Pippi på verandan framför villan

Astrid Lindgrens verden - et paradis for lek, fantasi og moro!

Dette fantasifulle paradiset finner du i Vimmerby, nær der hvor Astrid Lindgren selv vokste opp. Her får du muligheten til å oppleve utstillinger fra flere av Astrids beste fortellinger, nøye satt sammen med ekte karakterer på stedet! Du vil møte både Pippi, Emil, Karlsson på taket og mange flere av de spennende karakterene.

Teaterforestillinger i Astrid Lindgrens verden

Hvert år settes det opp flere ulike teaterforestillinger i Astrids verden som ikke bare er underholdende for barn, men også voksne som vokste opp med disse herlige fortellingene. Astrid Lindgrens verden er faktisk Sveriges største utendørsteater, det sier noe om hvor stort dette faktisk er! Forestillingene er alle basert på de klassiske historiene til Astrid slik vi kjenner de, og de inkluderer både sang, musikk og dans. Alle forestillingene er inkludert i inngangsbilletten til familieparken. Her er litt om noen av karakterene du har muligheten til å se opptre i Astrid Lindgrens verden.

Overnatting

For deg som ikke ønsker å stresse gjennom Astrids verden på en dag er det greit å vite at det finnes barnevennlige overnattingssteder og hotell i Vimmerby, rett rundt hjørnet fra familieparken, like i utkanten av skogen og den vakre svenske naturen. Det finnes flere typer overnattingsmuligheter: feriehus hvor gatene og omgivelsene er inspirert av Vimmerby på tidlig 1900-tallet, eller små hytter med privat uteplass direkte ut mot skogen. Om du ønsker en enklere overnatting finnes det også utleiemuligheter for camping og campinghytter med tilgang til felles dusj, toalett, kjøkken og vaskerom som er åpent 24/7.

 • Pippi Langstrømpe

  Det er vel ingen overraskelse at vår alles kjære Pippi Langstrømpe er en av parkens mest populære karakterer blant besøkende. Pippi bor alene i Villa Villekulla i utkanten av parken. Helt alene er hun ikke, både hesten og apekatten Herr Nilsson trives godt i det rare huset. Pippi har hele seks teaterforestillinger hver dag hele sommeren!

 • Emil i Lønneberget

  En annen klassisk favoritt er Emil i Lønneberget. Emil møter du på Katthult sammen med far Anton, mor Alma, lillesøster Ida og Alfred og Lina, i tillegg til de mange dyrene på gården. Livet på Katthult er alt annet enn fredlig, og alle er vel enige om at det er Emil som er den største bråkmakeren… På Katthult får du oppleve hvordan gårdslivet var i gamledager, og barna får leke fritt på den store gårdsplassen. Kanskje får du også oppleve noen av Emils mange rampestreker i en av de fem daglige forestillingene på gården!

 • Ronja Røverdatter

  Hvem ønsket vel ikke å være Ronja Røverdatter da de var små?! Den natten da Ronja ble født var det tordenvær over fjellene, lynet slo ned og splittet fortet til Mattis i to. Her vokser Ronja opp med mor Lovis, far Mattis og de 12 røverne deres. En natt flytter Mattis sin erkefiende, Borka, inn i den andre delen av borgen sammen med røverne sine og sønnen Birk. I fortet til Mattis får du oppleve hvordan røverne bor, høre de synge og bli med på planlegging av ran og plyndring. Du vil ikke gå glipp av de fire eksplosive forestillingene her i Mattisfortet. En av de er natten da Ronja ble født.

Som om det ikke er nok å treffe disse tre favorittene får du også sjansen til å møte Karlsson på taket, Madicken, Rasmus på loffen og Vi på Saltkråkan.

 • Tysk frimerke til minne om Astrid Lindgren

Var det en ting Astrid Lindgren brydde seg om så var det å la barn være barn. Frilek er en stor del av alle bøkene hennes, og er også en stor del av Astrid Lindgrens verden. I tillegg til alle oppsetningene til de kjente karakterene hennes er store deler av parken også skapt kun for lek; Birkelunden, Lekelåven, Mølla og Mattisskogen, som alle tilbyr forskjellige aktiviteter og frilek for barn i alle aldre.

I tillegg kan du besøke de knøttsmå husene i Bullerbyn, kjenne på hvordan det føles å være en knøttliten pusling sammen med Bertil i det gigantiske huset til Nils Karlsson-pusling. Gå gjennom gatene i Den Lille Lille byen og besøke det lille, gule huset til Lotta i Bråkmakergata.

Astrid Lindgrens verden må jo bare være det beste stedet i verden! Det skal sies med sikkerhet at hennes verden er et paradis for alle som har vokst opp med de herlige fortellingene hennes, og et sted hvor du kan være sikker på at barna aldri vil gå tom for ting å finne på.

 • Ligner på Katthult i Astrid Lindgrens verden

  Ligner på Katthult i Astrid Lindgrens verden - Foto: Getty Images

Været i Vimmerby de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag -2°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag -5°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.