Familieferie i Småland - reisetips til ting å oppleve

Familieferie i Småland - reisetips til ting å oppleve

Småland er den ultimate familiedestinasjonen! Regionen er kjent for sitt fantastiske landskap, de små, koselige, røde hyttene, IKEA og ikke minst vår alles kjære Astrid Lindgren. I Småland kan du med andre ord være sikker på at hele familien vil ha en uforglemmelig ferie.

Småland i Sverige er fylt med aktivitetstilbud for alle aldre, blant annet sykkel, kano, ridning og fisking. Det finnes sykkelstier til både nasjonalparken Store Mosse og skogen og innsjøen Isaberg, som begge anbefales for deg som er glad i å være ute i naturen.

Eller kanskje østkystens skjærgård frister mer? Ja da kan du bare gjøre deg klar for hvite sandstrender, båtturer, øyhopping og deilige, svenske matopplevelser som nytes best til den fantastiske havutsikten.

Småland er et eldorado for sine små turister og har en rekke opplevelser spesielt for barn. Her er noen av våre mange favoritter.

 • På tur en fin sommerdag i Småland

  På tur en fin sommerdag i Småland - Foto: Getty Images

 • Astrid Lindgrens Verden

  En av Smålands største stoltheter er selvfølgelig hele Skandinavias favoritt-forfatter Astrid Lindgren. Derfor er det er vel ingen overraskelse at Astrid og alle hennes mange karakterer fra bøkene hennes har fått sin helt egen verden i Vimmerby, der Astrid selv vokste opp.

  I Astrid Lindgrens verden får du sjansen til å møte både Pippi, Emil og Ronja og mange, mange flere. De fantastiske utstillingene av karakterenes hjem, spennende og morsomme teaterforestillinger og de fantasifulle aktivitetene får besøkende fra verden over, i alle aldre, til å leve seg inn i den spenningsfylte parken.

  Sommer, jordbær og grädde i Småland - Foto: Getty Images
 • High Chaparral - Den Ville Western Parken

  Er det noe Småland er gode på så er det å skape fantasifulle verdener som blir spennende og underholdende for både store og små. Har du noensinne drømt om å være en cowboy fra den ville vesten?

  Eller har du kanskje et barn som ikke får nok av å leke cowboy og indianer? Ja da er det på tide å ta turen til Småland og High Chaparral - Den ville western parken! Her er det rett og slett bare å legge fra seg hverdagstrøya hjemme, få på seg på seg cowboy boots og tre inn i 1800-tallets Amerika! Du vil få sjansen til å treffe på de klassiske western karakterene som Jesse James, Calamity Jane og Billy the kid, oppleve Zorro stoppe byens beryktede torpedo, og se Lucky Luke kjempe for å holde sine erkefiender, Dalton brødrene, under kontroll.

  Publikum, spesielt de minste, får flere sjanser til å ta del i de spennende eventyrene.

 • Filmbyen i Mariannelund

  Som om ikke Astrid Lindgrens Verden er nok, er også Filmbyen i Mariannelund er populært sted for besøkende til Småland.

  I Filmbyen får du oppleve scener fra de klassiske filmene som blant annet Emil i Lønneberget, Barna i Bullerbyn og Pippi Langstrømpe. Du får altså oppleve Astrid Lindgrens verden gjennom film. Når du først er her kan det også være gøy å besøke noen av de originale filmsettene i Astrids fortellinger, som for eksempel den ekte gården Katthult og Bullerbyn.

 • Little Rock Lake Zip-Line

  Er du mellom 5 og 99 år? Da er du gammel nok (eller ung nok) til en god dose adrenalin i Europas lengste zip-line eventyr! Zip-line parken finner du midt i den dypeste skogen av Småland, og om du slipper deg helt løs kan du nå en imponerende fart på opptil 75 km i timen! Det finnes flere baner med forskjellig vanskelighetsnivå, så du kan være sikker på å finne noe som passer for både sønn og bestefar!

  Moro i zipline i Småland - Foto: Getty Images
 • Kosta Safaripark

  Er du en dyreelsker? Da er kanskje Kosta Safaripark noe for deg! I Kosta Safaripark får du sjansen til å oppleve skogens ville dyr i helt naturlige omgivelser. Ta turen inn i skogen med en safariguide, eller legg ut på egenhånd med egen bil.

  Her får du muligheten til å møte på både bison, villhjort, rødhjort, mufflonfår og villsvin. Hvem hadde vel trodd at man bare kunne ta turen til søta bror for en safariopplevelse?

 • IKEA Museum

  En annen svensk legende fra Småland, som de fleste verden over i alle fall har hørt om, er IKEA kongen Ingvar Kamprad. Så om du skal til Småland og er nysgjerrig på IKEAs historie bør du ta turen til IKEA museet, i selskapets spirituelle hjem Älmhult.

  Her kan du følge utstillingen “IKEA gjennom tidene” hvor du får lære om IKEAs imponerende historie, fra fortid og nåtid, til fremtiden. Bli med på reisen fra begynnelsen i Älmhult til spredningen verden over!

 • Smålandsidyll i Småland

  Smålandsidyll i Småland- Foto: Getty Images

Camping og overnatting

Det finnes et hav av campingmuligheter i Småland. Det kommer an på hvor og hva du vil oppleve på ferien din. Her er to av våre favoritter.

Västervik Resort

Västervik Resort ligger midt i Västerviks skjærgård, og er en av Sveriges største campingplasser. Campingen har hele 900 campingplasser og flere teltplasser til utleie. Her finner du aktivitetstilbud for små og store som blant annet fisking, svømming, lekeplasser, vannsklier, underholdning og mye mye mer. Her vil hvem som helst ha en morsom sommerferie!

Tingsryd Resort

Tingsryd Resort er en herlig, liten og familievennlig campingplass hvor du kan velge mellom utleie av campingplass, hytte eller husvogn. Ved vannet finner du både volleyballbane, minigolf, lekeplass og til og med et lite spa med jacuzzi! Noe av grunnen til at Tingsryd er så populært for barnefamilier er at hver sommer kommer det et sirkus til campingen og holder forestillinger hver kveld!

Det kan sies med sikkerhet at Småland er et eldorado for barn, så ikke nøl med å bestille deres neste reise til dette herlige familieparadiset!

Været i Vimmerby de neste 7 dagene

 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag -2°
 • Onsdag -4°
 • Torsdag -7°
 • Fredag
 • Lørdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.