5 viktige tips til deg som skal kjøpe bruktbil

5 viktige tips til deg som skal kjøpe bruktbil

Lær deg spørsmålene som reduserer sjansen for bomkjøp.

Publisert 6. september 2019 kl. 12.55

Å finne den perfekte bruktbilen kan være en forvirrende opplevelse, og mange kunder er redde for skjulte feil og mangler.

Et godt sted å søke råd er FINNs hjelpesider, hvor du blant annet har muligheten til å inngå en digital kjøpekontrakt og få informasjon om hvilke garantiordninger som gjelder for bruktbiler.

Men advokat Peter Skarbøvig, som er en av drivkreftene bak nettstedet bil-advokatene.no, sier noen enkle forholdsregler reduserer risikoen for et bomkjøp kraftig.

Bruktbil: Husk å sjekke dette før du kjøper

Her er tipsene du trenger, så du slipper sure bomkjøp.

Forbered deg godt før du handler

Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN Motor sier godt forarbeid er en forutsetning for trygge og vellykkete bruktbilkjøp.

Du finner også brukte el-biler på FINN.

Les mer om:

Dette bør du spørre selgeren om

Advokatene hos Advokatfirmaet Skarbøvig AS gir følgende råd til potensielle bruktbilkjøpere:

Bruk Google for å avdekke mulige feil:

Få mest mulig av informasjonen du har blitt forelagt inn i skriftlig avtale:

Produktdirektør Eirik M. Håstein i FINN Motor sier det i mange tilfeller også er penger å spare ved å prute på prisen. Det er ofte mulig å forhandle litt på pris særlig hvis bruktbilen har ligget lenge, og hvis du har fulgt med en stund har du ganske god oversikt etter hvert, men pass på: skambud er ikke en god tilnærming.

Her kan du se hva som ligger ute på FINN for brukte hybridbiler.

Dette kan du gjøre hvis du angrer på bruktkjøpet

Dersom du har kjøpt en bruktbil, som du mener har mangler du ikke hadde grunn til å forvente og kan dokumentere dette, har du flere muligheter ifølge advokat Peter Skarbøvig:

Det er viktig at man som kjøper tar ting i riktig rekkefølge. Kjøper må først undersøke og få dokumentasjon for sitt krav. Deretter må det reklameres til selger og fremsettes et krav. Dersom kjøper retter bilens feil, før selger gis anledning til å reparere eller undersøke selv kan kjøperen ha mistet sine rettigheter, sier Skarbøvig.

Advokaten sier mange ikke er klar over at bilforsikringen din også dekker advokatutgifter. Dette heter rettshjelpsdekning, og er lovpålagt for alle bilforsikringer. Forsikringen kan benyttes uavhengig av om du har kjøpt eller solgt en bil og uavhengig av om det gjelder en ny eller en brukt bil. Forsikringen stiller heller ikke som vilkår at du vinner frem med saken din, og dekker advokatutgiftene uavhengig av sakens utfall. Det er veldig mange som tror det koster mye å bruke advokat i bilsaker, men det gjør faktisk ikke det.

Bruktbiler kun fra forhandler og utsalg, og med tilstandsrapport

Se flere på FINN.no