Bil / Digital kjøpekontrakt for bruktbil

Kjøpe eller selge bil?
Sånn går dere frem.

Få gratis, ferdig utfylt kontrakt og bli guidet gjennom hele prosessen. Både betaling og eierskifte gjøres rett fra FINN, og kjøper kan få gratis forsikring første måned!

Sånn oppretter du kontrakt

Prosessen starter med at en av partene oppretter digital kontrakt hos vår partner Swiftcourt, og inviterer motparten. Begge må verifiseres med BankID.

Begge kan redigere kontrakten samtidig, så den som oppretter den trenger ikke fylle ut alle feltene for motparten.

Husk dette når dere signerer kontrakten

Klar til å signere kontrakten? Dette gjøres trygt gjennom digital signatur. Dersom en av partene skulle komme til å gjøre endringer i kontrakten etter signering, må begge parter signere på nytt.

Sørg for at forsikring og EU-godkjenning er på plass før du kjøper bil

Vi samarbeider med If Skadeforsikring og Storebrand som gir deg 30 dager bilforsikring til 0 kr.

Bestill forsikringen i oversikten over din kjøpsprosess, som du får tilgang til fra annonsen. Kjøper er lovpålagt å forsikre bilen for å kunne bruke bilen.

Bilen må være EU-godkjent før den bytter eier. Du kan sjekke det med registreringsnummer på Statens vegvesen sine sider.

Bli enige om betaling

Dere blir selv enige om betalingsform. Kjøper bør være sikker på at de får det de betaler for før pengene overføres og selger bør være sikker på at de får pengene før bilen overleveres. Det kan være lurt å gjøre betalingen samtidig som overleveringen av bilen skjer.

Registrer eierskifte når dere møtes

Vi samarbeider med Statens vegvesen så dere kjapt og enkelt kan registrere eierskiftet direkte fra FINN. Dette gjøres fra kjøps- og salgsprosessen dere får tilgang til fra annonsen.

Pengene overføres automatisk fra hvelvet til selgers bankkonto når eierskiftet er registrert.