Fotballtur til München - oppleve Bundesliga

Fotballtur til München - opplev Bundesliga

München er enhver fotballfanatikers drøm da de stiller med de to viktigste ingrediensene for den perfekte fotballtur; klasse-fotball og klasse-øl! Münchens store stolthet er selvfølgelig Bayern München, men den bayerske stat huser flere fotballag i og rundt byen. Her finner du FINN Reises fotballguide til denne spennende storbyen.

Bayern München ble grunnlagt i 1900 og har med tiden blitt Tyskland sitt mest kjente og beste fotballag. Nesten all suksess kom etter 1960, og de ligger som oftest blant topp tre i Bundesliga hvert år. Bayerns imponerende arena, Allianz Arena, åpnet dørene i 2005, og har siden blitt et av München sitt mest spesielle landemerker. Arenaen har allerede fått et internasjonalt rykte på seg for å være en av de beste fotballarenaene i verden. Designet blir ofte, komisk nok, sammenlignet med en pute eller en gummibåt, fordi vel… Det er det den ser ut som! De oppblåsbare panelene lyser opp hele stadion i rødt når Bayern spiller og hvitt under nøytrale og internasjonale kamper. Bayern München stadion er garantert et must-visit om man er her. På spesielle dager som for eksempel St. Peter Day lyser stadion i grønt.

Guidede turer blir som forventet, tilbudt her på den unike arenaen. Da får du et unikt innblikk i alt som foregår bak kulissene, fra garderobene til spillertunnelen og gjennom til hovedtribunen. I tillegg til at du får lære mer om Allianz Arenas unike design. Dette er en helt spesiell opplevelse enhver Bayernfan vil huske for livet.

Som om ikke det var nok kan gjester kombinere en guidet tur til lagets eget museum FC Bayern Erlebniswelt (FC Bayerns verden av opplevelser). Dette er ikke som andre fotballmuseer. Det inkluderer ikke bare helt unike elementer som trofeer, sko og utstyr brukt av lagets største stjerner, men det lar også gjestene føle på noen av de største øyeblikkene i klubbens historie ved hjelp av avansert utstillingsteknologi. Nysgjerrig? Dette er ulik noen annen opplevelse du vil finne, og er noe du som Bayernfan ikke vil gå glipp av.

Arenaturene kan også kombineres med en VIP-pakke som inkluderer champagnemottakelse, et besøk i VIP-loungen, sidelinja på banen og spillerbenkene. På kampdager har du muligheten til å få en helt eksklusiv kampdagtur.

Det er ingen av de andre fotballagene i München som kan måle seg med Bayern, men byens eldste klubb TSV 1860 spiller i tredjedivisjon i Bundesligaen sammen med SpVgg Unterhaching. FC Wacker München fra bydelen Sendling og Türkgücü München fra det tyrkiske miljøet i byen spiller begge i mindre ligaer.

 • Bilde av smågutter på fotballtrening i München

  Småguttelaget på fotballtrening i München - Foto: Getty Images

 • Flyfoto over München med Allianz Arena i fokus

  Flyfoto over München med Allianz Arena i fokus - Foto: Getty Images

Det er selvfølgelig ikke alle som har råd til, eller ønsker, å se fotballkamp live på lagets hjemmebane. Da er det greit å huske på at du er i ølets paradis, så å finne en god sportspub er ikke vanskelig. Her finner du våre favoritter.

Killians Irish Pub

Killian er en livlig irsk pub like i nærheten av München sitt landemerke Frauenkirche. Puben er full av liv og det av mange grunner. Killians viser nemlig ikke bare sport, men har live-musikk hver dag, noe som er godt mottatt av de joviale bavarianerne. Her vil du oppleve en god mix av irsk og tysk, og bedre enn det kan det neppe bli på fotballtur!

Adr: Frauenplatz 11

The Keg Bar

The Keg Bar er en internasjonal pub midt i hjertet av bydelen Schwabing. Puben har et av de største tilbudene for sport, samt live-musikk og andre herlige eventer. Keg Bar tilbyr hele 2 prosjektorer og 6 TV-skjermer rundt om i puben som viser live fra 1. Og 2.divisjon Bundesliga, Champions League, Premiere League og andre internasjonale ligaer. Ikke bare viser de fotball, men også rugby, amerikansk fotball (NFL), australsk fotball (AFL), baseball (MLB), basketball (NBA), cricket, golf, Formula 1, tennis, ishockey, boksing og mer. Her går man med andre ord aldri tom for ting å se på. Prøv deg også på pub quiz på mandag, og karaokekvelden på torsdag.

Adr: Trautenwolfstraße 1

Stadion

Stadion ligger i München sitt Maxvorstadt, og er en av de mest kjente fotballpubene i byen. Baren er som et slags fotballmuseum, så du er garantert å finne laget ditt hedret på en av veggene her. Stadion kan vise opptil tre kamper av gangen på de mange skjermene rundt om i puben, så du kan være sikker på å få se hva du kom for. Obs! Puben er nokså populær så det kan være lurt å reservere bord på viktige kampdager.

Adr: Schleißheimer Straße 82

Les også:

 • Grafisk bilde av fotball i Tyskland

  Bundesliga i München, Tyskland - Foto: Getty Images

Været i München de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag 12°
 • Tirsdag 10°
 • Onsdag
 • Torsdag 11°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.