Leie ut boligen din, eller leie selv i sommer? Husk digital leiekontrakt!

Leie ut boligen din, eller leie selv i sommer? Husk digital leiekontrakt!

En leiekontrakt er sånn ca det smarteste du får på plass hvis du skal leie ut din egen bolig – eller leie selv. På FINN er den er helt digital, helt enkel, og helt juridisk sikret, så her er det ikke noe å lure på.

I år ser det ut til at det blir det en skikkelig hjemmesommer for de fleste nordmenn. Da er det jammen godt at vi har så mange boliger å rullere på, slik at søringer, nordinger og midtinger kan reise på kryss og tvers i vårt vakre land, og fortsatt ha et sted å bo. På FINN ligger det tusenvis av ledige feriehus og hytter, så her er det bare å velge og vrake. Bare husk å opprett digital kontrakt på leieforholdet.

Hvorfor er leiekontrakt så viktig?

Med en kontrakt i bunn av et hvert leieforhold, langt som kort, vil is-spising, bysykling, fjellgåing eller krabbefisking foregå helt bekymringsfritt. En leiekontrakt vil være med å sikre rettighetene til deg som utleier og til leietaker. Bruk derfor alltid leiekontrakt og gjerne en digital kontrakt - disse er enkle å fylle ut, lagre og finne igjen senere. FINN.no tilbyr gratis digital utleiekontrakt og disse er juridisk kvalitetssikret for å sikre både utleiers og leietakers interesser.

Hvor på FINN ligger denne kontrakten?

Så bra du spør! Den digitale kjøpekontrakten for feriehus og hytter til leie ligger godt synlig inne på annonsen til boligen du kikker på – rett under kalenderen. Bare klikk på den røde knappen, så er du i gang.

Helt papirløst med Swiftcourt

Swiftcourt er FINN sin trofaste samarbeidspartner for digitale kontrakter. De er kjempeflinke! Det er til deres nettside du blir sendt når du har klikket på den røde knappen, som vi absolutt anbefaler deg å gjøre. Det geniale med Swiftcourt er at de lar deg signere elektronisk, fra hvilken som helst enhet. Hele prosessen foregår trådløst, og du trenger verken printer eller e-post. Her kan du lese mer om hvordan Swiftcourts elektroniske signatur fungerer.

Forsikring, da?

FINN samarbeider med If, så når du fyller ut den digitale leiekontrakten på Swiftcourt sine sider, kan du velge avbestillingsforsikring dette forsikringsselskapet. Da vil du være økonomisk beskyttet dersom du må avbestille på grunn av sykdom eller andre uforutsette hendelser.

Ta en titt på ledige feriehus og hytter, eller kanskje legg ut din egen bolig? Like greit å være tidlig ute! :)