Tips til skiferie på Skeikampen

Tips til skiferie på Skeikampen

Det historiske skianlegget Skeikampen ligger bare tre timer fra Oslo, og 35 minutter fra Lillehammer. Det er en moderne og idyllisk skidestinasjon for hele familien! Her får du FINN reises tips til skiferie på Skeikampen.

De aller første langrennsturistene kom til Skeikampen i 1895, og den første skiheisen ble bygget i 1959. I dag er dette en skidestinasjon som byr på ekte fjelleventyr.

Skeikampen skisenter

Skeikampen alpinanlegg er et moderne og familievennlig skisenter som tilbyr 9 heiser, 2 rullebånd og 21 nedfarter på tilsammen 21 km. En 8-seters ekspresstolheis tar deg opp til toppen på under 4 minutter. Nedfartene passer for både alpint og snowboard, og byr på alle vanskelighetsgrader. Alpinløypene varierer fra sorte til grønne, som gir et mangfold for hele familien. Det høyeste punktet i bakken er 1123 moh.

De fleste overnattingsstedene på Skeikampen ligger i gangavstand til skianlegget.

Du finner også et eget barneområde på Skeikampen alpinanlegg. Området er på over 3 000 kvadratkilometer, og er skreddersydd for at barna skal kunne hoppe og leke så mye de vil. Det er satt ut morsomme figurer som barna kan kjøre utenom for å gjøre opplæringen lettere for de minste.

Terrengparken på Skeikampen er for deg som trenger mer utfordring. Du kan velge mellom to parker; en blå park med enkle hopp og rails for nybegynner, og en sort park med mer utfordrende hindre. Terrengparken tiltrekker seg mange lokale talenter, så forvent å se mye triksing på hoppet.

Langrenn på Skeikampen

På Skeikampen er det vanligvis skiføre fra oktober til langt ut i mai. Stedet er kjent for sitt gode langrennsterreng og store løypenettverk som fører deg rett inn i Peer Gynts rike.

Det beste med langrenn på Skeikampen er at løypenettet ligger på skillet mellom høyfjellet og skogen, noe som gir stor grad av variasjon. Du kan boltre deg i mer enn 600 kilometer med løyper, og det er et perfekt utgangspunkt for både korte og lange turer.

Les også:

  • Nydelig vinterlandskap i solnedgang, Skeikampen - Foto: Getty Images

    Nydelig vinterlandskap i solnedgang, Skeikampen - Foto: Getty Images

Været på Skeikampen de neste 7 dagene

  • Mandag -17°
  • Tirsdag -15°
  • Onsdag -16°
  • Torsdag -10°
  • Fredag -7°
  • Lørdag -6°
  • Søndag -6°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.