Kjøpekontrakt for bruktbil

FINN.no hjelper deg med digital kontrakt for kjøp og salg av bruktbil. På denne siden finner du en veiledning til hvordan du går fram. Her er det du trenger for å gjennomføre et eierskifte av bil.

Kontrakt for eierskifte

FINN gjør kjøp og salg av bruktbil enklere med digital kjøpekontrakt!

Når man skal kjøpe/selge bil, to privatpersoner i mellom, kan det ofte oppstå vanskeligheter når man skal skrive kontrakt. Printeren din virker kanskje ikke? Eller den er tom for blekk? Kanskje du ikke har en scanner hjemme? Hvor er kulepennen? Dessverre er det slik at i tilfeller som dette velger mange å droppe å skrive kontrakt og satse på at "det ordner seg". Det er ikke å anbefale.

Vi i FINN vet at mangel på printer, mistet kulepenn og lignende tilfeller skjer ofte og har derfor, sammen med vår samarbeidspartner Swiftcourt, laget en løsning som skal gjøre dette enklere: En Digital kjøpekontrakt.

Alt du trenger er en smarttelefon, nettbrett eller PC ... og pekefingeren din!

Kontraktsmalen er utarbeidet med hjelp fra bilbransjeforbundet og er juridisk bindende. Den gjør kort sagt samme nytten som en papirkontrakt, bare 100% digitalt.

Vi hjelper dere også med eierskifte når kontrakten er signert av begge parter, hvis dere ønsker det. Også dette foregår 100% digitalt og løsningen er laget i samarbeid med Statens Vegvesen.

Klikk på den røde knappen under for å opprette en kjøpekontrakt for bruktbil hos vår partner Swiftcourt.

Opprett digital kjøpekontrakt

Hvordan skaper man en digital kjøpskontrakt for bruktbil?

Det hele er veldig enkelt og gjøres i følgende enkle steg:

 1. Klikk på "opprett digital kjøpekontrakt"

 2. Fyll inn din epostadresse.

 3. Fyll ut kontrakten eller skriv FINN-koden.

  Hvis du skriver inn FINN-koden, henter vi relevant informasjon fra FINN-annonsen og fyller ut mesteparten av kontrakten for deg

  Husk at jo mer dere fyller ut, jo enklere er det å løse saken, dersom det skulle oppstå en uenighet i etterkant.

 4. Når alt er fylt ut, deler du kontrakten med motparten via epost.

  Du må ha fylt inn motpartens navn, etternavn, epostadresse og telefonnummer for å dele kontrakten med dem. Du velger selv om du ønsker å bare dele eller singere og dele kontrakten.

  VIKTIG! Kontrakten er bygget slik at dersom du signerer og deler kontrakten og motparten endrer på noe av innholdet, vil din signatur bli opphevet og du må signere på nytt. Du får et varsel dersom dette skjer. Vi har bygget løsningen slik, så du skal være trygg på at du alltid vet hva du skriver under på.

 5. Signaturen foregår enkelt og digitalt med en touchpad signatur.

  Det betyr at du signerer med pekefingeren din rett på smarttelefonen din (eller musemarkøren hvis du bruker PC) - på samme måte som når du mottar en pakke fra posten. Denne løsningen vil i starten av 2018 byttes ut med Bank ID signering.

 6. Kontrakten lagret på en PDF fil

  Når begge parter har signert kontrakten kommer dere til en landingsside hvor kontrakten kan lastes ned som PDF. Dere vil også motta kontrakten på epost.

VIKTIG! Når kontrakten er signert av begge parter består den av to viktige deler:

 1. Selve kontrakten
 2. Et e-signeringsbevis

E-signeringsbeviset bekrefter kontraktens og signaturenes gyldighet. Dette er noe som kreves for alle digitale dokumenter. Dersom du skal bruke kontrakten til å, for eksempel, søke billån vil banken kreve begge dokumentene.

Lykke til med bilhandelen! Tut og kjør!

FINN.no