Bilabonnement; den enkle, fleksible og forutsigbare måten å ha bil på

Slik velger du rett flerbruksbil for familien

Interessen for brukt flerbruksbil er enorm blant nordmenn. Skal du ha virkelig god plass til familien, er det flerbruksbil som gjelder. Skal man først ha flerbruksbil er lurt å velge en bil med god plass, altså blant de største i klassen.

Interessen for brukt flerbruksbil er enorm blant nordmenn. Det merkes også på FINN motor, med tusenvis av annonser for bruktbil til salgs med ekstra plass til barneflokken.

Ifølge motorjournalist Knut Skogstad i Broom.no er ikke det så rart. Skal du ha virkelig god plass til familien, er det flerbruksbil som gjelder. Jeg har selv hatt en Ford S-Max i flere år. Den ble kjøpt da ungene var små og vi trengte plass til tvillingvogn. Siden familien har blitt såpass bortskjemt med plassen har vi utsatt det planlagte byttet til mindre bil flere ganger. Den rutinerte bileksperten trekker frem både S-Max og tvillingbroren Ford Galaxy som familiebil man bør sjekke ut på bruktmarkedet. Det samme er Volkswagen Sharan og franske Renault Grand Scenic.

Mest bil for pengene får du hvis du ser på noen av de franske bilene i klassen. Disse har generelt høyt verditap, og er gunstige å kjøpe brukt. Min favoritt her er Renault Grand Scenic. Det har vært en prima familiebil i flere generasjoner. Kvaliteten var rufsete i starten, men har blitt bedre. Citroën Grand C4 Picasso er også verdt å se nærmere på, sier Skogstad.

 • Renault Grand Scenic

  - GODT KJØP: Renault Grand Scenic er en bil som gir mye for pengene for øyeblikket, ifølge motorjournalist Knut Skogstad.

Skogstad gir følgende tips når man skal se etter en brukt familiebil:

 • Knut Skogstad sverger til flerbruksbil

  SVERGER TIL FLERBRUKSBIL: Motorjournalist i Broom.no, Knut Skogstad, er selv en ivrig tilhenger av flerbruksbil. Foto: Broom.no

9 tips som også er viktig å huske på:

 1. Ta deg god tid

 2. Husk å skrive kontrakt

 3. Sjekk garantien

 4. Sjekk om det er heftelser på bilen og om avgifter er betalt

 5. Se etter rust

 6. Sjekk om dekkene er slitte

 7. Studer lakkeringen og se etter skitt innvendig og utvendig

 8. Sjekk om registerremmen må skiftes

 9. Sjekk om motoren er velholdt

 • Volkswagen

  SJEKK GRUNDIG: Når du skal kjøpe bruktbil, er det viktig å sjekke etter blant annet rust og om det er heftelser på bilen.

Flerbruksbiler går raskt unna

Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef i FINN, sier familiebiler er svært ettertraktete på bruktmarkedet:

 • Mange av de privatannonserte bilene går raskt unna. Stasjonsvogn er også veldig populært blant barnefamilier. Volkswagen, BMW, Volvo og Toyota, etterfulgt av Mercedes-Benz, Audi, Ford, Nissan og Peugeot var i 2017 de mest annonserte bilmerkene på FINN.no.
 • El-biler har de siste årene blitt stadig mer populært, også på bruktmarkedet. Men for mange barnefamilier har de fleste av dagens el-biler for liten plass.
 • Thomas Beylegaard i Bærum Bilutleie trekker spesielt frem dieselbiler som eksempler på gode bruktkjøp akkurat nå. Spesielt når det gjelder SUV-biler med dieselmotor er det kjøpers marked. En brukt Honda CR-V er for eksempel en flott kompakt SUV, hvor man får mye for pengene for tiden. Han får støtte fra Skogstad: Det er veldig mange biler med dieselmotor ute på norske veier, det vil det fortsatt være i mange år. Jeg vil derfor ikke være redd for å kjøpe en bruktbil med dieselmotor. På enkelte modeller – særlig mindre biler – kan man også gjøre svært gode kjøp på dieselbiler nå.
 • På større biler som SUV-er og flerbruksbiler er det nesten bare dieselmotor som gjelder i bruktmarkedet. Dermed har man heller ikke så mange valg. Men vær klar over at en dieselbil nok kan være enda mer tungsolgt om tre-fire-fem år. Det er lurt å ha med i betraktningen når man velger bil.

Stasjonsvogner for under Kr. 100.000,- på FINN

Se flere på FINN.no