Bil / Digital kjøpekontrakt for bruktbil

Kjøpe eller selge bil?
Sånn går dere frem.

Her får dere nyttige tips om kontrakt, betaling og hva dere må gjøre før eierskifte.

Prosessen starter med at en av partene oppretter digital kontrakt hos vår partner Swiftcourt, og inviterer motparten. Begge må verifiseres med BankID.

Begge kan redigere kontrakten samtidig, så den som oppretter den trenger ikke fylle ut alle feltene for motparten.

Klar til å signere kontrakten? Dette gjøres trygt gjennom digital signatur. Dersom en av partene skulle komme til å gjøre endringer i kontrakten etter signering, må begge parter signere på nytt.

Vi samarbeider med If og Storebrand som gir deg 30 dager bilforsikring til 0 kr hvis du oppfyller vilkårene.

Bestill forsikringen i oversikten over din kjøpsprosess, som du får tilgang til fra annonsen. Kjøper er lovpålagt å forsikre bilen for å kunne bruke bilen.

Bilen må være EU-godkjent før den bytter eier. Du kan sjekke det med registreringsnummer på Statens vegvesen sine sider.

Dere blir selv enige om hvordan dere gjennomfører betalingen. Kjøper bør være sikker på at de får det de betaler for før pengene overføres og selger bør være sikker på at de får pengene før bilen overleveres. Det kan være lurt å gjøre betalingen samtidig som overleveringen av bilen skjer.

Vi samarbeider med Statens vegvesen som gjør at dere kan registrere eierskiftet gjennom FINN. Det gjøres i oversikten over kjøps- og salgsprosessen som dere får tilgang til fra annonsen.