Rosendal i Hardanger - tips til ting å gjøre

Rosendal i Hardanger - tips til ting å gjøre

Rosendal er en liten bygd langs Hardangerfjorden som eromgitt av majestetiske fjell. Her finner du Norges eneste baroni som ble bygget på 1600-tallet og bygda byr på et rikt kulturprogram. Her er FINN Reises tips til ting å gjøre i Rosendal i Hardanger.

 • Slottet ved Hardangerfjorden

  Baroniet Rosendal fra år 1665 blir kalt slottet mellom fjord, fonn, fjell og fossefall, og er det minste i Skandinavia. Et besøk her er en vandring gjennom ulike stilepoker. Rommene og salene er formet av ulike eiere gjennom 250 år, og slottet er fortsatt bevart slik de siste eierne forlot det i 1927. I Den Røde Sal møter du storslagen norsk natur, skildret av de fremste norske landskapsmalerne fra nasjonalromantikken. Her henger maleri av blant annet J.C. Dahl, H.F. Gude, M.Møller, A.Askevold og et kvinneportrett av Edvard Munch fra 1880-årene. Statholder-kammeret er det eneste fullstendig bevarte rommet i Norge fra 1600-tallet. Det er kledd i fransk tekstiltapet fra 1660-årene, den eneste tapeten i sitt slag som fortsatt henger oppe.

 • Den praktfulle Rosehagen

  Rosehagen foran det hvitkalkede slottet og med fjelltoppene i bakgrunnen, er et vakkert syn for alle som kommer til hit for å oppleve slottet, hagen og landskapet. Hagen er bygd opp i flere hundre år med skiftende stilretninger og moter innenfor hagekunsten. Det over 150 mål store hageanlegget spenner seg fra renessansen i rosehagen til viktoriansk landskapspark fra rundt 1850, til den nyrestaurerte kjøkken- og urtehagen. Du kan med andre ord oppleve over 300 år med hagehistorie! Og det beste er kanskje at blomstringen i Rosendal får du oppleve store deler av året. Fra de første snøklokkene i januar til siste rosene på senhøsten, står hele parken i full blomst med sesongens vakreste skjønnheter.

 • Rikt kulturprogram

  Rosendal byr også på et rikt kulturprogram med konserter, kunstutstillinger, borggårdsteater og foredrag. Hele sommeren får bygda besøk av kjente norske artister, og blant annet Bjørn Eidsvåg, Maria Mena og Ingebjørg Bratland har gjestet stedet. Rosendal Kammermusikkfestival arrangeres i fire dager i august måned.

  Bli med Rosendal Event og opplev det fantastiske landskapet i og rundt Rosendal. Du kan bli med på guidede turer i fjellet på ski, i kajakk og kano eller på sykkel. Rosendal Event leier ut det meste av utstyr og tilbyr opplegg til kurs, konferanser, teambuilding eller utdrikningslag.

Været i Rosendal de neste 7 dagene

 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.