Bilabonnement; den enkle, fleksible og forutsigbare måten å ha bil på

Slik velger du rett flerbruksbil for familien

Interessen for brukt flerbruksbil er enorm blant nordmenn. Skal du ha virkelig god plass til familien, er det flerbruksbil som gjelder. Skal man først ha flerbruksbil er lurt å velge en bil med god plass, altså blant de største i klassen.

Publisert 6. september 2019 kl. 12.55

Interessen for brukt flerbruksbil er enorm blant nordmenn. Det merkes også på FINN motor, med tusenvis av annonser for bruktbil til salgs med ekstra plass til barneflokken.

Ifølge motorjournalist Knut Skogstad i Broom.no er ikke det så rart. Skal du ha virkelig god plass til familien, er det flerbruksbil som gjelder. Jeg har selv hatt en Ford S-Max i flere år. Den ble kjøpt da ungene var små og vi trengte plass til tvillingvogn. Siden familien har blitt såpass bortskjemt med plassen har vi utsatt det planlagte byttet til mindre bil flere ganger. Den rutinerte bileksperten trekker frem både S-Max og tvillingbroren Ford Galaxy som familiebil man bør sjekke ut på bruktmarkedet. Det samme er Volkswagen Sharan og franske Renault Grand Scenic.

Mest bil for pengene får du hvis du ser på noen av de franske bilene i klassen. Disse har generelt høyt verditap, og er gunstige å kjøpe brukt. Min favoritt her er Renault Grand Scenic. Det har vært en prima familiebil i flere generasjoner. Kvaliteten var rufsete i starten, men har blitt bedre. Citroën Grand C4 Picasso er også verdt å se nærmere på, sier Skogstad.

Skogstad gir følgende tips når man skal se etter en brukt familiebil:

9 tips som også er viktig å huske på:

  1. Ta deg god tid

  2. Husk å skrive kontrakt

  3. Sjekk garantien

  4. Sjekk om det er heftelser på bilen og om avgifter er betalt

  5. Se etter rust

  6. Sjekk om dekkene er slitte

  7. Studer lakkeringen og se etter skitt innvendig og utvendig

  8. Sjekk om registerremmen må skiftes

  9. Sjekk om motoren er velholdt

Flerbruksbiler går raskt unna

Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef i FINN, sier familiebiler er svært ettertraktete på bruktmarkedet:

Stasjonsvogner for under Kr. 100.000,- på FINN

Se flere på FINN.no