Getty Images 801293834

Skal du leie hytte - eller leie ut din egen? Husk digital leiekontrakt!

En leiekontrakt er sånn ca det smarteste du får på plass hvis du skal leie hytte – eller leie ut selv. På FINN er den er helt digital, helt enkel, og helt juridisk sikret, så her er det ikke noe å lure på.

Drømmer du om en liten ferie? Se noe annet noen dager? På FINN ligger det massevis av ledige feriehus og hytter, så her er det bare å velge og vrake. Men husk å opprette digital kontrakt på leieforholdet.

Hvorfor er leiekontrakt så viktig?

Med en kontrakt i bunn av et hvert leieforhold, langt som kort, bærtur, skitur eller fjelltur foregå helt bekymringsfritt. En leiekontrakt vil være med å sikre rettighetene til deg som utleier og til leietaker. Bruk derfor alltid leiekontrakt og gjerne en digital kontrakt - disse er enkle å fylle ut, lagre og finne igjen senere. FINN.no tilbyr gratis digital utleiekontrakt og disse er juridisk kvalitetssikret for å sikre både utleiers og leietakers interesser.

Hvor på FINN ligger denne kontrakten?

Så bra du spør! Den digitale kjøpekontrakten for feriehus og hytter til leie ligger godt synlig inne på annonsen til boligen du kikker på – rett under kalenderen. Bare klikk på den røde knappen, så er du i gang.

Helt papirløst med Swiftcourt

Swiftcourt er FINN sin trofaste samarbeidspartner for digitale kontrakter. De er dødsflinke! Det er til deres nettside du blir sendt når du har klikket på den røde knappen, som vi absolutt anbefaler deg å gjøre. Det geniale med Swiftcourt er at de lar deg signere elektronisk, fra hvilken som helst enhet. Hele prosessen foregår trådløst, og du trenger verken printer eller e-post. Her kan du lese mer om hvordan Swiftcourts elektroniske signatur fungerer.

Forsikring, da?

FINN samarbeider med If, så når du fyller ut den digitale leiekontrakten på Swiftcourt sine sider, kan du velge avbestillingsforsikring dette forsikringsselskapet. Da vil du være økonomisk beskyttet dersom du må avbestille på grunn av sykdom eller andre uforutsette hendelser.

  • Brunbeiset hytte i norsk vinterlandskap

Hvorfor leie?

Hvorfor leie ut?

  • Hvorfor ikke? Neida. men når du skal på ferie, står jo boligen uansett tom, så hvorfor ikke gjøre den tilgjengelig for noen andre mens du er borte? Den digitale leiekontrakten gjelder like fullt her, slik at utleiers interesser alltid er god ivaretatt.

  • Ekstra feriepenger! Utleie er en god måte å tjene litt ekstra på. Opp til en viss sum er leieinntektene også skattefrie, så dersom du tenker å leie ut en uke eller to, kan du tjene ganske greit.

Ta en titt på ledige feriehus og hytter, eller kanskje legg ut din egen for leie? :)