Getty Images 1045586638 reise

Nå begynner dere å bli gira på ferie, folkens!

Og aller helst vil dere bestille fly og overnatting selv fremfor å kjøpe pakkereiser. Stemmer det, vi har gjort en liten reiseundersøkelse!

I andre halvdel av mars gjennomførte Respons Analyse en landsrepresentativ undersøkelse på oppdrag for FINN reise. Den viser at nordmenn begynner å bli klare for tuuur!

 • 31 % har bestilt tur allerede ✈️

  Så deilig, a! Vår innsikt på søketall viser også at mange vurderer å fly til København, London og Barcelona i april. Når det gjelder hotellsøk er København og London også veldig populære byer å bo i – i tillegg til Gøteborg og Amsterdam.

 • 31% planlegger å reise utenlands i sommer 📅

  Faktisk har det allerede blitt booket 30% flere hoteller i utlandet sammenlignet med i fjor. Kanskje dere som ikke har bestilt ennå kan hente litt inspo fra de som allerede har vært raskt ute? Køben og London er jo populært! Eller kanskje Barcelona eller Fillippinene hadde vært digg?

 • 54% foretrekker å sette sammen reisen selv 🤓

  Og det er jo fullt forståelig! Ikke bare er nordmenn gode på å planlegge og sette sammen egne reiser, men det gir en mye større fleksibilitet – og koster mindre – å fikse sjæl. Vi ser også at 18% har blitt mer positive enn før til å sette sammen egen tur, så dette kan jo virkelig være året for vennetur! Flaks at FINN reise er små-episk på å sammenligne flybilletter og hoteller fra så og si alle flyselskaper og hotellkjeder i hele verden.

 • 72% av dere tar rollen som reiseleder ✋

  Enten det er i vennegjengen eller familien, tar altså 3 av 4 av dere rollen som reiseleder på tur. Den lille (eller store) reiselederen som har blitt satt på pause i noen år får endelig komme tilbake på jobb. Og det er på høy tid å sette i gang, for nå er det mange som vil på tur.

 • 43% av reiselederne har savnet reiseplanlegging de siste årene 💔

  Det gir jo en helt spesiell følelse å planlegge drømmeturen i detalj; fra å bestemme seg for destinasjon til å lete etter aktiviteter, hotell, restauranter og hvor langt det er til nærmest strand eller severdighet. Å få alle til å bli enige om samme dato, derimot, gir en annen helt spesiell følelse. Men tydeligvis har nesten halvparten av dere savnet den jobben også.

Jobben som gjengens reiseleder kunne blitt skrevet på CV-en under 'utmerkede organisatoriske ferdigheter' – det blir spennende å se hva dere får til i år! 💻