Skiferie på Hafjell – de beste tipsene

Skiferie på Hafjell – de beste tipsene

Bare 15 minutters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Her trenger du ikke velge mellom familieferie og rå skikjøring, her får du begge deler.

Hafjell ligger drøye 800 meter over havet, og her finner du nesten 50 kilometer løyper for hele familien. Sesongen starter normalt i midten av november og du kan boltre deg i et av Norges flotteste skianlegg til langt ut i april. Dette er stedet for den yngste nybegynner, til den mest erfarne skientusiast. Men er du en offpist-entusiast, bør du kjøre en liten time lenger nord, til Kvitfjell.

I sommerhalvåret er det Hafjell Bike Park som er mest besøkt, og de avslutter sesongen i høstferien. Om vinteren er det ski som gjelder, på et av Norges største alpinsenter; Hafjell Alpinsenter.

 • Fantastisk utsikt fra Hafjell Alpinsenter -
Foto: CH - Visitnorway.com

  Fantastisk utsikt fra Hafjell Alpinsenter - Foto: CH - Visitnorway.com

På Hafjell er det også gode muligheter for langrenn i flott natur. Her finner du over 600 kilometer langrennløyper i et nettverk som er koblet sammen med Sjusjøen, Nordseter, Lillehammer, Fåvang og Ringebufjellet for å nevne noen. Og mørket skal ikke sette noen stopper for langrennsgleden. Moseterløypa er en 3,7 kilometer lang lysløype som gir deg skiglede også på kveldstid.

 • God skilting på toppen av Hafjell Alpinsenter -
Foto: CH - Visitnorway.com

  God skilting på toppen av Hafjell Alpinsenter - Foto: CH - Visitnorway.com

Bo som en konge på Hafjell

Pellestova Hotell på Hafjelltoppen frister med vinkjeller i verdensklasse og kortreist mat på menyen. Rett og slett litt hverdagsluksus. Rett utenfor døren har du Øyerfjellets vennlige villmark, og her slipper du å gå i kø sammen med ”alle andre”. På Hafjelltoppen får du en bit av fjellet for deg selv.

Hafjell Resort tilbyr leiligheter, hytter, hotell og store luksushytter med opptil 30 sengeplasser. Uansett hva du velger, bor du sentralt og i nærheten av alt hva Lillehammerområdet har å tilby av opplevelser, kultur og sport.

Hafjell Thaimassasje & spa finner du like i nærheten, midt i Øyer sentrum. Dette er stedet for en deilig massasje etter en lang skitur eller en utfordrende dag i bakkene.

Ønsker du enklere og rimeligere overnatting, finner du Hafjell camping ved foten av Alpinsenteret. Dette er en liten, rolig og familievennlig helårs campingplass, drevet av familien Hunder. Fra campingplassen er det bare 200 meter til første heis, og det er gangavstand til både butikker og restauranter.

Været på Hafjell de neste 7 dagene

 • Fredag -8°
 • Lørdag -3°
 • Søndag -3°
 • Mandag -5°
 • Tirsdag -7°
 • Onsdag -9°
 • Torsdag -9°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.