Fotballtur til Berlin - de beste tipsene til å oppleve Bundesliga

Fotballtur til Berlin - de beste tipsene til å oppleve Bundesliga

Berlins største fotballklubber, Hertha BSC og Union Berlin, er kjente også utenfor hovedstaden og trekker stadig til seg flere og flere besøkende. Her finner du vår guide til Bundesliga i Berlin.

Det er ofte Premiere League og Champions League som tar mesteparten av oppmerksomheten i fotballverden, men Tysklands Bundesliga er en opplevelse du sent vil glemme.

Hertha BSC

Vi vet hvor glade tyskere er i lange ord og navn, så det fulle navnet på Berlin sin eldste klubb er inget ringere enn Hertha Berliner Sport-Club von 1892. Heldigvis for oss kalles de som oftest bare Hertha Berlin, eller andre kallenavn som Die Alte Dame (den gamle dame) og Die Blau-Weßen (de blå-hvite). Kjært barn har mange navn! Hertha grunnla faktisk Bundesligaen i 1963 og vant samme år, noe som ble kortvarig da klubben ble tatt i en bestikkelsesskandale av spillere fra øst-Berlin. De klarte å komme seg inn i ligaen igjen fem år senere og har siden vært inn og ut basert på kvalifisering.

Siden 1963 har lagets stadion i Berlin vært den enorme Olympiastadion! Stadion er en av de største av sitt slag og rommer mer enn 74000 tilskuere. Hertha har noen av ligaens mest lojale fans som har stått ved deres side gjennom tykt og tynt. De er kjente for å skape en helt vill stemning på stadion og er i seg selv en opplevelse du sent vil glemme.

Du kan velge mellom fire forskjellige guidede turer på Olympiastadion i Berlin; Highlights Tour på 60-75 minutter, Premium Tour på 120 minutter, Hertha Berlin Tour og de skreddesydde gruppeturene hvor du selv kan forhåndsbestemme forskjellige temaer for din gruppetur. For mer informasjon sjekk Olympiastadions egne nettside.

Union Berlin

Det andre laget i Berlin er Union Berlin som bærer en lang og turbulent historie som startet helt tilbake til 1906. Laget har i 2019 for første gang kommet seg inn i Bundesliga, og jobber hardt for å komme seg opp og frem. Stadion An der Alten Försterei er Union Berlin sitt hjem, og er den største fotballstadion med en kapasitet på over 22000 tilskuere hvor hele 18000 av de er ståplasser! Laget har hatt stadion sin helt siden 1920, og har rykte på seg for å ha en ganske så høylytt og voldsom fanskare, så dette kan bli en morsom opplevelse. Nyt en bratwürst fra en av stadions mange matboder mens du lytter til den sære fangruppa i full sang!

Stadion til Union Berlin har en veldig unik historie som du kan lære om på stadions guidede turer. Den 90 minutter lange turen Trip tar deg med på en helt spesiell reise gjennom alle de viktigste rommene på stadion. Du kan også booke en privat tur for deg og reisefølge ditt, og for 80€ ekstra blir lagets maskot, Ritter Keule, med deg på turen!

 • Bilde av fotball t-skjorter med tyske flagget i Berlin

  Fotball t-skjorter med tyske flagget i Berlin - Foto: Getty Images

 • Grafisk fremstilling av fotballspillere - Berlin

  Berlin - Foto: Getty Images

Ikke alle kan ta seg råd til en stadiontur og det er helt greit, men en tur til en av Berlin sine mange sportsbarer og puber bør være et must for enhver fotballfan. Berlin har et endeløst utvalg steder som viser fotball så du kan være sikker på at du vil finne noe som passer for deg. Her finner du våre tre favoritter.

Hops & Barley

Denne koselige nabolagspuben er mest kjent for sitt hjemmelagde bryggeri med flere gigantiske kobberkjeler foran baren. Hobs & Barley er en koselig plass som vanligvis er full av lokale så og si hver dag, så her er det bare å belage seg på å dele bord med noen av barens lojale stamgjester. Baren har et stort utvalg øl og sprit som ofte endres. En av faktorene for hvorfor så mange lokale trekkes hit er det store bakrommet hvor fotballkamper vises daglig, året rundt.

The Harp

The Harp er Berlins eldste irske pub, huset i en nydelig historisk bygning i Charlottenberg som bringer en autentisk irsk sjarm til området. Her kan man nyte en Guinness med fotball på skjermene, for så å nyte sola på pubens store uteservering. Det store utvalget irsk og tysk øl, tradisjonell irsk mat, live-musikk og den herlige atmosfæren gjør turen hit absolutt verdt det.

Belushi's Bar

Belushi's er et ekstra hjem for enhver sportsfan. Det er en typisk amerikansk sportsbar med fokus på en yngre målgruppe som ikke sier nei til en fest. Baren tilbyr saftige hjemmelagde burgere, samt happy hour som selvfølgelig består av jägermeister shots… Her kan du være sikker på å få med deg hvilke kamper du måtte ønske på en av de 13 flatskjermene, eller storskjermen som viser alt med engelsk kommentator.

Les også:

 • Bilde av glade fotballfans i Berlin

  Glade fotballfans i Berlin - Foto: Getty Images

 • Fotball og bratwürst hører med i Berlin

  Fotball og bratwürst hører med i Berlin - Foto: Getty Images

Været i Berlin de neste 7 dagene

 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.