Bil / Digital kjøpekontrakt for bruktbil

Kjøpe eller selge bil?
Sånn går dere frem.

Her får dere nyttige tips om kontrakt, betaling og hva dere må gjøre før eierskifte.

Prosessen starter med at en av partene oppretter digital kontrakt hos vår partner Swiftcourt, og inviterer motparten. Begge må verifiseres med BankID.

Begge kan redigere kontrakten samtidig, så den som oppretter den trenger ikke fylle ut alle feltene for motparten.

Dere kan velge å gjennomføre betalingen gjennom FINN ved å huke av dette i kontrakten. Kontrakten vår er godkjent av Forbrukerrådet.

Klar til å signere kontrakten? Dette gjøres trygt gjennom digital signatur. Dersom en av partene skulle komme til å gjøre endringer i kontrakten etter signering, må begge parter signere på nytt.

Bilen må være EU-godkjent før den bytter eier. Du kan sjekke det med registreringsnummer på Statens vegvesen sine sider.

Når du kjøper bil må den bli forsikret for at du kan registreres som ny eier. Vi samarbeider med IF og Storebrand som gir deg 30 dager bilforsikring til 0 kr. Du kan bestille forsikring med kun ett klikk i vår digitale kontrakt.

Kjøper du et NAF-medlemskap får du et tryggere bilhold. Du kan blant annet få veihjelp i Norge og Europa, juridisk rådgivning, rabatt på NAF-tester, samt et omfattende fordelsprogram.

Dere blir selv enige om hvordan dere gjennomfører betalingen. Kjøper bør være sikker på at de får det de betaler for før pengene overføres og selger bør være sikker på at de får pengene før bilen overleveres. Det kan være lurt å gjøre betalingen samtidig som overleveringen av bilen skjer.

For at bilen skal bytte eier må dere sende inn en digital salgsmelding til Statens vegvesen. Det gjøres fra siden dere kommer til etter kontrakten er signert. Vi anbefaler at dere gjør dette når dere møtes og etter selger har fått pengene.