Pippi på verandan framför villan

Astrid Lindgrens verden - et paradis for lek, fantasi og moro!

Dette fantasifulle paradiset finner du i Vimmerby, nær der hvor Astrid Lindgren selv vokste opp. Her får du muligheten til å oppleve utstillinger fra flere av Astrids beste fortellinger, nøye satt sammen med ekte karakterer på stedet! Du vil møte både Pippi, Emil, Karlsson på taket og mange flere av de spennende karakterene.

Publisert 6. april 2022 kl. 15.12

Teaterforestillinger i Astrid Lindgrens verden

Hvert år settes det opp flere ulike teaterforestillinger i Astrids verden som ikke bare er underholdende for barn, men også voksne som vokste opp med disse herlige fortellingene. Astrid Lindgrens verden er faktisk Sveriges største utendørsteater, det sier noe om hvor stort dette faktisk er! Forestillingene er alle basert på de klassiske historiene til Astrid slik vi kjenner de, og de inkluderer både sang, musikk og dans. Alle forestillingene er inkludert i inngangsbilletten til familieparken. Her er litt om noen av karakterene du har muligheten til å se opptre i Astrid Lindgrens verden.

Overnatting

For deg som ikke ønsker å stresse gjennom Astrids verden på en dag er det greit å vite at det finnes barnevennlige overnattingssteder og hotell i Vimmerby, rett rundt hjørnet fra familieparken, like i utkanten av skogen og den vakre svenske naturen. Det finnes flere typer overnattingsmuligheter: feriehus hvor gatene og omgivelsene er inspirert av Vimmerby på tidlig 1900-tallet, eller små hytter med privat uteplass direkte ut mot skogen. Om du ønsker en enklere overnatting finnes det også utleiemuligheter for camping og campinghytter med tilgang til felles dusj, toalett, kjøkken og vaskerom som er åpent 24/7.

Som om det ikke er nok å treffe disse tre favorittene får du også sjansen til å møte Karlsson på taket, Madicken, Rasmus på loffen og Vi på Saltkråkan.

Var det en ting Astrid Lindgren brydde seg om så var det å la barn være barn. Frilek er en stor del av alle bøkene hennes, og er også en stor del av Astrid Lindgrens verden. I tillegg til alle oppsetningene til de kjente karakterene hennes er store deler av parken også skapt kun for lek; Birkelunden, Lekelåven, Mølla og Mattisskogen, som alle tilbyr forskjellige aktiviteter og frilek for barn i alle aldre.

I tillegg kan du besøke de knøttsmå husene i Bullerbyn, kjenne på hvordan det føles å være en knøttliten pusling sammen med Bertil i det gigantiske huset til Nils Karlsson-pusling. Gå gjennom gatene i Den Lille Lille byen og besøke det lille, gule huset til Lotta i Bråkmakergata.

Astrid Lindgrens verden må jo bare være det beste stedet i verden! Det skal sies med sikkerhet at hennes verden er et paradis for alle som har vokst opp med de herlige fortellingene hennes, og et sted hvor du kan være sikker på at barna aldri vil gå tom for ting å finne på.

Været i Vimmerby de neste 7 dagene

  • Mandag 22°
  • Tirsdag 18°
  • Onsdag 23°
  • Torsdag 25°
  • Fredag 24°
  • Lørdag 24°
  • Søndag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.