Kvitfjell hovedbilde

Skiferie på Kvitfjell – de beste tipsene

Bare 45 minutter nord for Lillehammer ligger skientusiastenes vinterparadis, Kvitfjell. Her kan du bryne deg på den olympiske utforløypa, eller du kan nyte 600 kilometer med langrennsløyper gjennom Peer Gynts land.

Ting å gjøre på Kvitfjell

Det finnes to terrengparker i Kvitfjell. Kvitfjellparken er en morsom park med hopp og big jumps for de fleste nivåer, og parken arrangerer arrangementer gjennom hele sesongen. Som en del av barneområdet på vestsiden ligger Kids-parken. Her finner du mindre hopp og bokser for de små og spretne.

Er du nybegynner eller har lyst til å bli bedre, kan skiinstruktører hjelpe til med å finne både skiglede og teknikk. Du kan få både privatundervisning og gruppekurs på alle nivåer i park/jibbing, alpint, snowboard, telemark og langrenn for barn og voksne.

Kombiner Kvitfjell, Hafjell, Skeikampen og Sjusjøen. Har du ukes- eller sesongkort i ett av disse alpinanleggene, kan disse benyttes i hele Lillehammer Ski Resorts:

Når du først er i området, kan en topptur på ski i Rondane anbefales. Dette er en skjult perle for skikjørere, og ligger bare en drøy times kjøretur fra Kvitfjell. Rondane har 10 topper over 2000 meter og det byr på gode muligheter for toppturer på ski.

  • Den olympiske utforløypa i Kvitfjell -
Foto: Getty Images

    Den olympiske utforløypa i Kvitfjell - Foto: Getty Images

Overnatting på Kvitfjell

Overnatter du i Kvitfjell, har du fantastiske skimuligheter rett utenfor døren. Her finner du koselige leiligheter og hytter til leie, eller hotell.

GudbrandsGard Hotel som ligger i hjertet av Kvitfjell, kan du ski inn og ut hele dagen lang.

  • Kvitfjell vinterland -
Foto: Getty Images

    Kvitfjell vinterland - Foto: Getty Images

Sommer på Kvitfjell

Bare en kort biltur tar deg til opplevelser som Hunderfossen Eventyrpark, Hafjell Bike Park og Ringebu sentrum. På Kvitfjell ligger alt til rette for en aktiv sommerferie med minnerike opplevelser fra padling i kajakk eller kano, fra hesteryggen eller til fots.

Pilegrimsleden gjennom Gudbrandsdalen byr på varierte opplevelser, fra byvandring til storslått utsikt høyt oppe i lia. Møte med levende bygder, kulturhistorie og kulturlandskap vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.