Folgefonna vestlandet

Bilferie på Vestlandet

Verdenskjente fjorder, stupbratte fjell og storslått natur. Vestlandet byr på det meste!

Jæren – strender og surfing

Jæren

Jæren er strendene hvite, naturen vakker, himmelen høy og horisonten vid. Kysten langs Jæren ligger åpen mot havet og er et mekka for surfere.

Jæren ligger like utenfor Stavanger og er et flatt og vidstrakt område med mildt klima hele året. Her finner du milevis med hvite sandstrender, sanddyner, og flere lakseelver. Jæren har trolig Norges beste surfeforhold, også for nybegynnere, og flere surfeskoler som villig lærer deg surfekunstens regler.

Bilde av idylliske Stavanger

Stavanger

Skal du på ferie til Stavanger eller Sandnes krever det litt planlegging fordi du har så mange alternativer å velge mellom. Regionen i Rogaland frister med toppturer til landets mest besøkte attraksjoner; Preikestolen og Kjeragbolten. Kanskje du vil surfe på Jærstrendene, ta et fjordcruise langs Rogalandskysten, nyte late dager på kritthvite strender, ha en rolig fyrferie i havgapet, eller bare nyte kortreist mat og god drikke. Du kan gjøre ferien i Stavanger til akkurat det du vil, og kulturtilbudet i regionen er imponerende variert; museer innen olje, kunst og hermetikk, over 30 matfestivaler året rundt, dyrepark, høye fjell og trange fjorder.

Bilde av Hardangerbrua

Hardanger

Helt siden 1800-tallet har Hardanger vært et viktig europeisk reisemål. Området har fantastiske natur og levende kultur – perfekt for både deg som ønsker en aktiv ferie eller bare å slappe av.

Hardangervidda-ruten

I Hardanger er det to nasjonale turistveier, Nasjonal turistveg Hardangervidda og Nasjonal turistveg Hardanger. Tar du turen fra Oslo bør du ta Hardangervidda ruten. Dette er en effektiv kjørerute mellom landets to største byer, men strekningen er preget av variasjon og flotte naturopplevelser. Som blant annet Folgefonna nasjonalpark. Samtidig gjør Hardangerbroen at dette er en fergefri forbindelse. Du får oppleve fossefall og fjordlandskap langs Hardangerfjorden, samt interessante stoppesteder, rasteplasser og utsiktspunkter. Det er obligatorisk å stoppe i spektakulære Måbødalen ved Vøringsfossen, landets største fossefall. Bilruten følger riksvei 7 som går over Hardangervidda og er et høyfjellsplatå med nasjonalparkstatus.

Utsikt over fjellvann i Folgefonna nasjonalpark

Folgefonna

På en halvøy ved Hardangerfjorden ligger Folgefonna Nasjonalpark og den tredje største isbreen i Norge. Opplev den enorme variasjonen av flotte landskap og vakre dalfører. Her er FINN Reises tips til aktiv ferie på Folgefonna.

Folgefonna nasjonalpark

Folgefonna er den tredje største isbreen på det norske fastlandet, og har vært en attraksjon helt siden 1833. Det tilbys mange aktivitetstilbud i og utenfor parken med isfall, bretunger, grove daler og fossende elver med irrgrønt smeltevann. Folgefonna isbreen og nærområdet byr på unike innblikk i hvordan det var under istiden når store deler av Skandinavia var dekket av is. Det er brearmene til disse isbreene som har gravd ut daler og fjorder, og gjort vestlandsnaturen så berømt.

Baroniet i Rosendal, Hardanger

Rosendal

Rosendal er en liten bygd langs Hardangerfjorden som eromgitt av majestetiske fjell. Her finner du Norges eneste baroni som ble bygget på 1600-tallet og bygda byr på et rikt kulturprogram. Her er FINN Reises tips til ting å gjøre i Rosendal i Hardanger.

Baroniet Rosendal fra år 1665 blir kalt slottet mellom fjord, fonn, fjell og fossefall, og er det minste i Skandinavia. Et besøk her er en vandring gjennom ulike stilepoker. Rommene og salene er formet av ulike eiere gjennom 250 år, og slottet er fortsatt bevart slik de siste eierne forlot det i 1927. I Den Røde Sal møter du storslagen norsk natur, skildret av de fremste norske landskapsmalerne fra nasjonalromantikken. Her henger maleri av blant annet J.C. Dahl, H.F. Gude, M.Møller, A.Askevold og et kvinneportrett av Edvard Munch fra 1880-årene. Statholder-kammeret er det eneste fullstendig bevarte rommet i Norge fra 1600-tallet. Det er kledd i fransk tekstiltapet fra 1660-årene, den eneste tapeten i sitt slag som fortsatt henger oppe.

Voss reisetips – 10 ting du må oppleve

Voss

Er du på utkikk etter spennende eventyr, ekstreme omgivelser og matkultur fra Vestlandet – da er Voss midt i blinken for deg. Bli med til Norges adrenalin-hovedstad! Her er FINN reises guide til ditt neste natureventyr i Voss.

Flåm - reisetips til ting å gjøre

Flåm

Midt mellom bratte fjell, kraftige fosser og trange daler, innerst i Aurlandsfjorden, en sidearm til Sognefjorden, ligger Flåm. Det er gode transportforbindelser som utrolig nok gjør det enkelt å reise hit med både buss, bil og båt. Om våren og sommeren kommer det til og med store cruiseskip inn i denne trange fjorden og legger til ved Flåm havn. Legg ut på vandring i fjellene rundt Flåm, eller ta et avslappende fjordcruise på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden som er på UNESCOs verdensarvliste. Denne lille bygda byr på unike naturopplevelser - og naturligvis selveste Flåmsbanen, en av verdens mest spektakulære togreiser!

Gamle Strynefjellsvegen, Nasjonal turistveg

Stryn

Stryn ligger innerst i Nordfjord, i et område kjent for sine blå isbreer, majestetiske fjell, dype innsjøer og frodige daler. Dette er et av de få stedene i Norge hvor du kan du oppleve sommerens beste skieventyr! Stryn Sommerski er et alpinsenter på Strynefjellet, 45 km fra Stryn sentrum. Det ligger 1065 meter over havet og har gode løype- og off-piste forhold hele sommeren.

Senteret ligger langs fylkesvei 258, som går mellom Grotli og Videsæter, kjent som Nasjonal turistveg Gamle Strynefjellsvegen, som er 27 km lang. Gamle Strynefjellsveg er en attraksjon i seg selv med det varierte landskapet fra stupbratte fjellsider til turkise fjellvann. Har du med deg kajakk vil du få en unik opplevelse ved å ta en padletur på fjellvannet. Turistveien ble bygget på slutten av 1800-tallet og er både historisk og fredet.