Lillehammer - 6 ting å gjøre og oppleve i Mjøsbyen

Lillehammer - 6 ting å gjøre og oppleve i Mjøsbyen

På Lillehammer er det sport og spenning, gøy for hele familien. Her får du FINN Reises mest populære aktiviteter.

Lillehammerregionen er kanskje mest kjent for å være et vintereldorado, med store alpinanlegg som Kvitfjell og Hafjell, samt langrennsparadiset Sjusjøen. På sommeren er det også masse å finne på her, enten om du søker fart og spenning, kultur, opplevelser eller avslapning i ren norsk natur. Velkommen til Peer Gynts land. Velkommen til Gudbrandsdalen.

 1. Hunderfossen Eventyrpark: troll, slott og rafting

  Familieraftingen er en av eventyrparkens mest populære attraksjoner. Her får du skikkelig kiling i magen, og vannet spruter rundt deg. Flåklypa, Kjell Aukrust og Ivo Caprino er godt representert, med blant annet Il Tempo Extra Gigante, en 14-seters berg-og-dal-bane med bratte kurver og steile bakker. I eventyrslottet kjører du i eventyrvogner som frakter deg fra rom til rom med opplevelser. Like ved slottet finner du Trollfallet, hvor du kan prøve å redde prinsessen i tårnet, eller falle ned i trollgropa. I Hunderfossen Eventyrpark kan du oppleve alle de kjente folkeeventyrene, moro for både voksne og barn. Bare med noen minutters gange unna så vil du kunne finne og bo på Hunderfossen Hotell & Resort. Her er alle fasiliteter som vil gjøre besøket på Hunderfossen Eventyrpark fullkomment.

  Hunderfossen familiepark ved Lillehammer - Foto: Brox - Visitnorway.com
 2. Med gondol på Hafjell Alpinsenter i Øyer

  Sommer som vinter kan du se Gudbrandsdalen fra fugleperspektiv. En romslig gondolbane som har plass til både rullestol og barnevogn frakter opp til Mosetertoppen. Herfra kan du velge mellom flere nedfarter på ski vinterstid, eller du kan sykle eller gå ned igjen sommerstid.

 3. Kjør bob i Olympiaparken

  Ta en tur i stolheisen og nyt utsikten fra hopptårnet i Lysgårdsbakkene hoppanlegg, eller ta deg en tur i de mange løypene på Birkebeineren Skistadion på rulleski. Ønsker du et skikkelig adrenalinkick kan du kjøre hjulbob i bob- og akebanen. I Olympiaparken på Lillehammer står opplevelsene i kø året rundt, og du kan leke deg gjennom mange olympiske sportsgrener.

 4. Rikt kulturliv på Lillehammer

  Det er mange utstillinger og museum i Lillehammerregionen. Du kan besøke Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, Aulestad, som er et av landets best bevarte kunstnerhjem. Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være ett av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i sentrum. På Maihaugen, som er et at de største friluftsmuseene i landet, er det spennende aktiviteter og opplevelser for hele familien. Her finner du hus og bygninger fra 1200-tallet og frem til i dag.

 5. Storslagen natur rundt Lillehammer

  I Lillehammer går natur, kultur og aktive opplevelser hånd i hånd. Bare en times kjøretur vest for sentrum kan du oppleve Langsua Nasjonalpark. Her kan du vandre i et vidstrakt, familievennlig lavfjellslandskap med frodig bjørkeskog, gammel barskog, vidder og våtmark. Her ser du et mangfold av planter, dyr og fugler, og det vokser blant annet orkidéer side om side med fjellfioler i de frodige bjørkeskogene.

  Vinteridyll på Sjusjøen nær Lillehammer - Foto: Getty Images
 6. Shopping i Lillehammer

  Lillehammer har vært en møteplass for handel helt tilbake til 1300-tallet, og er kjent som en unik by med sitt sjarmerende handelsmiljø. Gågata er byens hovedpulsåre, og her finner du moderne, spennende butikker side om side med flere spesialforretninger. På Fabrikken blomstrer kreativiteten blant glassblåsere, musikere, billedkunstnere, fotografer, grafiske designere, keramikere, gullsmed, klesdesignere.

Overnatting i Lillehammer

I Lillehammer og omegn kan du bo på hotell i sentrum eller på høyfjellet, på pensjonater, leie hytter og leiligheter, eller du kan bo på camping ved elvebredden. Det er et rikt utvalg av bosteder som passer for alle, enten du reiser på luksusferie eller på budsjett.

Været i Lillehammer de neste 7 dager

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.