Danmark med barn - ting å gjøre på Bornholm

Danmark med barn - ting å gjøre på Bornholm

Bornholm er et yndet reisemål for nordmenn som planlegger ferien til Danmark. Her ligger alt til rette for å ta med barna, bruke fantasien og legge ut på eventyr… FINN reise gir deg de beste tipsene til den perfekte familieferie på Bornholm.

Publisert 1. mars 2022 kl. 10.30

Bare så du vet det; alle Bornholms landsbyer og småbyer er vakre, noe som sier mye om denne danske perlen. Her er noen av de mange stedene verdt å utforske.

Rønne

Rønne er den største byen på Bornholm, og om du kommer med båt er sannsynligheten stor for at det er hit du vil ankomme. Rønne har nemlig den største havna på Bornholm, og er ofte i bruk for import og eksport i tillegg til å ønske sine besøkende velkommen.

En av de ultimate sommeraktivitetene for barnefamilier er sol og strand, noe som er grunnen til at så mange velger å legge ferien til Bornholm.

Onskbæk Strand

Onsbæk Strand er en nydelig sandstrand i gang- og sykkelavstand sør for byen, mellom Rønne og flyplassen. Stranden er fin og barnevennlig, sett bort ifra en ganske bratt og smal vei ned til stranden, men for deg som er glad i en utfordring vil ikke de mange trappene være et stort problem.

Selv om Rønne kanskje ikke er byen med flest barneattraksjoner er det et tilbud som aldri slår feil…

Bornholm Rovfugleshow

Bornholm Rovfugleshow har en hel del å by på, men det aller første du vil legge merke til når du ankommer er den fantastiske naturen. Showrommet er spennende dekorert med bilder, informasjon og utstillingsobjekt som lar deg lære alt du ønsker om de spennende fuglene. Når det er tid for å gå ut vil fugletemmeren stå klar for å presentere fuglene sine. Det er mange fuglearter representert, blant annet ugle og tårnfalk. Er du heldig får du holde en av de på armen!

Kart over Bornholm

Svaneke

Svaneke ligger helt øst på Bornholm, og ble i 2013 kåret til landets vakreste by. Svaneke har holdt på sjarmen, og ble allerede i 1975 tildelt europeisk gullmedalje for godt vedlikehold av den skjønne byen.

Hullehavn Strand

Svaneke er ikke kjent for å være en badeby, men har likevel en nydelig strand å tilby solglade gjester. Funfact! Den lille sandstranden mellom klippene på Hullehavn ble faktisk skapt ved at sand ble fraktet hit til den vakre steinrøysa! Skulle du ønske å bo direkte ved vannet så er Hullehavn også en campingplass…

Svanekegården

Svaneke er heller kanskje ikke byen med flest aktiviteter for barn, sett bort ifra Brændesgårdshaven. For deg som lever etter mottoet “barn er ingen hindring” kan kunst og kulturhuset Svanekegården være et hyggelig tilbud for familien å nyte sammen. Svanekegården har eksistert i over 30 år og har et stort utvalg kulturtilbud å velge mellom, blant annet teater, konserter, forelesninger og kunstutstillinger. Pssst… Teater og musikkforestillinger for barn arrangeres her også!

Dueodde Strand

Vi kan faktisk ikke skrive en artikkel om familieferie til Bornholm uten å skrive om øyas sørligste tupp, Dueodde Strand. Stranden har så silkemyk sand at den på et tidspunkt ble brukt i timeglass! Dueodde Strand er også en av Bornholms mest barnevennlige og familievennlige campingplasser. Her er det perfekt for deg som ønsker å holde barna aktive hele sommeren på campingens mange aktivitetstilbud, mens mor og far nyter fortjente, late dager.

Stranden er flere kilometer lang og strekker seg utover på begge sidene av Bornholms sørlige tupp. Den starter på Snogebæk, som er en smal, nesten privat strand for feriehusene i området. Så utvider den seg til en flere 100 meter bred strand utover på odden, men ender så i en smalere strand på andre siden ved navn Jomfrugård, kjent som nudiststranden. Her kan du lese mer om Dueodde.

Andre byer på Bornholm som er verdt å besøke er Gudhjem, Aakirkeby og Nexø.

Ting å oppleve på Bornholm

Det finnes et hav av aktiviteter for hele familien å oppleve på Bornholm. Her finner du våre tre favoritter.

Bornholm + barn = den perfekte match! Hvorfor spør du? Det er bare så mye å glede seg til! Er du overbevist og klar for nye eventyr på denne spennende danske øya?

Været på Bornholm de neste 7 dagene

  • Lørdag 20°
  • Søndag 26°
  • Mandag 26°
  • Tirsdag 25°
  • Onsdag 26°
  • Torsdag 26°
  • Fredag 24°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.