Øland - ferietips til sol, strand og familieaktiviteter

Øland - ferietips til sol, strand og familieaktiviteter

Øland er en liten øy som kan nås fra fastlandet i Sverige, via den 6 km lange Ølandsbroen fra byen Kalmar helt sør i landet. Øya er en sommerfavoritt i Sverige for familieferie, og her får du FINN Reise sine beste tips.

Publisert 15. juli 2019 kl. 13.40

Naturen på Øland er helt enestående. Er det ikke sand og hav så er det grønt og frodig. Her er det bare å legge ut på tur enten det er til fots, med sykkel eller bil, og utforske den 137 km lange og 16 km brede øya. Selv om det om sommeren kommer opptil 3 millioner besøkende til Øland er det nok plass til alle! Øya er en svensk sommerfavoritt for camping og hytteutleie. Du har hele 25 campingplasser og feriehusutleie å velge mellom på denne lille øya.

Funfact! Visste du at den svenske kongefamilien ferierer på Øland hver sommer? Skal du først til Øland så er det verdt å ta turen til det italienskinspirerte slottet på Solliden. Kanskje får du et glimt av Carl Gustav og Silvia nyte sitt vakre sommerparadis.

Verdt å oppleve

Byrums Rauker

Øland har hele 73 naturreservat som alle har sine helt egne særpreg. Byrums Rauker er et tre hektar stort naturreservat fullt av kalkstein, som gjennom tusenvis av år har blitt formet av havet til fantastiske skulpturer. Her kan du utforske de historisk naturlige og gigantiske steinformasjonene i ubeskrivelige omgivelser.

Knissa Mosse

Et annet naturreservat er Knissa Mosse som er et 150 hektar stort våtområde som er et eldorado for botanikere. Reservatet er fullt av orkideer og andre plante- og fuglearter. Forbered deg på fantastisk natur, farger og lukter.

Borgholms slott

Øya er ikke bare natur, men har flere historiske bygninger og museer som er verdt å oppleve. De imponerende ruinene til Borgholms slott som kan dateres helt tilbake til 1600-tallet er et syn du sent vil glemme. Slottet brant ned i 1806, og idag står kun de gigantiske kalksteinsmurene igjen. I dag brukes borgen til konserter og utstillinger. Du vil ikke gå glipp av et av de mange musikkarrangementene her under solnedgangen over Kalmarsund.

Museum på Øland

Det er flere museer på Øland, men det er to som skiller seg mer ut enn andre. Skäftekärr jernalderby gir deg muligheten til å oppleve hvordan folk levde på Øland for hele 1500 år tilbake i tid, mens Ølands Museum Himmelsberga vil gi deg sjansen til å oppleve store gårdsbruk fra 1700- og 1800-tallet. Himmelsberga har i tillegg kunstgallerier med malerier fra Øland.

Camping og overnatting

Det finnes en hel rekke ferieparadis å velge mellom på Øland. Her finner du våre to favoritter.

Grøndals Camping och Stugor

Grøndals Camping og Stugor er en familieeid camping midt i Köpingsvik med fine og moderne servicehus og utleiehytter med utsikt rett mot havet. Den langgrunne sandstranden er perfekt for barnefamilier og campingen har matbutikk, bakeri og restaurant i gangavstand.

Lundegård Camping og Stugby

Lundegård Camping og Stugby er en av Ølands største campingplasser, omkranset av natur og grøntområder. I tillegg til utleie av campingplasser tilbyr Lundegård en rekke stugor (hytter) til leie. Uansett om du ønsker noe primitivt eller mer luksus kan du være sikker på å finne noe som passer for deg og dine på Lundegård. Campingen scorer høyt på aktiviteter med både aktivitetsklubb for barn, et digert og nyoppusset bassengområde og lekeland med rutsjebaner, klatrevegger og mye mye mer. Lundegård er den ultimate familieferien!

Av hotell kan vi raskt nevne Hotel Skansen Farjestaden og Strand Hotell Borgholm. Øland har en hel masse å tilby. Du kan i alle fall med sikkerhet forvente deg sol, sjø, lange, hvite sandstrender og et hav av aktiviteter for hele familien.

Les også:

Været på Øland de neste 7 dager

  • Onsdag 15°
  • Torsdag 14°
  • Fredag 18°
  • Lørdag 20°
  • Søndag 15°
  • Mandag 15°
  • Tirsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.