fasonger, ja noen så store som en bil! En morsom opplevelse litt utenom det vanlige for hele familien!

Legoland

Det er vel ingen nyhet at Danmark er legoens land og hvem kjenner vel ikke til Legoland!? I kort avstand fra Vestjylland finner du Billund som er hjemmet til både Legoland, Lego House og Givskud Zoo (løveparken). En dag til Billund er et must om du er på familieferie på Jyllands vestkyst.

Er du klar for Jyllands vestkyst? Det er vi! Skynd deg å bestille før de beste overnattingsmulighetene før de er bortbestilt!

Været i Hvide Sande de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.